Tenhle tvarožník je sladký jen decentně, náplň je hedvábná, jemná a neodolatelná! Pokud vám zbude, uchovejte jej v lednici, kde vydrží pár dnů – v redakci ale po focení zmizel ihned. Do posledního kousku! Jednoduchý tvarožník je nadýchaný a kombinace s nakyslými ostružinami naprosto luxusní.
Suroviny
Postup
Na křehké těsto rychle zpracujte všechny ingredience dohromady (nejlépe v robotu), zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočinout v lednici.
Dortovou formu vyložte po dně i bocích pečicím papírem. Těsto namačkejte na dno formy, vrstva těsta bude poměrně tenká, pak propíchejte vidličkou a dejte předpéct na cca 10 minut na 200 °C. Nechte zchladnout.
Utřete máslo s oběma cukry do pěny, následně přidejte žloutky, šťávu a kůru z citronu. Pak vmíchejte tvaroh a krupičku smíchanou se škrobem. Nakonec ušlehejte bílky do sněhu a vmíchejte zlehka do tvarohu.
Vlijte hmotu do formy, povrch tvarohu posypte ostružinami. Dejte do trouby rozehřáté na cca 160 °C a pečte 1,5–2 hodiny. Pečte raději déle a zvolna – okraje hotového tvarožníku by měly být pevné, střed jen lehounce třaslavý. Pokud tvarožník moc tmavne, zakryjte jej pečicím papírem. Po upečení nechte úplně vychladnout v troubě s pootevřenými dvířky, aby se tvarožník nepropadl. Vychladlý vyjměte z formy, pocukrujte a podávejte.