Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Nepečený čokoládový cheesecake pro milovníky čokolády

Popis receptu: 

Tento úžasný čokoládový cheesecake je tak jednoduchý na přípravu, že jej zvládne  každý. Čokolády je v něm opravdu hodně a díky tomu si její milovníci budou připadat jako v nebi.

Autor: Ivona Valterová
Hodnocení:
58 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 10 porcí
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Korpus

    1 balení  BeBe sušenek kakaových

    100g másla

     

    Náplň

    250 g Philadelphia sýru (2 balení po 125g)

    250g tučného tvarohu ve vaničce

    1 smetana ke šlehání 33%

    300g hořké čokolády (min.52% obsah kakaa)

     

    Poleva

    140 ml smetany ke šlehání 33%

    100g hořké čokolády (min.52% obsah kakaa)

Příprava jídla

Sušenky rozdrtíme, přidáme rozpuštěné máslo, řádně promícháme a natlačíme do dortové formy o průměru 22 cm vyložené na dně alobalem. Můžeme dát na chvíli do lednice.

Ve vodní lázni začneme rozpouštět  čokoládu a zatím si v míse promícháme sýr Philadelphia s tvarohem a smetanou. Rozpuštěnou čokoládu necháme chvilinku vychladnout a vmícháme do směsi sýru, tvarohu a smetany. Promícháme ruční metlou, čokoláda směs krásně zahustí. Náplň nalijeme na korpus a opět můžeme dát na chvíli do lednice než připravíme polevu.

Polevu připravíme rozpuštěním čokolády ve šlehačce ve vodní lázni. Rozpouštějící se čokoládu průběžně promícháváme metličkou, po rozpuštění necháme lehce vychladnout a nalijeme na náplň. Polevu rozetřeme do krajů dortu, jde to velmi snadno. Dort dáme min. na 2 hodiny chladit do lednice, ale lépe je ho nechat zaležet přes noc.

Po ztuhnutí můžeme ještě přizdobit dle vlastní fantazie, k čokoládě se krásně hodí maliny nebo jahody.

REKLAMA

Přidat komentář