Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarožník s ostružinami

Tenhle tvarožník je sladký jen decentně, náplň je hedvábná, jemná a neodolatelná! Pokud vám zbude, uchovejte jej v lednici, kde vydrží pár dnů – v redakci ale po focení zmizel ihned. Do posledního kousku!

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na dortovou formu o průměru 24–26 cm
Doba přípravy: Do hodiny
+ odležení
PT1H40M
Pečení 1:40
Dort

Ingredience

    NA KŘEHKÉ TĚSTO

    • 100 g hladké mouky
    • 30 g moučkového cukru + navíc na pocukrování
    • 50 g másla, studeného, nakrájeného na kostičky
    • 1 velký žloutek nebo 2 malé
    • 1 lžíce studené vody

    NA NÁPLŇ

    • 170 g másla, změklého
    • 180 g krupicového cukru
    • 1 vanilkový cukr
    • 4 vejce, žloutky a bílky oddělené
    • šťáva a jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • 1 kg tučnějšího tvarohu z vaničky
    • 120 g jemné krupičky
    • 4 lžíce kukuřičného škrobu
    • velká hrst ostružin

Příprava jídla

1 Na křehké těsto rychle zpracujte všechny ingredience dohromady (nejlépe v robotu), zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočinout v lednici.

2 Dortovou formu vyložte po dně i bocích pečicím papírem. Těsto namačkejte na dno formy, vrstva těsta bude poměrně tenká, pak propíchejte vidličkou a dejte předpéct na cca 10 minut na 200°C. Nechte zchladnout.

3 Utřete máslo s oběma cukry do pěny, následně přidejte žloutky, šťávu a kůru z citronu. Pak vmíchejte tvaroh a krupičku smíchanou se škrobem. Nakonec ušlehejte bílky do sněhu a vmíchejte zlehka do tvarohu.

4 Vlijte hmotu do formy, povrch tvarohu posypte ostružinami. Dejte do trouby rozehřáté na cca 160°C a pečte 1,5–2 hodiny. Pečte raději déle a zvolna – okraje hotového tvarožníku by měly být pevné, střed jen lehounce třaslavý. Pokud tvarožník moc tmavne, zakryjte jej pečicím papírem. Po upečení nechte úplně vychladnout v troubě s pootevřenými dvířky, aby se tvarožník nepropadl. Vychladlý vyjměte z formy, pocukrujte a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sakrajda neboli perníkový závin

Budětické pouťové koláče

Smažené krupicové noky se švestkovou omáčkou

REKLAMA

Přidat komentář