Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s grilovanými paprikami

Pizza s grilovanými paprikami

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 470 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 2 g
Tuky 39 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voní prázdninami

Suroviny

ks
základní těsto na pizzu
3 PL
rajčatové sugo
1 ks
pečená paprika
kapary hrst
nejlépe naložené v soli
lze nahradit jiným pikantním salámem, na plátky
bazalka
čerstvá na ozdobu

Postup

1

1 Vyválené těsto na pizzu potřete hotovým sugem. Pečenou papriku nakrájejte na nudličky a rozložte ji na sugo, přidejte chorizo, propláchnutné kapary a nakonec olivy (nejlépe vypeckované). Nakonec na pizzu natrhejte mozzarellu a dejte ji péct do trouby rozpálené
na maximum nebo zamrazit.

2 Po upečení pizzu dozdobte lístky bazalky.

Něco navíc
Pečené papriky ve sklenici koupíte běžně v obchodech, pokud je ale neseženete, upečte si je sami: stačí jen papriku potřít olejem, osolit a dát péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Když se na slupce začnou objevovat puchýřky (místy mohou i černat), papriku vyndejte a dejte do igelitového sáčku nebo do mísy, tu přetáhněte potravinovou fólií. Nechte papriku zapařit a zchladnout a pak z ní jednoduše oloupejte slupku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...