Když si chcete opravdu dopřát. Snadnější než se zdá.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 175 °C. Vymažte a vysypte tři dortové formy o průměru 16 centimetrů (pokud máte jen jednu, vždy před pečením ji nezapomeňte vymazat a vysypat ).
2 Do malé mísy dejte kakao, přilijte kávu, půl hrnku studené vody a dejte stranou. Ve velké míse našlehejte ručním elektrickým šlehačem máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem na světlý a nadýchaný krém; trvá to zhruba pět minut. Pak po jednom přidávejte vejce a poté přilijte rozpuštěnou čokoládu. Mouku promíchejte se sodou a solí a po třetinách přimíchávejte k čokoládové směsi, pak postupně přilijte i naředěnou kávu s kakaem.
3 Těsto rozdělte do forem a pečte asi dvacet minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli zabodnuté do těsta. Nechte vychladnout, vyklopte.
4 První korpus potřete marshmallow krémem, přiklopte druhým dílem, opět potřete a přiklopte třetím korpusem. Vršek dortu potřete silnější vrstvou marshmallow krému, zbytek dejte do cukrářského sáčku a krémem objeďte spoje, aby vznikl dojem, že krém přetéká. Dort ozdobte cukrovou růží.
NĚCO NAVÍC
MARSHMALLOW KRÉM si můžete udělat doma: deset minut šlehejte 250 g másla, 110 g cukru a 2 lžíce vanilkového cukru a pak ke směsi přimíchejte 213 g marshmallow pěny, kterou pod označením Marshmallow fluff seženete v Bakeshopu.
Komentáře
Anonym
22.04.2010 20:46
dotaz
Juliana Šímová
23.04.2010 09:56
RE: dotaz