Až tuhle kombinaci pikantního vepřového a sladkého manga ochutnáte, užasnete! My stáli po focení nad pekáčem tak dlouho, dokud nebyl úplně prázdný. Trhané vepřové s mangem a kokosovou rýží nás doslova učarovalo.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 170 °C. Maso osolte a opepřete.
Na sporáku rozehřejte litinový kastrol a na oleji v něm maso opečte ze všech stran.
Hrnec stáhněte z plotny a přidejte rajčata, kečup, chilli, římský kmín, uzenou papriku, skořici, nové koření, kajenský pepř, zázvor, pomerančový džus, sójovou omáčku a cukr. Přiklopte poklicí a dejte péct do trouby na 3–4 hodiny, dokud se maso nebude rozpadat.
Rýži začněte připravovat zhruba 30 minut před tím, než bude maso hotové. Mléko a kokosovou vodu vlijte do hrnce, přiveďte k varu, ztlumte plamen a přidejte rýži, sůl, kokos a kokosový olej.
Promíchejte, přiklopte pokličkou a plamen ztlumte na minimum. Vařte ji 10 minut, poté stáhněte z plotny a nechte 20 minut stát (neodkrývejte!).
Pak ji načechrejte vidličkou a vmíchejte zelené cibulky, mrkev, limetovou kůru i šťávu.
Na salsu promíchejte v misce všechny ingredience.
Maso vyjměte z trouby, natrhejte vidličkou a promíchejte je s omáčkou v kastrolu. Přidejte fazole a nakrájené mango a znovu promíchejte.
Rýži rozdělte do misek, přidejte maso, salsu a na plátky nakrájené avokádo, ozdobte koriandrem a podávejte s klínky limetek.