Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos s červeným pepřem na salátu
Losos s červeným pepřem na salátu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos s červeným pepřem na salátu

1.4/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1263 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 33 g
Tuky 95 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K rybě si připravte zajímavý dip ze zakysané smetany s citronovou šťávou a koprem.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 3 PL
losos 2 ks
sůl
salát 150 g
zeleninový salát s ředkvičkou
pepř barevný
celý
citron ½ ks
Na dip
kopr 1 hrst
z 0,5 citronu
sůl
pepř

Postup

1

Nejprve připravte dip: šalotku oloupejte a velmi jemně nasekejte, kopr omyjte a rovněž nasekejte. Cukr nechte rozpustit v citronové šťávě. Pak vše smíchejte se zakysanou smetanou a dochuťte solí a pepřem.

2

Rozpalte pánev a vlijte na ni 1–2 lžíce olivového oleje a z obou stran na něm opečte filety z lososa. Stačí 2–3 minuty z každé strany. Pak lososa z obou stran osolte a zabalte do alobalu – maso v něm krásně dojde. Salát dejte do mísy, lehce osolte, pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Pak ho přendejte na talíře, navrch dejte filety, posypte čerstvě mletým červeným pepřem, ozdobte půlkou citronu. Podávejte s koprovým dipem, případně čerstvou bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...