0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sicilský pomerančový salát s pepřem a cibulí

Sicilský pomerančový salát s pepřem a cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sicilský pomerančový salát s pepřem a cibulí

3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 195 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 43 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neotřelá kombinace chutí, kterou si zamilujete.

Suroviny

cibule červená 1 ks
malá
pomeranč 3 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský

1 Cibuli oloupejte, překrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Osolte a mírně promněte mezi prsty.

2 Z pomerančů ostrým nožem okrájejte kůru – oranžovou i bílou část. Nakrájejte na plátky a rozložte je na plochou mísu. Posypte cibulí a pokapejte olejem. Pořádně opepřete a podávejte jako předkrm.

NĚCO NAVÍC: Nebojte se téhle zvláštní kombinace. Je výtečná a určitě si ji zamilujete. Nejlépe se k ní hodí sladké nepálivé červené nebo bílé cibule. Pokud je neseženete, nevadí, i obyčejná cibule bude díky soli jemnější.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit