Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 106
Do 30 minut Velmi snadné 10 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5704 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 276 g
Tuky 473 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládový cheesecake bez pečení je ideální dort pro slavnostní okamžiky, který zvládnou připravit i začínající cukráři. Je nenáročný na přípravu i ingredience, zato ho ovšem musíte dělat s dostatečným předstihem. Protože čokoládový cheesecake je nejlepší druhý den, když se všechny ingredience krásně propojí. Doplnit ho můžete malinami, jahodami nebo ovocným přelivem.

Suroviny

Korpus
čokoládové sušenky 1 bal
BeBe kakaové
máslo 100 g
Náplň
tmavá čokoláda 300 g
min. 52 % kakaa
např. Philadelphia
tučný ve vaničce
Poleva
tmavá čokoláda 300 g
min. 52 % obsah kakaa
lze i jahody na dozdobení

Postup

1

Sušenky rozdrťte, přidejte rozpuštěné máslo, řádně promíchejte a natlačte do dortové formy o průměru 22 cm vyložené na dně alobalem. Můžete dát na chvíli do lednice.

2

Ve vodní lázni začněte rozpouštět čokoládu. Mezitím si v míse promíchejte krémový sýr s tvarohem a smetanou. Rozpuštěnou čokoládu nechte chvilinku vychladnout a vmíchejte do směsi sýru, tvarohu a smetany. Vše promíchejte ruční metlou, čokoláda směs krásně zahustí. Náplň nalijte na korpus a opět můžete dát na chvíli do lednice, než si připravíte polevu.

3

Na polevu rozpusťte ve vodní lázni čokoládu se šlehačkou. Průběžně rozmíchávejte metličkou. Po rozpuštění nechte lehce vychladnout a nalijte na náplň. Polevu rozetřete do krajů dortu, jde to velmi snadno. Dort dejte minimálně na 2 hodiny chladit do lednice, nebo ještě lépe přes noc.

4

Po ztuhnutí můžete hotový čokoládový cheesecake ještě přizdobit malinami, jahodami nebo jiným oblíbeným ovocem.

Apetit magazín