0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní máslový dort

zakladni dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Základní máslový dort

3.8 / 5. Počet hodnocení: 85
Více než hodinu Snadné 8-10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4160 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 414 g
Tuky 229 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý základ je podstatou úspěchu, u domu i u dortu. Upečte si skvělý dort, pak už můžete popustit uzdu fantazii a vyhrát si s krémem či polevou.

Suroviny

máslo 180 g
změklé
vejce 4 ks
krupicový cukr 220 g
vanilkový extrakt 1 ČL
zakysaná smetana 200 g
mouka pšeničná hladká 280 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
čokoládová poleva
dle chuti

1 Troubu předehřejte na 160 ºC, dortovou formu o průměru 22 centimetrů vyložte pečicím papírem.

2 V míse šlehejte deset minut ručním šlehačem máslo, cukr a vanilkový extrakt. Do pěny pak postupně přidávejte vejce a zakysanou smetanu; dobře zašlehejte a zapracujte mouku prosátou s kypřicím práškem. Lžící naklaďte těsto do formy a pečte 70 minut; pak píchněte do těsta špejlí – když ji vytáhnete čistou, vyjměte z trouby.

3 Dort nechte 10 minut ve formě, pak ho přesuňte k dochladnutí na mřížku. Vychladlý dort polévejte polevou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit