Pestrá čínská pánvička skoro jako ze stánku.
Suroviny
zelí bílé
200
g
mladé nebo pak čoi
slunečnicový olej
2
PL
paprika červená
1
ks
pokrájená
hovězí svíčková
200
g
na nudličky
omáčka hoisin
120
g
nudle rýžové
300
g
předem spařené a okapané
sůl
pepř
Postup
1
Listy mladého zelí pokrájejte na větší kusy. Ve woku či pánvi rozpalte olej. Vhoďte papriku a minutku smažte. Přidejte maso a za stálého míchání (ve woku můžete suroviny i protřepávat) restujte, dokud není ze všech stran hnědé. Nakonec vsypte zelné listy a krátce je poduste, aby sice změkly, ale zároveň zůstaly křupavé.
2
K masu přimíchejte omáčku spolu se dvěma lžícemi vody. Přiveďte k varu a vsypte nudle. Prohřívejte je a vmíchávejte do směsi; nasáknou šťávou a dobře se obalí v omáčce. Podle chuti dolaďte solí a pepřem.
3
Podávejte se zeleným salátem.
Místo klasického zelí vyzkoušejte čínské pak čoi, vyniká jemnější chutí.