Krémová papriková polévka s fazolemi

Krémová papriková polévka s fazolemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2793 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 373 g
Tuky 76 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka byla skvělá horká, ale největší (příjemné) překvapení nás čekalo, když jsme ji náhodně ochutnali i vychladlou!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 3 PL
+ navíc na pokapání polévky
paprika červená 8 ks
6–8 paprik – velké, nejlépe kapie, bez semen, nakrájené na proužky (viz Něco navíc)
chilli paprička 1 ks
červená paprička jalapeño, bez semen, na proužky (nemusí být)
tymián 3 PL
česnek 4 stroužky
podrcený
vývar zeleninový 1 l
lze nahradit drůbežím
sůl
pepř
čerstvě mletý
fazole bílé 400 g
konzerva – slitá, propláchnutá
smetana na vaření 200 ml
bazalkové pesto
k podávání
krutony
z bílé bagety, opečené na másle, k podávání

1 Ve větším rendlíku na středním plameni rozpalte olivový olej, přihoďte papriky i půlku proužků jalapeña, ztlumte a zvolna opékejte, dokud papriky nezměknou, bude to trvat asi 10 minut. Přisypte tymián a česnek a ještě chvilku opékejte. Potom zalijte vývarem, osolte, promíchejte a vařte 10 minut.

2 Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, vsypte do ní prohřát fazole a nakonec vmíchejte smetanu. Podávejte pokapané olivovým olejem, posypané pepřem a zbylými proužky jalapeña, s pestem a doplněné opečenými krutony.

NĚCO NAVÍC
Volbu paprik nepodceňte! Abyste dosáhli té správné chuti, chce to opravdu vyzrálé sladké červené papriky, které při opékání částečně zkaramelizují a také zařídí krásnou sytě oranžovou barvu.

OBĚD NA DRUHÝ DEN:

Studená papriková polévka
Rozmixovanou polévku z předchozího dne (čistou, bez pesta i krutonů) nalijte po vychladnutí do uzavíratelných sklenic nebo lahví se širokým dnem a nechte přes noc v lednici. Druhý den si ji dejte v práci vychlazenou a můžete ji doplnit nasucho opečenými tousty, bazalkovým pestem a najemno nasekanou petrželkou nebo bazalkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit