Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněný čokoládový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.8/5 Počet hodnocení: 64
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5051 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 613 g
Tuky 217 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když si chcete opravdu dopřát. Snadnější než se zdá.

Suroviny

mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
kakao 55 g
holandského typu
káva 190 ml
instantní, bez sedliny
máslo 150 g
změklé, na vymazání
vejce 3 ks
velká, pokojové teploty
čokoláda na vaření 170 g
rozpuštěná
sůl ½ ČL
Na ozdobu
marshmallow krém
cukrové a čokoládové zdobení
cukrová ozdoba ve tvaru růže

Postup

1

Troubu předehřejte na 175 °C. Vymažte a vysypte tři dortové formy o průměru 16 centimetrů (pokud máte jen jednu, vždy před pečením ji nezapomeňte vymazat a vysypat ).

2

Do malé mísy dejte kakao, přilijte kávu, půl hrnku studené vody a dejte stranou. Ve velké míse našlehejte ručním elektrickým šlehačem máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem na světlý a nadýchaný krém; trvá to zhruba pět minut. Pak po jednom přidávejte vejce a poté přilijte rozpuštěnou čokoládu. Mouku promíchejte se sodou a solí a po třetinách přimíchávejte k čokoládové směsi, pak postupně přilijte i naředěnou kávu s kakaem.

3

Těsto rozdělte do forem a pečte asi dvacet minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli zabodnuté do těsta. Nechte vychladnout, vyklopte.

4

První korpus potřete marshmallow krémem, přiklopte druhým dílem, opět potřete a přiklopte třetím korpusem. Vršek dortu potřete silnější vrstvou marshmallow krému, zbytek dejte do cukrářského sáčku a krémem objeďte spoje, aby vznikl dojem, že krém přetéká. Dort ozdobte cukrovou růží.

NĚCO NAVÍC
MARSHMALLOW KRÉM
si můžete udělat doma: deset minut šlehejte 250 g másla, 110 g cukru a 2 lžíce vanilkového cukru a pak ke směsi přimíchejte 213 g marshmallow pěny, kterou pod označením Marshmallow fluff seženete v Bakeshopu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Komentáře

22.04.2010 20:46
Prosím o radu jak se dělá ten MARSHMALLOW krém nevím kde mám hledat to "viz vše o marshmallow"Předem díky za radu.
23.04.2010 09:56
tak jsem to zkusila najít a tohle je výsledek. http://www.apetitonline.cz/recepty/1410-mini-moon-pies.html snad to je to správný

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...