Recept na skvělé nepečené pudinkové řezy z BeBe sušenek se vám bude hodit vždy, když se vám nebude chtít zapínat trouba nebo ji nebudete mít k dispozici. Jejich příprava je velmi snadná a rychlá. A výsledek? Vyzkoušejte a posuďte sami.
Suroviny
Postup
Plech o rozměrech 30 x 25 cm vyložte pečicím papírem nebo alobalem. Polovinu sušenek položte těsně vedle sebe.
Polovinu mléka důkladně prošlehejte s moukou a vejci.
Zbytek mléka svařte s máslem a ve směsi mléka a másla rozpusťte krupicový a vanilkový cukr. Za stálého míchání vlijte tenkým pramínkem směs s moukou a vejci do vroucího mléka. Míchejte, dokud směs nezhoustne a mouka se neprovaří. Horký pudink nalijte na sušenky.
Na pudink navrstvěte opět vrstvu sušenek. Hotový koláč nechte chladit v lednici alespoň 4 hodiny. Nepečené řezy podávejte nakrájené na kousky a posypané moučkovým cukrem. Vždy je ovšem krájejte až po dokonalém ztuhnutí pudinku.
NĚCO NAVÍC
- První vrstvu sušenek můžete také před politím pudinkem potřít vrstvou kyselého džemu, např. malinového, višňového nebo rybízového.
- Vrchní část řezů můžete ozdobit moučkovým cukrem nebo citronovou, čokoládovou či karamelovou polevou.
- Můžete zvolit i jinou náplň – skvěle se hodí krém z mascarpone, smetanového sýra a šlehačky.
Zdroj: Moje Gotowanie