0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nudle se zelím a slaninou

Nudle se zelím a slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nudle se zelím a slaninou

3.9 / 5. Počet hodnocení: 32
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2238 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 341 g
Tuky 53 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z babiččiny kuchařky - uvařte si klasické prosté jídlo, k jehož přípravě vám bude stačit pouhých 6 surovin. 

Suroviny

zelí bílé 1 ks
středně velká hlávka
sůl
slanina 200 g
na nudličky
máslo 0.5 ČL
kousek o velikosti oříšku
cibule 1 ks
velká, nakrájená najemno
široké nudle a fleky 400 g
zakysaná smetana 200 ml
1 kelímek

Postup

1

Zelí jemně nakrouhejte, posolte a nechte deset minut vypotit. Zahřejte nepřilnavou pánev s vyšším okrajem a nechte na ní asi tři minuty škvařit slaninu. Pak přidejte máslo a osmahněte doměkka cibuli; trvá to tři minuty.

2

Zelí vymačkejte, propláchněte a dejte na pánev ke slanině a cibulce. Často míchejte, ale ničím nepodlévejte. Duste alespoň deset minut doměkka.

3

Mezitím si podle návodu na obalu uvařte široké nudle. Sceďte je a promíchejte se zelím, krátce zahřejte, sejměte z ohně a promíchejte se zakysanou smetanou – už nevařte. Podávejte horké.

NĚCO NAVÍC
Pro výraznější chuť můžete opéct spolu s cibulí dva stroužky česneku, přidat pepř a trochu mletého římského kmínu.

Související články

Čínské nudle v české kuchyni aneb Jak se vyznat v nudlích
  • Tipy a triky

Čínské nudle v české kuchyni aneb Jak se vyznat v nudlích

Čínské nudle má většina z nás spojeny hlavně s instantními čínskými polévkami. Ve skutečnosti však existuje spousta různých druhů původně čínských nudlí a nespočet výtečných receptů, které na nich stojí. Kterí jsou ty nejznámější?...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit