Hovězí s nudlemi a zelím

Hovězí s nudlemi a zelím

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1742 kcal
Bílkoviny 66 g
Cukr 272 g
Tuky 38 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Pestrá čínská pánvička lepší než ze stánku

Suroviny

zelí bílé 200 g
mladé, lze nahradit zelím pak čoi
slunečnicový olej 2 PL
paprika červená 1 ks
pokrájená
svíčková 200 g
na nudličky
omáčka hoisin 120 g
nudle rýžové 300 g
předem spařené a okapané
sůl
pepř
1. ZAČNĚTE SMAŽENÍM
Listy mladého zelí pokrájejte na větší kusy. Ve woku či pánvi rozpalte olej. Vhoďte papriku a minutku smažte. Přidejte maso a za stálého míchání (ve woku můžete suroviny i protřepávat) restujte, dokud není ze všech stran hnědé. Nakonec vsypte zelné listy a krátce je poduste, aby sice změkly, ale zároveň zůstaly křupavé.

2. PŘIDEJTE OMÁČKU A NUDLE

K masu přimíchejte omáčku spolu se dvěma lžícemi vody. Přiveďte k varu a vsypte nudle. Prohřívejte je a vmíchávejte do směsi; nasáknou šťávou a dobře se obalí v omáčce. Podle chuti dolaďte solí a pepřem.

Podávejte se zeleným salátem.

Místo klasického zelí vyzkoušejte čínské pak čoi, vyniká jemnější chutí.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit