Omáčka s růžovým pepřem a křenem

Omáčka s růžovým pepřem a křenem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 576 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 64 g
Tuky 22 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podávejte k hovězímu, jehněčímu nebo ke klobáskám.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nebo vypečený tuk
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar hovězí 500 ml
rajčatová pasta 1 ČL
nebo protlak
krupicový cukr 1 ČL
jemný
křen 1 PL
smetanový + trocha navíc k podávání
pepř růžový 1 PL
(prodává např. www.koreni.cz)

Olej zahřejte v hluboké pánvi na nízkém plameni. Vsypte mouku a za občasného míchání opékejte 5–7 minut tak, aby byla jíška zlatá a vypadala jako písek. Pokud používáte rajský protlak, opékejte ho posledních pár minut spolu s moukou. Potom postupně zašlehejte vývar. Pak přidejte cukr, lžíci smetanového křenu a růžový pepř. V případě, že jste nedali protlak, přidejte i pastu. Zvyšte plamen na střední a vařte dalších 10 minut do zhoustnutí. Před podáváním zakapejte trochou smetanového křenu.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit