Nepečený malinový cheesecake s mátovo-bazalkovým cukrem

Nepečený malinový cheesecake s mátovo-bazalkovým cukrem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do hodiny Velmi snadné

Suroviny

sušenky 140 g
máslo 50 g
krémový sýr 375 g
mascarpone 250 g
smetana ke šlehání 250 ml
moučkový cukr 200 g
maliny 200 g
citronová štáva
z 1/2 citronu
želatina
máta
bazalka
krystalový cukr

Maliny rozvaříme a přepasírujeme přes síto, abychom se zbavili semínek. Necháme vychladnout.

Sušenky rozdrtíme, případně rozmixujeme a smícháme s povoleným máslem. Formu vymažeme máslem a vysteleme pečícím papírem. Sušenkovou drobenku namačkáme do formy a dáme vychladit do lednice. 

Vyšleháme šlehačku. V míse si rozmícháme nejprve Philladephii s cukrem, poté přidáme mascarpone se šlehačkou a opatrně zašleháváme spolu s malinovým rozvarem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme řelatinu dle návodu na sáčku.

Směs vlijeme do formy, uhladíme a dáme vychladit do lednice alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.

Lístky máty a bazalky v poměru cca 1:2 dáme spolu s cukrem do hmoždíře a rozmělníme. Cheesecake ozdobíme cukrem a čerstvými malinami.

Autor: karolinazit

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit