Až tuhle kombinaci pikantního vepřového a sladkého manga ochutnáte, užasnete! My stáli po focení nad pekáčem tak dlouho, dokud nebyl úplně prázdný...
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 170°C. Maso osolte a opepřete. Na sporáku rozehřejte litinový kastrol a na oleji v něm maso opečte ze všech stran. Hrnec stáhněte z plotny a přidejte rajčata, kečup, chilli, římský kmín, uzenou papriku, skořici, nové koření, kajenský pepř, zázvor, pomerančový džus, sójovou omáčku a cukr. Přiklopte poklicí a dejte péct do trouby na 3–4 hodiny, dokud se maso nebude rozpadat.
2 Rýži začněte připravovat zhruba 30 minut před tím, než bude maso hotové. Mléko a kokosovou vodu vlijte do hrnce, přiveďte k varu, ztlumte plamen a přidejte rýži, sůl, kokos a kokosový olej. Promíchejte, přiklopte pokličkou a plamen ztlumte na minimum. Vařte ji 10 minut, poté stáhněte z plotny a nechte 20 minut stát (neodkrývejte!). Pak ji načechrejte vidličkou a vmíchejte zelené cibulky, mrkev, limetovou kůru i šťávu.
3 Na salsu promíchejte v misce všechny ingredience.
4 Maso vyjměte z trouby, natrhejte vidličkou a promíchejte je s omáčkou v kastrolu. Přidejte fazole a nakrájené mango a znovu promíchejte.
5 Rýži rozdělte do misek, přidejte maso, salsu a na plátky nakrájené avokádo, ozdobte koriandrem a podávejte s klínky limetek.