Nejlepší punčové řezy
Více než hodinu
Velmi snadné
Řezy na plech už dávnou nejsou mezi dezerty popelkami. Jejich příprava je oproti zákuskům rychlejší, avšak na chuti a kráse se jim zcela jistě vyrovnají. Připravte je jako dezert na oslavu nebo jinou významnou událost. Uvidíte, že s našimi recepty si ostudu určitě neuříznete…
Řezy na plech jsou dezerty, které získaly své označení proto, že se krájí na jednotlivé porce. Zaujmou především svou barevným vrstvením na řezu.
Úskalí řezů je především v jejich krájení. Proto, aby byl jeden kousek jako druhý a navíc jednotlivé vrstvy vynikly, je dobré mít v rukávu pár tipů a v šuplíku některé pomocníky. Nenechte se odradit prvními možnými neúspěchy, uvidíte, že si triky brzy osvojíte a moučník bude vypadat jako do profesionála.
Jestliže jste nedočkaví a rádi byste do moučníku zakrojili hned po jeho dokončení, pak nečekejte, že nakrájené dílky budou hezky úhledné. Tomu pomůžete, když dáte dezert řádně vychladit do ledničky, a to nejlépe přes noc. Jednotlivé vrstvy se propojí, korpus zkřehne a krém naopak ztuhne.
Pokud chcete, aby porce dezertu byly jedna jako druhá, pořiďte si v cukrářských potřebách pomůcku, která se jmenuje „naznačovač řezu“. Jde o plastovou mřížku, která je buď kruhová (vhodná pro dorty), nebo čtvercová.
Dopřát si lahodný dezert je jedním z největších životních potěšení. Kvůli nabitému rozvrhu však často nemáme čas na složité vaření nebo pečení. V tomto případě přicházejí na pomoc rychlé dezerty. Řezy na plech jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají sladkou pochoutku bez časově náročné přípravy.
Aby vaše řezy vypadaly jako od cukráře, je potřeba mít pořádný nůž. Měl by být dlouhý, tenký a hlavně ostrý. Ideálně zubatý, protože se lépe zařezává do korpusu, netrhá ho a klouže skrz něj jako pilka.
Teď už by z vás měl být odborník na výrobu a krájení řezů. Pod článkem najdete 10 receptů, na kterých si své nově nabyté zkušenosti můžete hned vyzkoušet!
Zdroj informací: Apetit