Tyhle šťavnaté řízečky nadchly každého, kdo se kolem nich na focení nachomýtl. Když jsme se pak po nich sháněli, zjistili jsme, že záhadně zmizely...
Suroviny
1 Do každého kousku masa vetkněte špejli tak, aby vzniklo držátko, za které ho mohou stolovníci uchopit a namáčet do dipu. Maso osolte a opepřete.
2 V misce obalte maso směsí česneku, šalvěje a citronové kůry a nechte asi půl hodiny marinovat. Předehřejte troubu na 100°C.
3 Do hlubokého talíře nasypte mouku. Ve druhém hlubokém talíři rozšlehejte vejce s mlékem nebo pivem a směs mírně osolte. Do třetího nasypte strouhanku panko. Každou tyčinku obalte nejprve v mouce, potom smočte ve vejcích a nakonec obalte ve strouhance.
4 Obalené tyčinky smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova ze všech stran, po usmažení je nechte krátce odsát na papírových utěrkách. Potom je uchovejte v rozehřáté troubě, dokud nebudete mít usmažené všechny tyčinky a připravený dip i salátek.
5 Na dip smíchejte všechny přísady kromě oleje, tím nakonec dip pokapejte a podávejte k usmaženým tyčinkám a salátku ze směsi salátových lístků.
DO PRÁCE I DO ŠKOLY:
Wrap s česnekovým kuřetem
Ze zbylých kuřecích špízků z předchozího receptu vytáhněte špejle a maso nakrájejte na plátky. Do jedné nebo více kukuřičných tortill (podle toho, kolik vám zbude řízečků) rozložte v tomto pořadí: ledový salát a salátovou okurku, vše nakrájené na jemné proužky, přidejte 1–2 lžíce jogurtového dipu podle předchozího receptu, plátky řízečků, a chcete-li, rozdrobenou fetu. Zabalte, dobře utáhněte a dejte dětem do školy.