Nepečená jahodová bomba

Nepečená jahodová bomba
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečená jahodová bomba

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7906 kcal
Bílkoviny 1223 g
Cukr 283 g
Tuky 188 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dort připravený z piškotů, smetanovo-jogurtového krému a záplavy sladkých jahod milují bez rozdílu děti i dospělí. Je totiž úžasně jednoduchý a jednoduše úžasný!

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej
Na vymazání mísy
jahody 1 kg
vyzrálé, odstopkované
želatina 9 plátků
smetana ke šlehání 500 ml
33–40%
jogurt bílý 500 g
hustý
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
moučkový cukr 100 g
nebo podle chuti
piškoty 1 bal
dětské, větší balíček

Postup

1

Větší mísu (o objemu aspoň 2,5–3l) vymažte olejem a vyložte potravinářskou fólií. Nejkrásnější jahody nakrájejte na plátky a vyložte jimi mísu. Mějte na paměti, že dort budete vyklápět a dno mísy bude tvořit vršek dortu – dejte si záležet, protože vyskládané jahody budou po vyklopení vidět. Zbylé jahody nakrájejte na kousky.

2

Želatinu dejte do misky, zalijte studenou vodou tak, aby byla ponořená, a nechte nabobtnat. Smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha a opatrně ji překládáním zapracujte do jogurtu smíchaného s vanilkou a na kousky nakrájenými jahodami. Oslaďte moučkovým cukrem.

3

Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a opatrně ji na nejnižší stupeň zahřejte v rendlíku. Když se rozpustí, stáhněte rendlík z plotny a přidejte k želatině 2 vrchovaté lžíce připraveného krému a dobře rozmíchejte. Vraťte směs s želatinou do mísy a zlehka, ale pečlivě rozmíchejte.

4

Do mísy vyložené jahodami dejte pár lžic náplně, uhlaďte a navrch vyskládejte vrstvu piškotů. Plochá strana piškotů by měla směřovat nahoru. Střídejte vrstvy krému a piškotů do vypotřebování. Poslední by měla být vrstva piškotů. Uložte přes noc do lednice.

5

Druhý den mísu přikryjte servírovacím talířem dnem vzhůru a dort na něj překlopte. Opatrně stáhněte fólii a podávejte.

NĚCO NAVÍC Nepečenou jahodovou bombu můžete rozdělit i do několika menších mističek. Každý potom bude mít porci sám pro sebe. Postup v tom případě zůstává stejný. Ze surovin můžete obdobně připravit i dort do dortové formy. Jahodami obložte boky formy a skládat začněte obráceně – na dno formy položte vrstvu piškotů, poté vrstvu krému a tak dál. Dort zakončete vrstvou krému a tu poklaďte plátky jahod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Vyměňte jednohubky za mezze a tapas

Pořádáte narozeninovou oslavu a přemýšlíte, čím hosty ohromit? Zapomeňte na jednohubky s klobásou. Vyzkoušejte chutnou a skvělou exotiku. Mezze či španělské tapas můžete připravit kdykoliv během roku.   ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Rostlinná alternativa másla? Odpovědná volba!

Stále více lidí přechází z různých důvodů na veganskou, vegetariánskou nebo flexitariánskou stravu. Například proto, že trpí potravinovou alergií nebo chtějí využívat nutriční výhody rostlinné stravy. Někteří při vývoji svého jídelníčku...
  • Jak na to

Dokonalá dětská party – jak zapojit děti do příprav

Ať už jde o narozeninovou oslavu nebo chcete jen děti odměnit za skvělé výsledky ve škole, vyzkoušejte naše tipy, díky kterým snadno připravíte dětskou party snů. Zapojte své ratolesti do výroby domácích dobrot pro hosty, pak už se stačí...

Obchod Apetit