Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Nepečený malinový cheesecake s mátovo-bazalkovým cukrem

Popis receptu: 

Super svěží letní cheesecake, kterému dodává šmrnc máta s bazalkou. 

Autor: Karolína Žítková
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 10 porcí - forma o průměru 18cm
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    140g máslových sušenek

    50g másla

     

    375g Philladelphie

    250g mascarpone

    250ml smetany ke šlehání 33%

    200g moučkového cukru

    200g malin (mražených nebo čerstvých)

    šťáva z 1/2 citronu

    želatina

     

    máta

    bazalka

    cukr krystal

    čerstvé maliny na ozdobu

Příprava jídla

Maliny rozvaříme a přepasírujeme přes síto, abychom se zbavili semínek. Necháme vychladnout.

Sušenky rozdrtíme, případně rozmixujeme a smícháme s povoleným máslem. Formu vymažeme máslem a vysteleme pečícím papírem. Sušenkovou drobenku namačkáme do formy a dáme vychladit do lednice. 

Vyšleháme šlehačku. V míse si rozmícháme nejprve Philladephii s cukrem, poté přidáme mascarpone se šlehačkou a opatrně zašleháváme spolu s malinovým rozvarem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme řelatinu dle návodu na sáčku.

Směs vlijeme do formy, uhladíme a dáme vychladit do lednice alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.

Lístky máty a bazalky v poměru cca 1:2 dáme spolu s cukrem do hmoždíře a rozmělníme. Cheesecake ozdobíme cukrem a čerstvými malinami.

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tento recept pochází z knihy Apetit "párty".

Přidat komentář