0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený cheesecake z bílé čokolády

Nepečený cheesecake z bílé čokolády

Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5572 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 372 g
Tuky 434 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 300 g
máslo 120 g
Náplň
bílá čokoláda 300 g
tvaroh 250 g
plnotučný měkký v kostce (ne vanička)

Postup

1
Sušenky nalámejte do nádoby robota a rozmixujte na drobky. Komínkem ve víku nádoby vlijte máslo a znovu promixujte. Dortovou formu s odnímatelným dnem o průměru 23 cm vyložte kolečkem pečícího papíru a přeneste na něj vláčnou hmotu z drobků. Obrácenou lžící ji uhlaďte a   vytvořte trochu vyšší okraj. Formu dejte do ledničky.
2
Tvaroh vložte do cedníku vyloženého čistou utěrkou a nechte cca 30 min. odkapat nebo vsáknout přebytečnou vodu do utěrky.
3
Čokoládu vložte do ohnivzdorné misky. Postavte ji na hrnec s mírně vroucí vodou a nechte čokoládu rozpustit. Dvakrát, třikrát zamíchejte a pak ji nechte trochu vychladnout.
4
Smetanu, tvaroh, Philadelphii a mascarpone krátce prošlehejte v misce. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte dohladka. Vlijte na sušenkový základ a dejte do chladničky alespoň na 3 hod. ( nejlépe přes noc) ztuhnout.
5
Před podáváním odepněte stěny formy, cheesecake sejměte ze dna a ozdobte ušlehanou šlehačkou a jahodami nebo nakrájejte na řezy a podávejte přelité borůvkovou nebo jahodovou omáčkou.
6

Omáčka na přelití: Borůvky nebo jahody svařte v kastrůlku s cukrem ( podle potřeby i trochou vody ). Vše pak rozmixujte do hustší omáčky. Nechte vychladnout a při podávání přelijte každou porci zvlášť.

 

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč