0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sýrový krém s pažitkou a červeným pepřem

Sýrový krém s pažitkou a červeným pepřem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sýrový krém s pažitkou a červeným pepřem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 905 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 31 g
Tuky 71 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kozí sýr je v kombinaci s lučinou natolik jemný, že zachutná i těm, kteří ho nemusejí.

Suroviny

kozí sýr čerstvý 150 g
krémový sýr 200 g
lučina
smetana na vaření 1 PL
lze nahradit podmáslím
pažitka 1 svazek
nasekaná
sůl
javorový sirup 2 ČL
či tekutý med
vinný ocet bílý 2 ČL
olivový olej 2 PL
pepř 1 PL
červený pepř
bageta
čerstvá bageta či kořenový či italský chléb k podávání

1 Prošlehejte kozí sýr, lučinu a smetanu a podle chuti osolte. Vmíchejte polovinu pažitky a krém přendejte do mísy nebo talíře a uhlaďte stěrkou.

2 V misce prošlehejte sirup nebo med, ocet a olej na zálivku a v hmoždíři pomačkejte červený pepř. Sýrový krém posypte zbylou pažitkou, drceným pepřem a zakapejte zálivkou. Podávejte s čerstvým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč