0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 56
Více než hodinu Snadné Na dortovou formu o průměru 24–26 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5779 kcal
Bílkoviny 262 g
Sacharidy 565 g
Tuky 261 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle tvarožník je sladký jen decentně, náplň je hedvábná, jemná a neodolatelná! Pokud vám zbude, uchovejte jej v lednici, kde vydrží pár dnů – v redakci ale po focení zmizel ihned. Do posledního kousku!

Suroviny

Na křehké těsto
mouka pšeničná hladká 100 g
moučkový cukr 30 g
+ navíc na pocukrování
máslo 50 g
studené, na kostičky
žloutek 1 ks
1 velký nebo 2 malé
voda 1 PL
studená
Na náplň
máslo 170 g
změklé
krupicový cukr 180 g
vanilkový cukr 1 bal
vejce 4 ks
žloutky a bílky oddělené
citron 1 ks
vymačkaná šťáva a jemně nastrouhaná kůra
tvaroh měkký 1 kg
tučnější, z vaničky
krupička dětská 120 g
škrob 4 PL
kukuřičný
ostružiny 1 hrst
velká

1 Na křehké těsto rychle zpracujte všechny ingredience dohromady (nejlépe v robotu), zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočinout v lednici.

2 Dortovou formu vyložte po dně i bocích pečicím papírem. Těsto namačkejte na dno formy, vrstva těsta bude poměrně tenká, pak propíchejte vidličkou a dejte předpéct na cca 10 minut na 200°C. Nechte zchladnout.

3 Utřete máslo s oběma cukry do pěny, následně přidejte žloutky, šťávu a kůru z citronu. Pak vmíchejte tvaroh a krupičku smíchanou se škrobem. Nakonec ušlehejte bílky do sněhu a vmíchejte zlehka do tvarohu.

4 Vlijte hmotu do formy, povrch tvarohu posypte ostružinami. Dejte do trouby rozehřáté na cca 160°C a pečte 1,5–2 hodiny. Pečte raději déle a zvolna – okraje hotového tvarožníku by měly být pevné, střed jen lehounce třaslavý. Pokud tvarožník moc tmavne, zakryjte jej pečicím papírem. Po upečení nechte úplně vychladnout v troubě s pootevřenými dvířky, aby se tvarožník nepropadl. Vychladlý vyjměte z formy, pocukrujte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit