Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová papriková polévka s fazolemi

Polévka byla skvělá horká, ale největší (příjemné) překvapení nás čekalo, když jsme ji náhodně ochutnali i vychladlou!

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje + navíc na pokapání polévky
    • 6–8 velkých červených paprik, nejlépe kapií, zbavených semen a nakrájených na proužky (viz Něco navíc)
    • 1 červená paprička jalapeño, zbavená semen a nakrájená na proužky (nemusí být)
    • 3 lžíce lístků tymiánu
    • 4 stroužky česneku, podrcené
    • 1 litr zeleninového nebo drůbežího vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 400 g konzerva bílých fazolí, slitá a propláchnutá
    • 200 ml smetany na vaření
    • bazalkové pesto a na másle opečené krutony z bílé bagety k podávání

Příprava jídla

1 Ve větším rendlíku na středním plameni rozpalte olivový olej, přihoďte papriky i půlku proužků jalapeña, ztlumte a zvolna opékejte, dokud papriky nezměknou, bude to trvat asi 10 minut. Přisypte tymián a česnek a ještě chvilku opékejte. Potom zalijte vývarem, osolte, promíchejte a vařte 10 minut.

2 Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, vsypte do ní prohřát fazole a nakonec vmíchejte smetanu. Podávejte pokapané olivovým olejem, posypané pepřem a zbylými proužky jalapeña, s pestem a doplněné opečenými krutony.

NĚCO NAVÍC
Volbu paprik nepodceňte! Abyste dosáhli té správné chuti, chce to opravdu vyzrálé sladké červené papriky, které při opékání částečně zkaramelizují a také zařídí krásnou sytě oranžovou barvu.

OBĚD NA DRUHÝ DEN:

Studená papriková polévka
Rozmixovanou polévku z předchozího dne (čistou, bez pesta i krutonů) nalijte po vychladnutí do uzavíratelných sklenic nebo lahví se širokým dnem a nechte přes noc v lednici. Druhý den si ji dejte v práci vychlazenou a můžete ji doplnit nasucho opečenými tousty, bazalkovým pestem a najemno nasekanou petrželkou nebo bazalkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pstruh s teplým kuskusovým salátem v papilotě

Noky s houbami a medailonky z panenky

Česnekové kuřecí špízky s jogurtovým dipem

Rizoto s gorgonzolou a vlašskými ořechy

REKLAMA

Přidat komentář