0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečená jahodová bomba

Nepečená jahodová bomba
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečená jahodová bomba

4.2 / 5. Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7906 kcal
Bílkoviny 1223 g
Sacharidy 283 g
Tuky 188 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dort připravený z piškotů, smetanovo-jogurtového krému a záplavy sladkých jahod milují bez rozdílu děti i dospělí. Je totiž úžasně jednoduchý a jednoduše úžasný!

Suroviny

rostlinný olej
Na vymazání mísy
jahody 1 kg
vyzrálé, odstopkované
želatina 9 plátků
smetana ke šlehání 500 ml
33–40%
jogurt bílý 500 g
hustý
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá
moučkový cukr 100 g
nebo podle chuti
piškoty 1 bal
dětské, větší balíček

Postup

1

Větší mísu (o objemu aspoň 2,5–3l) vymažte olejem a vyložte potravinářskou fólií. Nejkrásnější jahody nakrájejte na plátky a vyložte jimi mísu. Mějte na paměti, že dort budete vyklápět a dno mísy bude tvořit vršek dortu – dejte si záležet, protože vyskládané jahody budou po vyklopení vidět. Zbylé jahody nakrájejte na kousky.

2

Želatinu dejte do misky, zalijte studenou vodou tak, aby byla ponořená, a nechte nabobtnat. Smetanu ke šlehání vyšlehejte dotuha a opatrně ji překládáním zapracujte do jogurtu smíchaného s vanilkou a na kousky nakrájenými jahodami. Oslaďte moučkovým cukrem.

3

Z želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a opatrně ji na nejnižší stupeň zahřejte v rendlíku. Když se rozpustí, stáhněte rendlík z plotny a přidejte k želatině 2 vrchovaté lžíce připraveného krému a dobře rozmíchejte. Vraťte směs s želatinou do mísy a zlehka, ale pečlivě rozmíchejte.

4

Do mísy vyložené jahodami dejte pár lžic náplně, uhlaďte a navrch vyskládejte vrstvu piškotů. Plochá strana piškotů by měla směřovat nahoru. Střídejte vrstvy krému a piškotů do vypotřebování. Poslední by měla být vrstva piškotů. Uložte přes noc do lednice.

5

Druhý den mísu přikryjte servírovacím talířem dnem vzhůru a dort na něj překlopte. Opatrně stáhněte fólii a podávejte.

NĚCO NAVÍC Nepečenou jahodovou bombu můžete rozdělit i do několika menších mističek. Každý potom bude mít porci sám pro sebe. Postup v tom případě zůstává stejný. Ze surovin můžete obdobně připravit i dort do dortové formy. Jahodami obložte boky formy a skládat začněte obráceně – na dno formy položte vrstvu piškotů, poté vrstvu krému a tak dál. Dort zakončete vrstvou krému a tu poklaďte plátky jahod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit