Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečená jahodová bomba
Nepečená jahodová bomba
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečená jahodová bomba

4/5 Počet hodnocení: 40
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7906 kcal
Bílkoviny 1223 g
Sacharidy 283 g
Tuky 188 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dort připravený z piškotů, smetanovo-jogurtového krému a záplavy sladkých jahod milují bez rozdílu děti i dospělí. Je totiž úžasně jednoduchý a jednoduše úžasný!

Suroviny

rostlinný olej
Na vymazání mísy
vyzrálé, odstopkované
želatina 9 plátků
33–40%
hustý
semínka vyškrábnutá
nebo podle chuti
dětské, větší balíček

Postup

1

Větší mísu (o objemu aspoň 2,5–3l) vymažte olejem a vyložte potravinářskou fólií. Nejkrásnější jahody nakrájejte na plátky a vyložte jimi mísu. Mějte na paměti, že dort budete vyklápět a dno mísy bude tvořit vršek dortu – dejte si záležet, protože vyskládané jahody budou po vyklopení vidět. Zbylé jahody nakrájejte na kousky.

2

Želatinu dejte do misky, zalijte studenou vodou tak, aby byla ponořená, a nechte nabobtnat. Smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha a opatrně ji překládáním zapracujte do jogurtu smíchaného s vanilkou a na kousky nakrájenými jahodami. Oslaďte moučkovým cukrem.

3

Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a opatrně ji na nejnižší stupeň zahřejte v rendlíku. Když se rozpustí, stáhněte rendlík z plotny a přidejte k želatině 2 vrchovaté lžíce připraveného krému a dobře rozmíchejte. Vraťte směs s želatinou do mísy a zlehka, ale pečlivě rozmíchejte.

4

Do mísy vyložené jahodami dejte pár lžic náplně, uhlaďte a navrch vyskládejte vrstvu piškotů. Plochá strana piškotů by měla směřovat nahoru. Střídejte vrstvy krému a piškotů do vypotřebování. Poslední by měla být vrstva piškotů. Uložte přes noc do lednice.

5

Druhý den mísu přikryjte servírovacím talířem dnem vzhůru a dort na něj překlopte. Opatrně stáhněte fólii a podávejte.

NĚCO NAVÍC Nepečenou jahodovou bombu můžete rozdělit i do několika menších mističek. Každý potom bude mít porci sám pro sebe. Postup v tom případě zůstává stejný. Ze surovin můžete obdobně připravit i dort do dortové formy. Jahodami obložte boky formy a skládat začněte obráceně – na dno formy položte vrstvu piškotů, poté vrstvu krému a tak dál. Dort zakončete vrstvou krému a tu poklaďte plátky jahod.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...