Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Trhané vepřové s mangem a kokosovou rýží
Trhané vepřové s mangem a kokosovou rýží
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Trhané vepřové s mangem a kokosovou rýží

4.4/5 Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5633 kcal
Bílkoviny 256 g
Sacharidy 480 g
Tuky 284 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až tuhle kombinaci pikantního vepřového a sladkého manga ochutnáte, užasnete! My stáli po focení nad pekáčem tak dlouho, dokud nebyl úplně prázdný...

Suroviny

lze nahradit vepřovým ramínkem
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
kečup 125 ml
dobrý
chilli sušené 1 PL
mleté
římský kmín 1 ČL
drcený
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
skořice ½ ČL
mletá
drcené
kajenský pepř ¼ ČL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
jemně nakrájený
pomerančový džus 125 ml
sójová omáčka 3 PL
třtinový cukr 2 PL
fazole černé 400 g
slité a propláchnuté
mango 1 ks
oloupané a nakrájené
NA RÝŽI
voda ¾ hrnku
nebo lépe kokosová voda
rýže jasmínová 1 hrnek
sůl ½ ČL
kokosový olej 1 PL
jarní cibulka 2 ks
nakrájená nadrobno
mrkev ½ hrnku
nastrouhaná
vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra
Na salsu
mango 1 ks
nakrájené nadrobno
nakrájená nadrobno
jalapeño, nakrájená nadrobno
koriandr čerstvý 1 hrst
nadrobno
limetová šťáva
podle chuti
K podávání
na plátky
na klínky
koriandr čerstvý
lístky, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 170°C. Maso osolte a opepřete.

2

Na sporáku rozehřejte litinový kastrol a na oleji v něm maso opečte ze všech stran.

3

Hrnec stáhněte z plotny a přidejte rajčata, kečup, chilli, římský kmín, uzenou papriku, skořici, nové koření, kajenský pepř, zázvor, pomerančový džus, sójovou omáčku a cukr. Přiklopte poklicí a dejte péct do trouby na 3–4 hodiny, dokud se maso nebude rozpadat.

4

Rýži začněte připravovat zhruba 30 minut před tím, než bude maso hotové. Mléko a kokosovou vodu vlijte do hrnce, přiveďte k varu, ztlumte plamen a přidejte rýži, sůl, kokos a kokosový olej.

5

Promíchejte, přiklopte pokličkou a plamen ztlumte na minimum. Vařte ji 10 minut, poté stáhněte z plotny a nechte 20 minut stát (neodkrývejte!).

6

Pak ji načechrejte vidličkou a vmíchejte zelené cibulky, mrkev, limetovou kůru i šťávu.

7

Na salsu promíchejte v misce všechny ingredience.

8

Maso vyjměte z trouby, natrhejte vidličkou a promíchejte je s omáčkou v kastrolu. Přidejte fazole a nakrájené mango a znovu promíchejte.

9

Rýži rozdělte do misek, přidejte maso, salsu a na plátky nakrájené avokádo, ozdobte koriandrem a podávejte s klínky limetek.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...