Česnekové kuřecí špízky s jogurtovým dipem

Česnekové kuřecí špízky s jogurtovým dipem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1261 kcal
Bílkoviny 148 g
Cukr 84 g
Tuky 30 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle šťavnaté řízečky nadchly každého, kdo se kolem nich na focení nachomýtl. Když jsme se pak po nich sháněli, zjistili jsme, že záhadně zmizely...

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
velká, na dlouhé silné proužky
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
na velmi drobno
šalvěj 1 ČL
jemně nasekané
citronová kůra 1 ČL
najemno
mouka pšeničná hladká 0.5 hrnek
vejce 2 ks
mléko 2 PL
lze nahradit pivem
strouhanka panko
na obalení
rostlinný olej
na smažení
salát
směs salátových lístků k podávání
Na jogurtový dip
jogurt řeckého typu 1 kelímek
kopr 1 PL
nasekané
citron 0.5 ks
kůra, šťáva podle chuti
česnek 1 stroužek
utřený
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na pokapání dipu

1 Do každého kousku masa vetkněte špejli tak, aby vzniklo držátko, za které ho mohou stolovníci uchopit a namáčet do dipu. Maso osolte a opepřete.

2 V misce obalte maso směsí česneku, šalvěje a citronové kůry a nechte asi půl hodiny marinovat. Předehřejte troubu na 100°C.

3 Do hlubokého talíře nasypte mouku. Ve druhém hlubokém talíři rozšlehejte vejce s mlékem nebo pivem a směs mírně osolte. Do třetího nasypte strouhanku panko. Každou tyčinku obalte nejprve v mouce, potom smočte ve vejcích a nakonec obalte ve strouhance.

4 Obalené tyčinky smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova ze všech stran, po usmažení je nechte krátce odsát na papírových utěrkách. Potom je uchovejte v rozehřáté troubě, dokud nebudete mít usmažené všechny tyčinky a připravený dip i salátek.

5 Na dip smíchejte všechny přísady kromě oleje, tím nakonec dip pokapejte a podávejte k usmaženým tyčinkám a salátku ze směsi salátových lístků.

DO PRÁCE I DO ŠKOLY:

Wrap s česnekovým kuřetem
Ze zbylých kuřecích špízků z předchozího receptu vytáhněte špejle a maso nakrájejte na plátky. Do jedné nebo více kukuřičných tortill (podle toho, kolik vám zbude řízečků) rozložte v tomto pořadí: ledový salát a salátovou okurku, vše nakrájené na jemné proužky, přidejte 1–2 lžíce jogurtového dipu podle předchozího receptu, plátky řízečků, a chcete-li, rozdrobenou fetu. Zabalte, dobře utáhněte a dejte dětem do školy. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit