Kouzlo tohohle receptu tkví v minimalistické přípravě. I když se opravdu loudáte, za čtvrt hodiny je všechno v troubě, pak už jen stačí prostřít a můžete zvát ke stolu.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 180°C. Kuskus promíchejte s troškou olivového oleje, solí a pepřem.
Do středů dvou větších kusů pečicího papíru naskládejte v tomto pořadí: ochucený kuskus – ten rozhrňte podle velikosti a tvaru rybího filetu, který bude nahoře. Na kuskus rozložte plátky rajčat a na ně plátky cukety. Na ně rozložte plátky citronu a na ty posaďte rybí filety. Osolte, pokapejte citronovou šťávou a na každý dejte pár kousků másla. Zabalte, důkladně uzavřete, dejte do trouby a pečte 20 minut, dokud nebude ryba hotová a kuskus nabobtnalý.
Potom papiloty opatrně rozevřete (je v nich horká pára!), na talířích promíchejte kuskus se zeleninou, pečené citrony vyhoďte, navrch položte pstruha, pokapejte citronovou šťávou a doplňte lístky rukoly.
SVAČINA DO ŠKOLYPomazánka z pečeného pstruha
Ze zbylého pstruha vytahejte všechny kůstky. Maso nakrájejte najemno a důkladně promíchejte s jemně nasekanou jarní cibulkou, kouskem změklého másla a trochou čerstvého smetanového sýra. Osolte a opepřete a vmíchejte najemno nasekané lístky kopru. Pomazánku natřete do čerstvé světlé bagety a doplňte nakrájeným vejcem natvrdo a dalším koprem.