0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos s červeným pepřem na salátu

Losos s červeným pepřem na salátu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos s červeným pepřem na salátu

1.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1263 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 33 g
Tuky 95 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K rybě si připravte zajímavý dip ze zakysané smetany s citronovou šťávou a koprem.

Suroviny

olivový olej 3 PL
losos 2 ks
sůl
salát 150 g
zeleninový salát s ředkvičkou
pepř barevný
celý
citron ½ ks
Na dip
šalotka 1 ks
kopr 1 hrst
krupicový cukr 1 ČL
citronová šťáva
z 0,5 citronu
sůl
pepř

1 Nejprve připravte dip: šalotku oloupejte a velmi jemně nasekejte, kopr omyjte a rovněž nasekejte. Cukr nechte rozpustit v citronové šťávě. Pak vše smíchejte se zakysanou smetanou a dochuťte solí a pepřem.

2 Rozpalte pánev a vlijte na ni 1–2 lžíce olivového oleje a z obou stran na něm opečte filety z lososa. Stačí 2–3 minuty z každé strany. Pak lososa z obou stran osolte a zabalte do alobalu – maso v něm krásně dojde. Salát dejte do mísy, lehce osolte, pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Pak ho přendejte na talíře, navrch dejte filety, posypte čerstvě mletým červeným pepřem, ozdobte půlkou citronu. Podávejte s koprovým dipem, případně čerstvou bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč