Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Olihně se solí a pepřem

Olihně se solí a pepřem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 403 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 41 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pochutnejte si na olihních tak jako Číňané! Krájejí je na větší čtverečky, vytvoří v nich jemné zářezy a pak je rychle pečou s aromatickým pepřem.

Suroviny

olihně 400 g
olivový olej 3 PL
koření pěti vůní ½ ČL
sůl mořská
pepř
čerstvý černý
K podávání
sezamový olej
koriandr čerstvý
zelený

Postup

1

Požádejte prodavače, aby olihně očistil (malé se prodávají už očištěné). Kuchyňskými nůžkami pak rozstřihněte tělíčko a rozevřete ho. Máte-li velký kus, rozdělte ho na čtyři přibližně stejné kousky.

2

Malým ostrým nožem vytvořte do olihně z jedné strany zářezy, pomažte ji olejem a dejte stranou. Mezitím rozpalte gril či pánev.

3

Smíchejte dvě lžičky mořské soli, čínské koření pěti chutí a lžičku čerstvě nadrceného černého pepře. Těsně před grilováním směsí okořeňte obě strany olihně. Na grilovací pánvi nebo na grilu pak grilujte z každé strany asi minutu, dokud maso nezačne krabatět.

4

Kleštičkami vyjměte olihně z pánve a zakápněte je trochou sezamového oleje. Podávejte doplněné několika lístky koriandru a miskou sladké chilli omáčky na namáčení.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

05.09.2007 09:23
Recept se nachází v č.6/06, str.54

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...