Kozí sýr je v kombinaci s lučinou natolik jemný, že zachutná i těm, kteří ho nemusejí.
Suroviny
kozí sýr čerstvý
150
g
krémový sýr
200
g
lučina
smetana na vaření
1
PL
lze nahradit podmáslím
pažitka
1
svazek
nasekaná
sůl
javorový sirup
2
ČL
či tekutý med
vinný ocet bílý
2
ČL
olivový olej
2
PL
pepř
1
PL
červený pepř
bageta
čerstvá bageta či kořenový či italský chléb k podávání
Postup
1
Prošlehejte kozí sýr, lučinu a smetanu a podle chuti osolte. Vmíchejte polovinu pažitky a krém přendejte do mísy nebo talíře a uhlaďte stěrkou.
2
V misce prošlehejte sirup nebo med, ocet a olej na zálivku a v hmoždíři pomačkejte červený pepř. Sýrový krém posypte zbylou pažitkou, drceným pepřem a zakapejte zálivkou. Podávejte s čerstvým pečivem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší pomazánky a obložené pečivo(33 receptů )
- 30x studené omáčky a dipy: To pravé k masu i zelenině (nejen) z grilu(31 receptů )