0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněný čokoládový dort

Plněný čokoládový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněný čokoládový dort

2.8 / 5. Počet hodnocení: 57
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5051 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 613 g
Tuky 217 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když si chcete opravdu dopřát. Snadnější než se zdá.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
kakao 55 g
holandského typu
káva 190 ml
instantní, bez sedliny
máslo 150 g
změklé, na vymazání
krupicový cukr 220 g
vanilkový cukr 100 g
vejce 3 ks
velká, pokojové teploty
čokoláda na vaření 170 g
rozpuštěná
mouka pšeničná hladká 310 g
jedlá soda 1.5 ČL
sůl 0.5 ČL
Na ozdobu
marshmallow krém
cukrové a čokoládové zdobení
cukrová ozdoba ve tvaru růže

1 Troubu předehřejte na 175 °C. Vymažte a vysypte tři dortové formy o průměru 16 centimetrů (pokud máte jen jednu, vždy před pečením ji nezapomeňte vymazat a vysypat ).

2 Do malé mísy dejte kakao, přilijte kávu, půl hrnku studené vody a dejte stranou. Ve velké míse našlehejte ručním elektrickým šlehačem máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem na světlý a nadýchaný krém; trvá to zhruba pět minut. Pak po jednom přidávejte vejce a poté přilijte rozpuštěnou čokoládu. Mouku promíchejte se sodou a solí a po třetinách přimíchávejte k čokoládové směsi, pak postupně přilijte i naředěnou kávu s kakaem.

3 Těsto rozdělte do forem a pečte asi dvacet minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli zabodnuté do těsta. Nechte vychladnout, vyklopte.

4 První korpus potřete marshmallow krémem, přiklopte druhým dílem, opět potřete a přiklopte třetím korpusem. Vršek dortu potřete silnější vrstvou marshmallow krému, zbytek dejte do cukrářského sáčku a krémem objeďte spoje, aby vznikl dojem, že krém přetéká. Dort ozdobte cukrovou růží.

NĚCO NAVÍC
MARSHMALLOW KRÉM
si můžete udělat doma: deset minut šlehejte 250 g másla, 110 g cukru a 2 lžíce vanilkového cukru a pak ke směsi přimíchejte 213 g marshmallow pěny, kterou pod označením Marshmallow fluff seženete v Bakeshopu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

Anonym

Prosím o radu jak se dělá ten MARSHMALLOW krém nevím kde mám hledat to "viz vše o marshmallow"Předem díky za radu.

Juliana Šímová

tak jsem to zkusila najít a tohle je výsledek. http://www.apetitonline.cz/recepty/1410-mini-moon-pies.html snad to je to správný

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit