Tenhle dort připravený z piškotů, smetanovo-jogurtového krému a záplavy sladkých jahod milují bez rozdílu děti i dospělí. Je totiž úžasně jednoduchý a jednoduše úžasný! Nepečená jahodová bomba je ten pravý recept pro každé léto.
Suroviny
Postup
Větší mísu (o objemu aspoň 2,5–3 l) vymažte olejem a vyložte potravinářskou fólií. Nejkrásnější jahody nakrájejte na plátky a vyložte jimi mísu. Mějte na paměti, že dort budete vyklápět a dno mísy bude tvořit vršek dortu – dejte si záležet, protože vyskládané jahody budou po vyklopení vidět. Zbylé jahody nakrájejte na kousky.
Želatinu dejte do misky, zalijte studenou vodou tak, aby byla ponořená, a nechte nabobtnat. Smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha a opatrně ji překládáním zapracujte do jogurtu smíchaného s vanilkou a na kousky nakrájenými jahodami. Oslaďte moučkovým cukrem.
Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a opatrně ji na nejnižší stupeň zahřejte v rendlíku. Když se rozpustí, stáhněte rendlík z plotny a přidejte k želatině 2 vrchovaté lžíce připraveného krému a dobře rozmíchejte. Vraťte směs s želatinou do mísy a zlehka, ale pečlivě rozmíchejte.
Do mísy vyložené jahodami dejte pár lžic náplně, uhlaďte a navrch vyskládejte vrstvu piškotů. Plochá strana piškotů by měla směřovat nahoru. Střídejte vrstvy krému a piškotů do vypotřebování. Poslední by měla být vrstva piškotů. Uložte přes noc do lednice.
Druhý den mísu přikryjte servírovacím talířem dnem vzhůru a dort na něj překlopte. Opatrně stáhněte fólii a podávejte.
NĚCO NAVÍC Nepečenou jahodovou bombu můžete rozdělit i do několika menších mističek. Každý potom bude mít porci sám pro sebe. Postup v tom případě zůstává stejný. Ze surovin můžete obdobně připravit i dort do dortové formy. Jahodami obložte boky formy a skládat začněte obráceně – na dno formy položte vrstvu piškotů, poté vrstvu krému a tak dál. Dort zakončete vrstvou krému a tu poklaďte plátky jahod.