Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečené pudinkové řezy
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 52
Do 45 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 16811 kcal
Bílkoviny 287 g
Sacharidy 1987 g
Tuky 829 g
Vláknina 256 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na skvělé nepečené pudinkové řezy z BeBe sušenek se vám bude hodit vždy, když se vám nebude chtít zapínat trouba nebo ji nebudete mít k dispozici. Jejich příprava je velmi snadná a rychlá. A výsledek? Vyzkoušejte a posuďte sami.

Související recepty

Suroviny

sušenky 30 ks
BeBe (nebo více, podle potřeby)
mléko 750 ml
máslo 250 g
vejce 3 ks

Postup

1

Plech o rozměrech 30 x 25 cm vyložte pečicím papírem nebo alobalem. Polovinu sušenek položte těsně vedle sebe.

2

Polovinu mléka důkladně prošlehejte s moukou a vejci.

3

Zbytek mléka svařte s máslem a ve směsi mléka a másla rozpusťte krupicový a vanilkový cukr. Za stálého míchání vlijte tenkým pramínkem směs s moukou a vejci do vroucího mléka. Míchejte, dokud směs nezhoustne a mouka se neprovaří. Horký pudink nalijte na sušenky.

4

Na pudink navrstvěte opět vrstvu sušenek. Hotový koláč nechte chladit v lednici alespoň 4 hodiny. Nepečené řezy podávejte nakrájené na kousky a posypané moučkovým cukrem. Vždy je ovšem krájejte až po dokonalém ztuhnutí pudinku.

NĚCO NAVÍC

  • První vrstvu sušenek můžete také před politím pudinkem potřít vrstvou kyselého džemu, např. malinového, višňového nebo rybízového.
     
  • Vrchní část řezů můžete ozdobit moučkovým cukrem nebo citronovou, čokoládovou či karamelovou polevou.
     
  • Můžete zvolit i jinou náplň – skvěle se hodí krém z mascarpone, smetanového sýra a šlehačky.

Zdroj: Moje Gotowanie

Související články

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...