0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nudle se zelím a slaninou

Nudle se zelím a slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nudle se zelím a slaninou

3.8 / 5. Počet hodnocení: 33
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2238 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 341 g
Tuky 53 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z babiččiny kuchařky - uvařte si klasické prosté jídlo, k jehož přípravě vám bude stačit pouhých 6 surovin. 

Suroviny

zelí bílé 1 ks
středně velká hlávka
sůl
slanina 200 g
na nudličky
máslo ½ ČL
kousek o velikosti oříšku
cibule 1 ks
velká, nakrájená najemno
široké nudle a fleky 400 g
zakysaná smetana 200 ml
1 kelímek

Postup

1

Zelí jemně nakrouhejte, posolte a nechte deset minut vypotit. Zahřejte nepřilnavou pánev s vyšším okrajem a nechte na ní asi tři minuty škvařit slaninu. Pak přidejte máslo a osmahněte doměkka cibuli; trvá to tři minuty.

2

Zelí vymačkejte, propláchněte a dejte na pánev ke slanině a cibulce. Často míchejte, ale ničím nepodlévejte. Duste alespoň deset minut doměkka.

3

Mezitím si podle návodu na obalu uvařte široké nudle. Sceďte je a promíchejte se zelím, krátce zahřejte, sejměte z ohně a promíchejte se zakysanou smetanou – už nevařte. Podávejte horké.

NĚCO NAVÍC
Pro výraznější chuť můžete opéct spolu s cibulí dva stroužky česneku, přidat pepř a trochu mletého římského kmínu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč