Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarožník s ostružinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 122
Více než hodinu Snadné Na dortovou formu o průměru 24–26 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5779 kcal
Bílkoviny 262 g
Sacharidy 565 g
Tuky 261 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle tvarožník je sladký jen decentně, náplň je hedvábná, jemná a neodolatelná! Pokud vám zbude, uchovejte jej v lednici, kde vydrží pár dnů – v redakci ale po focení zmizel ihned. Do posledního kousku! Jednoduchý tvarožník je nadýchaný a kombinace s nakyslými ostružinami naprosto luxusní.

Suroviny

Na křehké těsto
+ navíc na pocukrování
studené, na kostičky
1 velký nebo 2 malé
voda 1 PL
studená
Na náplň
máslo 170 g
změklé
vejce 4 ks
žloutky a bílky oddělené
vymačkaná šťáva a jemně nastrouhaná kůra
tučnější, z vaničky
krupička dětská 120 g
škrob 4 PL
kukuřičný
velká

Postup

1

Na křehké těsto rychle zpracujte všechny ingredience dohromady (nejlépe v robotu), zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočinout v lednici.

2

Dortovou formu vyložte po dně i bocích pečicím papírem. Těsto namačkejte na dno formy, vrstva těsta bude poměrně tenká, pak propíchejte vidličkou a dejte předpéct na cca 10 minut na 200 °C. Nechte zchladnout.

3

Utřete máslo s oběma cukry do pěny, následně přidejte žloutky, šťávu a kůru z citronu. Pak vmíchejte tvaroh a krupičku smíchanou se škrobem. Nakonec ušlehejte bílky do sněhu a vmíchejte zlehka do tvarohu.

4

Vlijte hmotu do formy, povrch tvarohu posypte ostružinami. Dejte do trouby rozehřáté na cca 160 °C a pečte 1,5–2 hodiny. Pečte raději déle a zvolna – okraje hotového tvarožníku by měly být pevné, střed jen lehounce třaslavý. Pokud tvarožník moc tmavne, zakryjte jej pečicím papírem. Po upečení nechte úplně vychladnout v troubě s pootevřenými dvířky, aby se tvarožník nepropadl. Vychladlý vyjměte z formy, pocukrujte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín