0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená vepřová panenka s broskvovou salsou

Pečená vepřová panenka s broskvovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená vepřová panenka s broskvovou salsou

4.9 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 819 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 64 g
Tuky 46 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní broskvová salsa dodá jinak chuťově neutrální panence ten pravý šmrnc.

Suroviny

olivový olej 3 PL
cca 700 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
datle 100 g
bez pecek, na kostičky
pomerančová šťáva 2 PL
broskev se žlutou dužinou zralá, spařená, oloupaná,na kostičky
cibule červená 1 ks
nadrobno
harissa 1 ČL
koriandr čerstvý 3 PL
nasekaný + na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Na těžké litinové pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním plameni 1 lžíci oleje.

2

Maso osolte, opepřete a opečte v pánvi ze všech stran dozlatova; trvá to celkem 6–8 minut. Přesuňte pánev do trouby a pečte 10–15 minut (podle velikosti panenky, maso by uvnitř mělo zůstat růžové).

3

Potom maso přeneste na prkénko a nechte 5 minut odpočinout. Šťávu z pánve slijte a uchovejte.

4

Zatímco panenka odpočívá, promíchejte datle, pomerančovou šťávu, broskev, cibuli, harissu, šťávu z pánve, nasekaný koriandr a 2 lžíce olivového oleje a osolte. Panenku nakrájejte na silné plátky, doplňte připravenou salsou a ozdobte lístky koriandru.

NĚCO NAVÍC Jako příloha se hodí vařené nové brambory anebo zeleninové přílohy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Komentáře

Michaela Pommerová

Panenka - ovázat do tvaru, aby byla všude stejně silná, opéct na pánvi zprudka, dopéct v troubě 120 C, vnitřní teplota masa 60, pak vyndat a nechat odpočinout. Z výroku brusinková omáčka (výšek, č.víno, brusinkový džin, šťáva z jednoho pomeranče - redukovat) , podáváno s gratinovanými bramborami a blanšírovanou mrkví.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč