Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený malinový cheesecake s mátovo-bazalkovým cukrem

Nepečený malinový cheesecake s mátovo-bazalkovým cukrem

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4168 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 331 g
Tuky 293 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sušenky 140 g
maliny 200 g
z 1/2 citronu
máta
bazalka
krystalový cukr

Postup

1

Maliny rozvaříme a přepasírujeme přes síto, abychom se zbavili semínek. Necháme vychladnout.

2

Sušenky rozdrtíme, případně rozmixujeme a smícháme s povoleným máslem. Formu vymažeme máslem a vysteleme pečícím papírem. Sušenkovou drobenku namačkáme do formy a dáme vychladit do lednice. 

3

Vyšleháme šlehačku. V míse si rozmícháme nejprve Philladephii s cukrem, poté přidáme mascarpone se šlehačkou a opatrně zašleháváme spolu s malinovým rozvarem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme řelatinu dle návodu na sáčku.

4

Směs vlijeme do formy, uhladíme a dáme vychladit do lednice alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.

5

Lístky máty a bazalky v poměru cca 1:2 dáme spolu s cukrem do hmoždíře a rozmělníme. Cheesecake ozdobíme cukrem a čerstvými malinami.

Autor: karolinazit

Apetit magazín