0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený cheesecake z bílé čokolády

Nepečený cheesecake z bílé čokolády

Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5572 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 372 g
Tuky 434 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 300 g
máslo 120 g
Náplň
krémový sýr 125 g
mascarpone 125 g
smetana ke šlehání 250 ml
bílá čokoláda 300 g
tvaroh 250 g
plnotučný měkký v kostce (ne vanička)

Postup

1
Sušenky nalámejte do nádoby robota a rozmixujte na drobky. Komínkem ve víku nádoby vlijte máslo a znovu promixujte. Dortovou formu s odnímatelným dnem o průměru 23 cm vyložte kolečkem pečícího papíru a přeneste na něj vláčnou hmotu z drobků. Obrácenou lžící ji uhlaďte a   vytvořte trochu vyšší okraj. Formu dejte do ledničky.
2
Tvaroh vložte do cedníku vyloženého čistou utěrkou a nechte cca 30 min. odkapat nebo vsáknout přebytečnou vodu do utěrky.
3
Čokoládu vložte do ohnivzdorné misky. Postavte ji na hrnec s mírně vroucí vodou a nechte čokoládu rozpustit. Dvakrát, třikrát zamíchejte a pak ji nechte trochu vychladnout.
4
Smetanu, tvaroh, Philadelphii a mascarpone krátce prošlehejte v misce. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte dohladka. Vlijte na sušenkový základ a dejte do chladničky alespoň na 3 hod. ( nejlépe přes noc) ztuhnout.
5
Před podáváním odepněte stěny formy, cheesecake sejměte ze dna a ozdobte ušlehanou šlehačkou a jahodami nebo nakrájejte na řezy a podávejte přelité borůvkovou nebo jahodovou omáčkou.
6

Omáčka na přelití: Borůvky nebo jahody svařte v kastrůlku s cukrem ( podle potřeby i trochou vody ). Vše pak rozmixujte do hustší omáčky. Nechte vychladnout a při podávání přelijte každou porci zvlášť.

 

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit