Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená vepřová panenka s broskvovou salsou

Pikantní broskvová salsa dodá jinak chuťově neutrální panence ten pravý šmrnc.

Vydání: 2014/5
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 vepřová panenka (cca 700 g)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g datlí, nakrájených na kostičky
    • 2 lžíce pomerančové šťávy
    • 1 zralá broskev se žlutou dužinou, spařená, oloupaná a nakrájená na kostičky
    • 1 malá červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 lžička chilli pasty harissa
    • 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru + lístky na posypání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Na těžké litinové pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním plameni 1 lžíci oleje. Maso osolte, opepřete a opečte v pánvi ze všech stran dozlatova; trvá to celkem 6–8 minut. Přesuňte pánev do trouby a pečte 10–15 minut (podle velikosti panenky, maso by uvnitř mělo zůstat růžové). Potom maso přeneste na prkénko a nechte 5 minut odpočinout. Šťávu z pánve slijte a uchovejte.

2 Zatímco panenka odpočívá, promíchejte datle, pomerančovou šťávu, broskev, cibuli, harissu, šťávu z pánve, nasekaný koriandr a 2 lžíce olivového oleje a osolte. Panenku nakrájejte na silné plátky, doplňte připravenou salsou a ozdobte lístky koriandru.

NĚCO NAVÍC Jako příloha se hodí vařené nové brambory anebo zeleninové přílohy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané mušle s ricottou a bazalkovým olejem

Koktejl Apetit

Květinové cake pops

Rajčátka plněná kuskusem

Lodičky s modrým sýrem a ořechy

Paprikové špízy

Bleskově marinovaný losos

Gin & tonic koláčky

Makronkový dort jako z Paříže

Broskvový sen

Přidat komentář