Připomíná vám tenhle osvěžující koktejl slavné kubánské mojito? Velmi správně! Varianta s becherovkou je skvělá, určitě ji vyzkoušejte. Pokud v domácím baru nenajdete Monin Lime, nahraďte ho šťávou z limetek a trochou třtinového cukru.
Suroviny
bylinný likér
40
ml
limeta
½
ks
třtinový cukr
1
ČL
máta
1
PL
celé lístky
likér
20
ml
limetový
Na ozdobu
limeta
plátek
máta
čerstvá
Postup
1
Do sklenice na whisky (odborně se jí říká old fashioned) rozkrojte půlku limetky na čtvrtiny. Přidejte třtinový cukr, mátu a becherovku. Pak přímo ve sklenici pomocí drtítka porušte strukturu mátových lístků a lehce vymačkejte čtvrtinky limetek.
2
Přidejte ledovou tříšť a promíchejte. Sklenici dosypte drceným ledem, ozdobte snítkou máty a plátkem limetky.
3
Ochutnejte, a pokud máte pocit, že koktejlu chybí říz, doplňte ho limetkovým sirupem Monin nebo šťávou z čerstvé limetky s cukrem. Oázu podávejte s brčkem.
Komentáře