Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nejlepší tiramisu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5054 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 153 g
Tuky 413 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tiramisu je tradiční italský dezert. Slovo tiramisù vzniklo z tirami su, což znamená zvedni mě, ve volném překladu rozvesel mě. Aby vás smích brzy nepřešel, na přípravu tohohle dezertu použijte zaručeně zdravotně nezávadná vejce – v receptu totiž neprocházejí tepelnou úpravou.

Suroviny

vychlazené
sůl 1 špetka
marsala 100 ml
sicilské dezertní víno (nemusí být)
káva 250 ml
silné espresso
tmavá čokoláda 50 g
alespoň 60%

Postup

1

Žloutky s cukrem utřete do pěny. Vetřete k nim mascarpone a šlehejte dál. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu (ve zcela čisté chladné misce a se špetkou soli) a zlehka zapracujte
k mascarpone.

2

Na dno větší ploché misky rovnoměrně rozetřete část krému.

3

Espreso a víno smíchejte v misce. Ve směsi postupně namáčejte piškoty, neměly by se ale rozmočit. V jedné vrstvě je naklaďte na krém a poprašte kakaem.

4

Postup opakujte do spotřebování přísad – zakončete krémem. Tiramisu přetáhněte fólií, vychlaďte a před podáváním posypte směsí ze 2 lžic kakaa a hoblinek čokolády.

Související články

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč