Nepečený čokoládový cheesecake pro milovníky čokolády

Nepečený čokoládový cheesecake pro milovníky čokolády

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 69
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5704 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 276 g
Tuky 473 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
čokoládové sušenky 1 bal
BB
máslo 100 g
Náplň
sýr 250 g
250 g
tučný tvaroh ve vaničce
smetana ke šlehání 1 ks
33%
tmavá čokoláda 300 g
min. 52 % kakaa
smetana ke šlehání 140 ml
33%
tmavá čokoláda 300 g
min. 52 % obsah kakaa
maliny
lze i jahody na dozdobení

Sušenky rozdrtíme, přidáme rozpuštěné máslo, řádně promícháme a natlačíme do dortové formy o průměru 22 cm vyložené na dně alobalem. Můžeme dát na chvíli do lednice.

Ve vodní lázni začneme rozpouštět  čokoládu a zatím si v míse promícháme sýr Philadelphia s tvarohem a smetanou. Rozpuštěnou čokoládu necháme chvilinku vychladnout a vmícháme do směsi sýru, tvarohu a smetany. Promícháme ruční metlou, čokoláda směs krásně zahustí. Náplň nalijeme na korpus a opět můžeme dát na chvíli do lednice než připravíme polevu.

Polevu připravíme rozpuštěním čokolády ve šlehačce ve vodní lázni. Rozpouštějící se čokoládu průběžně promícháváme metličkou, po rozpuštění necháme lehce vychladnout a nalijeme na náplň. Polevu rozetřeme do krajů dortu, jde to velmi snadno. Dort dáme min. na 2 hodiny chladit do lednice, ale lépe je ho nechat zaležet přes noc.

Po ztuhnutí můžeme ještě přizdobit dle vlastní fantazie, k čokoládě se krásně hodí maliny nebo jahody.

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit