0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená vepřová panenka s broskvovou salsou

Pečená vepřová panenka s broskvovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená vepřová panenka s broskvovou salsou

4.6 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 819 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 64 g
Tuky 46 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní broskvová salsa dodá jinak chuťově neutrální panence ten pravý šmrnc.

Suroviny

olivový olej 3 PL
panenka 1 ks
cca 700 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
datle 100 g
bez pecek, na kostičky
pomerančová šťáva 2 PL
broskve 1 ks
broskev se žlutou dužinou zralá, spařená, oloupaná,na kostičky
cibule červená 1 ks
nadrobno
harissa 1 ČL
koriandr čerstvý 3 PL
nasekaný + na posypání

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Na těžké litinové pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním plameni 1 lžíci oleje. Maso osolte, opepřete a opečte v pánvi ze všech stran dozlatova; trvá to celkem 6–8 minut. Přesuňte pánev do trouby a pečte 10–15 minut (podle velikosti panenky, maso by uvnitř mělo zůstat růžové). Potom maso přeneste na prkénko a nechte 5 minut odpočinout. Šťávu z pánve slijte a uchovejte.

2 Zatímco panenka odpočívá, promíchejte datle, pomerančovou šťávu, broskev, cibuli, harissu, šťávu z pánve, nasekaný koriandr a 2 lžíce olivového oleje a osolte. Panenku nakrájejte na silné plátky, doplňte připravenou salsou a ozdobte lístky koriandru.

NĚCO NAVÍC Jako příloha se hodí vařené nové brambory anebo zeleninové přílohy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Komentáře

Michaela Pommerová

Panenka - ovázat do tvaru, aby byla všude stejně silná, opéct na pánvi zprudka, dopéct v troubě 120 C, vnitřní teplota masa 60, pak vyndat a nechat odpočinout. Z výroku brusinková omáčka (výšek, č.víno, brusinkový džin, šťáva z jednoho pomeranče - redukovat) , podáváno s gratinovanými bramborami a blanšírovanou mrkví.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit