0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nové brambory s ochuceným máslem

Nové brambory s ochuceným máslem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 401 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 86 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříšně dobrá příloha nebo prosté postní jídlo, záleží jen na vás...

Suroviny

brambory 450 g
nové
sůl
máslo
ochucené, k podávání

1Celé brambory dobře omyjte pod tekoucí studenou vodou, případně očistěte měkkým kartáčkem, ale neloupejte je. Větší brambory překrojte napůl. Ve velkém hrnci uveďte do varu vodu, vsypte brambory a špetku soli.
 

2Vsypte brambory a mírně vařte deset až patnáct minut, až změknou. Sceďte a podávejte s ochuceným máslem.


Kari máslo
Dobře prohněťte 120 g másla pokojové teploty, 1¼ lžičky kari a ½ lžičky soli.

Fíkové máslo
4 velké suché fíky nasekejte v robotu, přelijte zahřátými 3 lžícemi portského a nechte dvacet minut stát. Pak přidejte 120 g másla a ½ lžičky soli.

Estragonové máslo
Spojte 120 g másla, po lžíci pomerančové kůry a šťávy, 2 lžíce nadrobno nasekaného estragonu, špetku soli a pepře.

Citronové máslo
Spojte 120 g másla, po 1 lžíci citronové kůry a šťávy, 2½ lžíce nasekané pažitky a špetku soli.

Rozmarýnové máslo
Zalijte 10 sušených rajčat horkou vodou a nechte změknout, pak je osušte a nasekejte najemno. Spojte se s 120 g másla, 120 g kozího sýra a 1 lžící nasekaného čerstvého rozmarýnu.

Koprové máslo
Spojte 120 g másla, 60 g žervé, 1 lžičku citronové kůry, 1 lžíci citronové šťávy, po 2 lžících nasekané petrželky a kopru.

Petrželové máslo

Rozehřejte kousek ze 120 g másla a osmahněte na něm 1 šalotku. Přilijte lžíci bílého vína a povařte. Osolte, zchlaďte a spojte se zbytkem másla a lžící nasekané petrželky.

 

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit