0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované kuře s česnekem a citronem

Grilované kuře s česnekem a citronem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4136 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 123 g
Tuky 316 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě tohoto receptu jsme se inspirovali brazilským grilováním churrasco. Díky dvěma jehlám se maso dobře otáčí. 

Suroviny

horní, s kůží
sůl mořská
citron 2 ks
kůra a šťáva + na dokončení
paprika mletá sladká 1 PL
mletá
chilli omáčka 1 PL
omáčka piri-piri, lze nahradit tabascem
třtinový cukr 2 PL
tmavý
česnek 3 stroužky
drcené
olivový olej panenský 3 PL
koriandr čerstvý 2 PL
nasekaný
Na zelenou omáčku Aji
koriandr čerstvý 1 svazek
malý, čerstvý
chilli paprička 2 ks
jalapeño
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
česnek 1 stroužek
vinný ocet bílý 1 PL
limeta 1 ks
šťáva
římský kmín 1 špetka
majonéza 4 PL
kvalitní
Na salsu
cibule červená 1 ks
malá
koriandr čerstvý 1 svazek
čerstvý
rajčata cherry 125 g
paprika červená ½ ks
zbavená semeníku
olivový olej panenský 3 PL
vinný ocet červený 2 PL
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
třtinový cukr 1 špetka

1 Kuře vykostěte a dejte do skleněné nebo keramické nádoby. Osolte, přidejte zbylé přísady a promíchejte. Zakryjte a dejte do chladničky marinovat alespoň na 2 hodiny, nejlépe však přes noc.

2 Všechny přísady na zelenou omáčku aji dejte do malého robotu se sekacím nástavcem, osolte a rozmixujte je. Dejte do misky a uložte do chladu. Na salsu nasekejte cibuli, koriandr, rajčátka a papriku nadrobno a smíchejte se zbylými přísadami. Dejte do misky a uložte do chladu.

3 Maso vyjměte hodinu před grilováním a nechte dojít do pokojové teploty. Napíchejte ho po 2-3 na dvojici dlouhých kovových grilovacích jehel (viz foto).

4 Rozehřejte gril na střední teplotu – venkovní, nebo ten v troubě. Grilujte 6 minut po každé straně. Vyjměte a uchovejte přikryté alobalem. Vedle můžete ogrilovat citrony nakrájené na klínky. Podávejte s omáčkou aji a salsou (my jsme doplnili šťávou vypečenou při grilování v troubě). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč