Vietnamské tradiční jídlo bún chả si můžete dát v každém dobrém vietnamském bistru, ale snadno ho připravíte i doma. Ve Vietnamu se servíruje dohromady s bůčkem i s karbanátky, takže je jen na vás, jestli použijte jedno nebo druhé. Nebo připravte vegetariánskou verzi s tofu!
Suroviny
Postup
Pokud použijete bůček, pokuste se ho ostrým nožem nakrájet na co nejtenší plátky (zhruba 3 mm). Půjde vám to lépe, když dáte maso před krájením na chvíli do mrazáku.
Připravte marinádu, do které ponořte maso a nechte ho dvě hodiny v lednici. Ideálně přes noc. Mezitím si připravte zálivku. Tu připravíte tak, že smícháte všechny ingredience dohormady.
Připravte si nudle, které stačí namočit na 10 minut do studené vody, a potom je zalít horkou, přikrýt a počkat zhruba dalších 10 minut. Nudle před scezením ochutnejte, jestli jsou hotové. Jestliže ne, tak je ve vodě ještě chvíli nechte. Rozpalte pánev a zprudka osmažte bůček z obou stran.
Do hlubokého talíře dejte nudle, na ně bůček (nebo mleté karbanáty) a ze stran naskládejte zeleninu. Zalijte zálivkou.