Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2951 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 186 g
Tuky 198 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vietnamské tradiční jídlo bún chả si můžete dát v každém dobrém vietnamském bistru, ale snadno ho připravíte i doma. Ve Vietnamu se servíruje dohromady s bůčkem i s karbanátky, takže je jen na vás, jestli použijte jedno nebo druhé. Nebo připravte vegetariánskou verzi s tofu!

Suroviny

bůček 600 g
málo prorostlý, nebo mleté vepřové maso, ze které ochuťte marinádou, udělejte z něj mini karbanátky, které osmažte
nudle rýžové 1 bal
Na marinádu
třtinový cukr 4 PL
rybí omáčka 3 PL
sójová omáčka 2 PL
vinný ocet bílý 3 PL
nebo citronová či limetová šťáva
česnek 3 stroužky
Zálivka
rybí omáčka 2 PL
rýžový ocet 2 PL
nebo použijte klasický ocet
voda 250 ml
vlažná
chilli 1 ks
čerstvá paprička nakrájena na kolečka
Ostatní
koriandr čerstvý
přidat můžete i perilu a mátu
nakrájená na tenké nudličky
nakrájená na tenké nudličky
ledový salát
nakrájený
klíčky
nemusí být

Postup

1

Pokud použijete bůček, pokuste se ho ostrým nožem nakrájet na co nejtenší plátky (zhruba 3 mm). Půjde vám to lépe, když dáte maso před krájením na chvíli do mrazáku. 

2

Připravte marinádu, do které ponořte maso a nechte ho dvě hodiny v lednici. Ideálně přes noc. Mezitím si připravte zálivku. Tu připravíte tak, že smícháte všechny ingredience dohormady.

3

Připravte si nudle, které stačí namočit na 10 minut do studené vody, a potom je zalít horkou, přikrýt a počkat zhruba dalších 10 minut. Nudle před scezením ochutnejte, jestli jsou hotové. Jestliže ne, tak je ve vodě ještě chvíli nechte. Rozpalte pánev a zprudka osmažte bůček z obou stran.

4

Do hlubokého talíře dejte nudle, na ně bůček (nebo mleté karbanáty) a ze stran naskládejte zeleninu. Zalijte zálivkou. 

Autor: Nela123

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...