Suroviny
Postup
Sušenky rozdrtíme, přidáme rozpuštěné máslo, řádně promícháme a natlačíme do dortové formy o průměru 22 cm vyložené na dně alobalem. Můžeme dát na chvíli do lednice.
Ve vodní lázni začneme rozpouštět čokoládu a zatím si v míse promícháme sýr Philadelphia s tvarohem a smetanou. Rozpuštěnou čokoládu necháme chvilinku vychladnout a vmícháme do směsi sýru, tvarohu a smetany. Promícháme ruční metlou, čokoláda směs krásně zahustí. Náplň nalijeme na korpus a opět můžeme dát na chvíli do lednice než připravíme polevu.
Polevu připravíme rozpuštěním čokolády ve šlehačce ve vodní lázni. Rozpouštějící se čokoládu průběžně promícháváme metličkou, po rozpuštění necháme lehce vychladnout a nalijeme na náplň. Polevu rozetřeme do krajů dortu, jde to velmi snadno. Dort dáme min. na 2 hodiny chladit do lednice, ale lépe je ho nechat zaležet přes noc.
Po ztuhnutí můžeme ještě přizdobit dle vlastní fantazie, k čokoládě se krásně hodí maliny nebo jahody.