0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh s teplým kuskusovým salátem v papilotě

Pstruh s teplým kuskusovým salátem v papilotě

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1106 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 91 g
Tuky 56 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kouzlo tohohle receptu tkví v minimalistické přípravě. I když se opravdu loudáte, za čtvrt hodiny je všechno v troubě, pak už jen stačí prostřít a můžete zvát ke stolu.

Suroviny

kuskus 0.5 hrnku
olivový olej
podle potřeby
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajče 4 ks
střední, na plátky
cuketa 1 ks
malá, na plátky
citron 1 ks
1/2 nakrájená na tenoučké plátky, z 1/2 vymačkaná šťáva
pstruh 2 ks
2 malé filety nebo 1 velký filet ze pstruha (celkem 250-300 g), bez kůže
máslo 2 PL
rukola
k podávání

1 Troubu rozehřejte na 180°C. Kuskus promíchejte s troškou olivového oleje, solí a pepřem.

2 Do středů dvou větších kusů pečicího papíru naskládejte v tomto pořadí: ochucený kuskus – ten rozhrňte podle velikosti a tvaru rybího filetu, který bude nahoře. Na kuskus rozložte plátky rajčat a na ně plátky cukety. Na ně rozložte plátky citronu a na ty posaďte rybí filety. Osolte, pokapejte citronovou šťávou a na každý dejte pár kousků másla. Zabalte, důkladně uzavřete, dejte do trouby a pečte 20 minut, dokud nebude ryba hotová a kuskus nabobtnalý.

3 Potom papiloty opatrně rozevřete (je v nich horká pára!), na talířích promíchejte kuskus se zeleninou, pečené citrony vyhoďte, navrch položte pstruha, pokapejte citronovou šťávou a doplňte lístky rukoly.

SVAČINA DO ŠKOLY

Pomazánka z pečeného pstruha
Ze zbylého pstruha vytahejte všechny kůstky. Maso nakrájejte najemno a důkladně promíchejte s jemně nasekanou jarní cibulkou, kouskem změklého másla a trochou čerstvého smetanového sýra. Osolte a opepřete a vmíchejte najemno nasekané lístky kopru. Pomazánku natřete do čerstvé světlé bagety a doplňte nakrájeným vejcem natvrdo a dalším koprem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit