Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nudle se zelím a slaninou
Nudle se zelím a slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nudle se zelím a slaninou

3.8/5 Počet hodnocení: 46
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2238 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 341 g
Tuky 53 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z babiččiny kuchařky - uvařte si klasické prosté jídlo, k jehož přípravě vám bude stačit pouhých 6 surovin. 

Suroviny

středně velká hlávka
sůl
slanina 200 g
na nudličky
máslo ½ ČL
kousek o velikosti oříšku
velká, nakrájená najemno
široké nudle a fleky 400 g
1 kelímek

Postup

1

Zelí jemně nakrouhejte, posolte a nechte deset minut vypotit. Zahřejte nepřilnavou pánev s vyšším okrajem a nechte na ní asi tři minuty škvařit slaninu. Pak přidejte máslo a osmahněte doměkka cibuli; trvá to tři minuty.

2

Zelí vymačkejte, propláchněte a dejte na pánev ke slanině a cibulce. Často míchejte, ale ničím nepodlévejte. Duste alespoň deset minut doměkka.

3

Mezitím si podle návodu na obalu uvařte široké nudle. Sceďte je a promíchejte se zelím, krátce zahřejte, sejměte z ohně a promíchejte se zakysanou smetanou – už nevařte. Podávejte horké.

NĚCO NAVÍC
Pro výraznější chuť můžete opéct spolu s cibulí dva stroužky česneku, přidat pepř a trochu mletého římského kmínu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč