Plněný čokoládový dort

Plněný čokoládový dort

2.7 / 5. Počet hodnocení: 53
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5051 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 613 g
Tuky 217 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když si chcete opravdu dopřát. Snadnější než se zdá.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá
na vysypání
kakao 55 g
holandského typu
káva 190 ml
instantní, bez sedliny
máslo 150 g
změklé, na vymazání
krupicový cukr 220 g
vanilkový cukr 100 g
vejce 3 ks
velká, pokojové teploty
čokoláda na vaření 170 g
rozpuštěná
mouka pšeničná hladká 310 g
jedlá soda 1.5 ČL
sůl 0.5 ČL
Na ozdobu
marshmallow krém
cukrová ozdoba ve tvaru růže

1 Troubu předehřejte na 175 °C. Vymažte a vysypte tři dortové formy o průměru 16 centimetrů (pokud máte jen jednu, vždy před pečením ji nezapomeňte vymazat a vysypat ).

2 Do malé mísy dejte kakao, přilijte kávu, půl hrnku studené vody a dejte stranou. Ve velké míse našlehejte ručním elektrickým šlehačem máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem na světlý a nadýchaný krém; trvá to zhruba pět minut. Pak po jednom přidávejte vejce a poté přilijte rozpuštěnou čokoládu. Mouku promíchejte se sodou a solí a po třetinách přimíchávejte k čokoládové směsi, pak postupně přilijte i naředěnou kávu s kakaem.

3 Těsto rozdělte do forem a pečte asi dvacet minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli zabodnuté do těsta. Nechte vychladnout, vyklopte.

4 První korpus potřete marshmallow krémem, přiklopte druhým dílem, opět potřete a přiklopte třetím korpusem. Vršek dortu potřete silnější vrstvou marshmallow krému, zbytek dejte do cukrářského sáčku a krémem objeďte spoje, aby vznikl dojem, že krém přetéká. Dort ozdobte cukrovou růží.

NĚCO NAVÍC
MARSHMALLOW KRÉM si můžete udělat doma: deset minut šlehejte 250 g másla, 110 g cukru a 2 lžíce vanilkového cukru a pak ke směsi přimíchejte 213 g marshmallow pěny, kterou pod označením Marshmallow fluff seženete v Bakeshopu (213 g stojí 195 Kč).

 

 

Komentáře

Anonym

Prosím o radu jak se dělá ten MARSHMALLOW krém nevím kde mám hledat to "viz vše o marshmallow"Předem díky za radu.

Juliana Šímová

tak jsem to zkusila najít a tohle je výsledek. http://www.apetitonline.cz/recepty/1410-mini-moon-pies.html snad to je to správný

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit