Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sýrový krém s pažitkou a červeným pepřem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 905 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 31 g
Tuky 71 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kozí sýr je v kombinaci s lučinou natolik jemný, že zachutná i těm, kteří ho nemusejí.

Suroviny

lučina
lze nahradit podmáslím
pažitka 1 svazek
nasekaná
sůl
či tekutý med
vinný ocet bílý 2 ČL
olivový olej 2 PL
pepř 1 PL
červený pepř
bageta
čerstvá bageta či kořenový či italský chléb k podávání

Postup

1

Prošlehejte kozí sýr, lučinu a smetanu a podle chuti osolte. Vmíchejte polovinu pažitky a krém přendejte do mísy nebo talíře a uhlaďte stěrkou.

2

V misce prošlehejte sirup nebo med, ocet a olej na zálivku a v hmoždíři pomačkejte červený pepř. Sýrový krém posypte zbylou pažitkou, drceným pepřem a zakapejte zálivkou. Podávejte s čerstvým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín