Nepečený čokoládový cheesecake pro milovníky čokolády

Nepečený čokoládový cheesecake pro milovníky čokolády

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Suroviny

Korpus
čokoládové sušenky 1 bal
BB
máslo 100 g
Náplň
sýr 250 g
250 g
tučný tvaroh ve vaničce
smetana ke šlehání 1 ks
33%
tmavá čokoláda 300 g
min. 52 % kakaa
smetana ke šlehání 140 ml
33%
tmavá čokoláda 300 g
min. 52 % obsah kakaa
maliny
lze i jahody na dozdobení

Sušenky rozdrtíme, přidáme rozpuštěné máslo, řádně promícháme a natlačíme do dortové formy o průměru 22 cm vyložené na dně alobalem. Můžeme dát na chvíli do lednice.

Ve vodní lázni začneme rozpouštět  čokoládu a zatím si v míse promícháme sýr Philadelphia s tvarohem a smetanou. Rozpuštěnou čokoládu necháme chvilinku vychladnout a vmícháme do směsi sýru, tvarohu a smetany. Promícháme ruční metlou, čokoláda směs krásně zahustí. Náplň nalijeme na korpus a opět můžeme dát na chvíli do lednice než připravíme polevu.

Polevu připravíme rozpuštěním čokolády ve šlehačce ve vodní lázni. Rozpouštějící se čokoládu průběžně promícháváme metličkou, po rozpuštění necháme lehce vychladnout a nalijeme na náplň. Polevu rozetřeme do krajů dortu, jde to velmi snadno. Dort dáme min. na 2 hodiny chladit do lednice, ale lépe je ho nechat zaležet přes noc.

Po ztuhnutí můžeme ještě přizdobit dle vlastní fantazie, k čokoládě se krásně hodí maliny nebo jahody.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit