K rybě si připravte zajímavý dip ze zakysané smetany s citronovou šťávou a koprem.
Suroviny
olivový olej
3
PL
losos
2
ks
sůl
salát
150
g
zeleninový salát s ředkvičkou
pepř barevný
celý
citron
½
ks
Na dip
šalotka
1
ks
kopr
1
hrst
krupicový cukr
1
ČL
z 0,5 citronu
zakysaná smetana
200
ml
sůl
pepř
Postup
1
Nejprve připravte dip: šalotku oloupejte a velmi jemně nasekejte, kopr omyjte a rovněž nasekejte. Cukr nechte rozpustit v citronové šťávě. Pak vše smíchejte se zakysanou smetanou a dochuťte solí a pepřem.
2
Rozpalte pánev a vlijte na ni 1–2 lžíce olivového oleje a z obou stran na něm opečte filety z lososa. Stačí 2–3 minuty z každé strany. Pak lososa z obou stran osolte a zabalte do alobalu – maso v něm krásně dojde. Salát dejte do mísy, lehce osolte, pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Pak ho přendejte na talíře, navrch dejte filety, posypte čerstvě mletým červeným pepřem, ozdobte půlkou citronu. Podávejte s koprovým dipem, případně čerstvou bagetou.