Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pstruh s teplým kuskusovým salátem v papilotě

Kouzlo tohohle receptu tkví v minimalistické přípravě. I když se opravdu loudáte, za čtvrt hodiny je všechno v troubě, pak už jen stačí prostřít a můžete zvát ke stolu.

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 1/2 hrnku kuskusu
    • olivový olej podle potřeby
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 střední rajčata, nakrájená na plátky
    • 1 malá cuketa, nakrájená na plátky
    • 1 citron, polovina nakrájená na tenoučké plátky, z půlky vymačkaná šťáva
    • 2 malé nebo 1 velký filet ze pstruha (celkem 250–300 g), bez kůže
    • 2 lžíce másla rukola k podávání

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 180°C. Kuskus promíchejte s troškou olivového oleje, solí a pepřem.

Do středů dvou větších kusů pečicího papíru naskládejte v tomto pořadí: ochucený kuskus – ten rozhrňte podle velikosti a tvaru rybího filetu, který bude nahoře. Na kuskus rozložte plátky rajčat a na ně plátky cukety. Na ně rozložte plátky citronu a na ty posaďte rybí filety. Osolte, pokapejte citronovou šťávou a na každý dejte pár kousků másla. Zabalte, důkladně uzavřete, dejte do trouby a pečte 20 minut, dokud nebude ryba hotová a kuskus nabobtnalý.

3 Potom papiloty opatrně rozevřete (je v nich horká pára!), na talířích promíchejte kuskus se zeleninou, pečené citrony vyhoďte, navrch položte pstruha, pokapejte citronovou šťávou a doplňte lístky rukoly.

SVAČINA DO ŠKOLY

Pomazánka z pečeného pstruha
Ze zbylého pstruha vytahejte všechny kůstky. Maso nakrájejte najemno a důkladně promíchejte s jemně nasekanou jarní cibulkou, kouskem změklého másla a trochou čerstvého smetanového sýra. Osolte a opepřete a vmíchejte najemno nasekané lístky kopru. Pomazánku natřete do čerstvé světlé bagety a doplňte nakrájeným vejcem natvrdo a dalším koprem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová papriková polévka s fazolemi

Noky s houbami a medailonky z panenky

Česnekové kuřecí špízky s jogurtovým dipem

Rizoto s gorgonzolou a vlašskými ořechy

REKLAMA

Přidat komentář