Olihně se solí a pepřem

Olihně se solí a pepřem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 269 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 0 g
Tuky 28 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pochutnejte si na olihních tak jako Číňané! Krájejí je na větší čtverečky, vytvoří v nich jemné zářezy a pak je rychle pečou s aromatickým pepřem.

Suroviny

400 g
oliheň velké nebo malé, můžete grilovat i chapadla
olivový olej 2 PL
0.5 ČL
čínské koření pěti chutí
sůl mořská
pepř
čerstvý černý
K podávání
sezamový olej
koriandr
několik větviček
chilli omáčka
sladká
1.  Požádejte prodavače, aby olihně očistil (malé se prodávají už očištěné). Kuchyňskými nůžkami pak rozstřihněte tělíčko a rozevřete ho. Máte-li velký kus, rozdělte ho na čtyři přibližně stejné kousky. 

2.  Malým ostrým nožem vytvořte do olihně z jedné strany zářezy, pomažte ji olejem a dejte stranou. Mezitím rozpalte gril či pánev.

3.  Smíchejte dvě lžičky mořské soli, čínské koření pěti chutí a lžičku čerstvě nadrceného černého pepře. Těsně před grilováním směsí okořeňte obě strany olihně. Na grilovací pánvi nebo na grilu pak grilujte z každé strany asi minutu, dokud maso nezačne krabatět.

4.  Kleštičkami vyjměte olihně z pánve a zakápněte je trochou sezamového oleje. Podávejte doplněné několika lístky koriandru a miskou sladké chilli omáčky na namáčení.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit