Voní prázdninami
Suroviny
Postup
1 Vyválené těsto na pizzu potřete hotovým sugem. Pečenou papriku nakrájejte na nudličky a rozložte ji na sugo, přidejte chorizo, propláchnutné kapary a nakonec olivy (nejlépe vypeckované). Nakonec na pizzu natrhejte mozzarellu a dejte ji péct do trouby rozpálené
na maximum nebo zamrazit.
2 Po upečení pizzu dozdobte lístky bazalky.
Něco navíc
Pečené papriky ve sklenici koupíte běžně v obchodech, pokud je ale neseženete, upečte si je sami: stačí jen papriku potřít olejem, osolit a dát péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Když se na slupce začnou objevovat puchýřky (místy mohou i černat), papriku vyndejte a dejte do igelitového sáčku nebo do mísy, tu přetáhněte potravinovou fólií. Nechte papriku zapařit a zchladnout a pak z ní jednoduše oloupejte slupku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sugo: Italská rajčatová omáčka a kde ji uplatníte(12 receptů )