Pizza s grilovanými paprikami

Pizza s grilovanými paprikami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 470 kcal
Bílkoviny 29 g
Cukr 2 g
Tuky 39 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Voní prázdninami

Suroviny

0.13 ks
základní těsto na pizzu
3 PL
rajčatové sugo
1 ks
pečená paprika
olivy černé hrst
kapary hrst
nejlépe naložené v soli
salám 50 g
lze nahradit jiným pikantním salámem, na plátky
mozzarella 100 g
bazalka
čerstvá na ozdobu

1 Vyválené těsto na pizzu potřete hotovým sugem. Pečenou papriku nakrájejte na nudličky a rozložte ji na sugo, přidejte chorizo, propláchnutné kapary a nakonec olivy (nejlépe vypeckované). Nakonec na pizzu natrhejte mozzarellu a dejte ji péct do trouby rozpálené
na maximum nebo zamrazit.

2 Po upečení pizzu dozdobte lístky bazalky.

Něco navíc
Pečené papriky ve sklenici koupíte běžně v obchodech, pokud je ale neseženete, upečte si je sami: stačí jen papriku potřít olejem, osolit a dát péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Když se na slupce začnou objevovat puchýřky (místy mohou i černat), papriku vyndejte a dejte do igelitového sáčku nebo do mísy, tu přetáhněte potravinovou fólií. Nechte papriku zapařit a zchladnout a pak z ní jednoduše oloupejte slupku.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit