0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trhané vepřové s mangem a kokosovou rýží

Trhané vepřové s mangem a kokosovou rýží
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Trhané vepřové s mangem a kokosovou rýží

4.3/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5633 kcal
Bílkoviny 256 g
Sacharidy 480 g
Tuky 284 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až tuhle kombinaci pikantního vepřového a sladkého manga ochutnáte, užasnete! My stáli po focení nad pekáčem tak dlouho, dokud nebyl úplně prázdný...

Suroviny

vepřová plec 1 kg
lze nahradit vepřovým ramínkem
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
konzervovaná rajčata krájená 400 g
kečup 125 ml
dobrý
chilli sušené 1 PL
mleté
římský kmín 1 ČL
drcený
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
skořice ½ ČL
mletá
nové koření ½ ČL
drcené
kajenský pepř ¼ ČL
zázvor (čerstvý) 1 ČL
jemně nakrájený
pomerančový džus 125 ml
sójová omáčka 3 PL
třtinový cukr 2 PL
fazole černé 400 g
slité a propláchnuté
mango 1 ks
oloupané a nakrájené
NA RÝŽI
voda ¾ hrnku
nebo lépe kokosová voda
rýže jasmínová 1 hrnek
sůl ½ ČL
kokos strouhaný 3 PL
kokosový olej 1 PL
jarní cibulka 2 ks
nakrájená nadrobno
mrkev ½ hrnku
nastrouhaná
vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra
Na salsu
mango 1 ks
nakrájené nadrobno
cibule červená 1 ks
nakrájená nadrobno
chilli paprička 1 ks
jalapeño, nakrájená nadrobno
koriandr čerstvý 1 hrst
nadrobno
limetová šťáva
podle chuti
K podávání
na plátky
na klínky
koriandr čerstvý
lístky, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 170°C. Maso osolte a opepřete.

2

Na sporáku rozehřejte litinový kastrol a na oleji v něm maso opečte ze všech stran.

3

Hrnec stáhněte z plotny a přidejte rajčata, kečup, chilli, římský kmín, uzenou papriku, skořici, nové koření, kajenský pepř, zázvor, pomerančový džus, sójovou omáčku a cukr. Přiklopte poklicí a dejte péct do trouby na 3–4 hodiny, dokud se maso nebude rozpadat.

4

Rýži začněte připravovat zhruba 30 minut před tím, než bude maso hotové. Mléko a kokosovou vodu vlijte do hrnce, přiveďte k varu, ztlumte plamen a přidejte rýži, sůl, kokos a kokosový olej.

5

Promíchejte, přiklopte pokličkou a plamen ztlumte na minimum. Vařte ji 10 minut, poté stáhněte z plotny a nechte 20 minut stát (neodkrývejte!).

6

Pak ji načechrejte vidličkou a vmíchejte zelené cibulky, mrkev, limetovou kůru i šťávu.

7

Na salsu promíchejte v misce všechny ingredience.

8

Maso vyjměte z trouby, natrhejte vidličkou a promíchejte je s omáčkou v kastrolu. Přidejte fazole a nakrájené mango a znovu promíchejte.

9

Rýži rozdělte do misek, přidejte maso, salsu a na plátky nakrájené avokádo, ozdobte koriandrem a podávejte s klínky limetek.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč