Připomíná vám tenhle osvěžující koktejl slavné kubánské mojito? Velmi správně! Varianta s becherovkou je skvělá, určitě ji vyzkoušejte. Pokud v domácím baru nenajdete Monin Lime, nahraďte ho šťávou z limetek a trochou třtinového cukru.
Suroviny
bylinný likér
40
ml
limeta
0.5
ks
třtinový cukr
1
ČL
máta
1
PL
celé lístky
likér
20
ml
limetový
Na ozdobu
limeta
plátek
máta
čerstvá
1Do sklenice na whisky (odborně se jí říká old fashioned) rozkrojte půlku limetky na čtvrtiny. Přidejte třtinový cukr, mátu a becherovku. Pak přímo ve sklenici pomocí drtítka porušte strukturu mátových lístků a lehce vymačkejte čtvrtinky limetek.
2Přidejte ledovou tříšť a promíchejte. Sklenici dosypte drceným ledem, ozdobte snítkou máty a plátkem limetky.
3Ochutnejte, a pokud máte pocit, že koktejlu chybí říz, doplňte ho limetkovým sirupem Monin nebo šťávou z čerstvé limetky s cukrem. Oázu podávejte s brčkem.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 16:25
Apetit 1/06