Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sicilský pomerančový salát s pepřem a cibulí
Sicilský pomerančový salát s pepřem a cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sicilský pomerančový salát s pepřem a cibulí

3.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 195 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 43 g
Tuky 0 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neotřelá kombinace chutí, kterou si zamilujete.

Suroviny

sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský

Postup

1

Cibuli oloupejte, překrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Osolte a mírně promněte mezi prsty.

2

Z pomerančů ostrým nožem okrájejte kůru – oranžovou i bílou část. Nakrájejte na plátky a rozložte je na plochou mísu. Posypte cibulí a pokapejte olejem. Pořádně opepřete a podávejte jako předkrm.

NĚCO NAVÍC: Nebojte se téhle zvláštní kombinace. Je výtečná a určitě si ji zamilujete. Nejlépe se k ní hodí sladké nepálivé červené nebo bílé cibule. Pokud je neseženete, nevadí, i obyčejná cibule bude díky soli jemnější.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín