
Kuřecí polévka se špenátem
Zaručeně vás postaví na nohy!
Vydání: 2017/12
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1,5 litru kuřecího vývaru
- 1 hrnek těstovinové rýže (rosoni nebo orzo)
- 3 hrnky natrhaného pečeného kuřecího masa
- 2 vejce
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 hrnky baby špenátu
- 1/2 hrnku hladkolisté petrželky, nakrájené nadrobno
- 2 lžičky najemno strouhané citronové kůry
Příprava jídla
1 Do hrnce vlijte vývar a přiveďte ho k varu, vsypte těstovinovou rýži a uvařte ji podle návodu na obalu. Potom do hrnce přisypte kuřecí maso, rozklepněte vejce a promíchejte. Nechte 1–2 minuty vařit, aby se kuřecí maso prohřálo a vejce srazila. Pak osolte, vsypte baby špenát, hladkolistou petrželku, najemno strouhanou citronovou kůru, dosolte, opepřete, rozdělte do misek a podávejte.
Přidat komentář