Při přípravě tohoto receptu jsme se inspirovali brazilským grilováním churrasco. Díky dvěma jehlám se maso dobře otáčí.
Suroviny
Postup
Kuře vykostěte a dejte do skleněné nebo keramické nádoby. Osolte, přidejte zbylé přísady a promíchejte. Zakryjte a dejte do chladničky marinovat alespoň na 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
Všechny přísady na zelenou omáčku aji dejte do malého robotu se sekacím nástavcem, osolte a rozmixujte je. Dejte do misky a uložte do chladu. Na salsu nasekejte cibuli, koriandr, rajčátka a papriku nadrobno a smíchejte se zbylými přísadami. Dejte do misky a uložte do chladu.
Maso vyjměte hodinu před grilováním a nechte dojít do pokojové teploty. Napíchejte ho po 2-3 na dvojici dlouhých kovových grilovacích jehel (viz foto).
Rozehřejte gril na střední teplotu – venkovní, nebo ten v troubě. Grilujte 6 minut po každé straně. Vyjměte a uchovejte přikryté alobalem. Vedle můžete ogrilovat citrony nakrájené na klínky. Podávejte s omáčkou aji a salsou (my jsme doplnili šťávou vypečenou při grilování v troubě).