Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená vepřová panenka s broskvovou salsou
Pečená vepřová panenka s broskvovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená vepřová panenka s broskvovou salsou

4.9/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 819 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 64 g
Tuky 46 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní broskvová salsa dodá jinak chuťově neutrální panence ten pravý šmrnc.

Suroviny

olivový olej 3 PL
cca 700 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
datle 100 g
bez pecek, na kostičky
pomerančová šťáva 2 PL
broskev se žlutou dužinou zralá, spařená, oloupaná,na kostičky
nadrobno
harissa 1 ČL
koriandr čerstvý 3 PL
nasekaný + na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Na těžké litinové pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním plameni 1 lžíci oleje.

2

Maso osolte, opepřete a opečte v pánvi ze všech stran dozlatova; trvá to celkem 6–8 minut. Přesuňte pánev do trouby a pečte 10–15 minut (podle velikosti panenky, maso by uvnitř mělo zůstat růžové).

3

Potom maso přeneste na prkénko a nechte 5 minut odpočinout. Šťávu z pánve slijte a uchovejte.

4

Zatímco panenka odpočívá, promíchejte datle, pomerančovou šťávu, broskev, cibuli, harissu, šťávu z pánve, nasekaný koriandr a 2 lžíce olivového oleje a osolte. Panenku nakrájejte na silné plátky, doplňte připravenou salsou a ozdobte lístky koriandru.

NĚCO NAVÍC Jako příloha se hodí vařené nové brambory anebo zeleninové přílohy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Komentáře

03.05.2022 23:29
Panenka - ovázat do tvaru, aby byla všude stejně silná, opéct na pánvi zprudka, dopéct v troubě 120 C, vnitřní teplota masa 60, pak vyndat a nechat odpočinout. Z výroku brusinková omáčka (výšek, č.víno, brusinkový džin, šťáva z jednoho pomeranče - redukovat) , podáváno s gratinovanými bramborami a blanšírovanou mrkví.

Apetit magazín