Pikantní broskvová salsa dodá jinak chuťově neutrální panence ten pravý šmrnc.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. Na těžké litinové pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním plameni 1 lžíci oleje.
Maso osolte, opepřete a opečte v pánvi ze všech stran dozlatova; trvá to celkem 6–8 minut. Přesuňte pánev do trouby a pečte 10–15 minut (podle velikosti panenky, maso by uvnitř mělo zůstat růžové).
Potom maso přeneste na prkénko a nechte 5 minut odpočinout. Šťávu z pánve slijte a uchovejte.
Zatímco panenka odpočívá, promíchejte datle, pomerančovou šťávu, broskev, cibuli, harissu, šťávu z pánve, nasekaný koriandr a 2 lžíce olivového oleje a osolte. Panenku nakrájejte na silné plátky, doplňte připravenou salsou a ozdobte lístky koriandru.
NĚCO NAVÍC Jako příloha se hodí vařené nové brambory anebo zeleninové přílohy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Broskve a nektarinky: 32 skvělých receptů, které vám osladí život(32 receptů )
- Broskvový sen: Menu vyladěné s broskvemi(4 recepty )
Komentáře