Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1742 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 272 g
Tuky 38 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestrá čínská pánvička skoro jako ze stánku.

Suroviny

mladé nebo pak čoi
slunečnicový olej 2 PL
pokrájená
na nudličky
nudle rýžové 300 g
předem spařené a okapané
sůl
pepř

Postup

1

Listy mladého zelí pokrájejte na větší kusy. Ve woku či pánvi rozpalte olej. Vhoďte papriku a minutku smažte. Přidejte maso a za stálého míchání (ve woku můžete suroviny i protřepávat) restujte, dokud není ze všech stran hnědé. Nakonec vsypte zelné listy a krátce je poduste, aby sice změkly, ale zároveň zůstaly křupavé.

2

K masu přimíchejte omáčku spolu se dvěma lžícemi vody. Přiveďte k varu a vsypte nudle. Prohřívejte je a vmíchávejte do směsi; nasáknou šťávou a dobře se obalí v omáčce. Podle chuti dolaďte solí a pepřem.

3

Podávejte se zeleným salátem.

Místo klasického zelí vyzkoušejte čínské pak čoi, vyniká jemnější chutí.

Apetit magazín