Čokoládový cheesecake bez pečení je ideální dort pro slavnostní okamžiky, který zvládnou připravit i začínající cukráři. Je nenáročný na přípravu i ingredience, zato ho ovšem musíte dělat s dostatečným předstihem. Protože čokoládový cheesecake je nejlepší druhý den, když se všechny ingredience krásně propojí. Doplnit ho můžete malinami, jahodami nebo ovocným přelivem.
Suroviny
Postup
Sušenky rozdrťte, přidejte rozpuštěné máslo, řádně promíchejte a natlačte do dortové formy o průměru 22 cm vyložené na dně alobalem. Můžete dát na chvíli do lednice.
Ve vodní lázni začněte rozpouštět čokoládu. Mezitím si v míse promíchejte krémový sýr s tvarohem a smetanou. Rozpuštěnou čokoládu nechte chvilinku vychladnout a vmíchejte do směsi sýru, tvarohu a smetany. Vše promíchejte ruční metlou, čokoláda směs krásně zahustí. Náplň nalijte na korpus a opět můžete dát na chvíli do lednice, než si připravíte polevu.
Na polevu rozpusťte ve vodní lázni čokoládu se šlehačkou. Průběžně rozmíchávejte metličkou. Po rozpuštění nechte lehce vychladnout a nalijte na náplň. Polevu rozetřete do krajů dortu, jde to velmi snadno. Dort dejte minimálně na 2 hodiny chladit do lednice, nebo ještě lépe přes noc.
Po ztuhnutí můžete hotový čokoládový cheesecake ještě přizdobit malinami, jahodami nebo jiným oblíbeným ovocem.