Suroviny
sušenky
140
g
máslo
50
g
krémový sýr
375
g
mascarpone
250
g
smetana ke šlehání
250
ml
moučkový cukr
200
g
maliny
200
g
z 1/2 citronu
máta
bazalka
krystalový cukr
Postup
1
Maliny rozvaříme a přepasírujeme přes síto, abychom se zbavili semínek. Necháme vychladnout.
2
Sušenky rozdrtíme, případně rozmixujeme a smícháme s povoleným máslem. Formu vymažeme máslem a vysteleme pečícím papírem. Sušenkovou drobenku namačkáme do formy a dáme vychladit do lednice.
3
Vyšleháme šlehačku. V míse si rozmícháme nejprve Philladephii s cukrem, poté přidáme mascarpone se šlehačkou a opatrně zašleháváme spolu s malinovým rozvarem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme řelatinu dle návodu na sáčku.
4
Směs vlijeme do formy, uhladíme a dáme vychladit do lednice alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.
5
Lístky máty a bazalky v poměru cca 1:2 dáme spolu s cukrem do hmoždíře a rozmělníme. Cheesecake ozdobíme cukrem a čerstvými malinami.