0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Omáčka s růžovým pepřem a křenem

Omáčka s růžovým pepřem a křenem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 576 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 64 g
Tuky 22 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podávejte k hovězímu, jehněčímu nebo ke klobáskám.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nebo vypečený tuk
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar hovězí 500 ml
rajčatová pasta 1 ČL
nebo protlak
krupicový cukr 1 ČL
jemný
křen 1 PL
smetanový + trocha navíc k podávání
pepř růžový 1 PL
(prodává např. www.koreni.cz)

Olej zahřejte v hluboké pánvi na nízkém plameni. Vsypte mouku a za občasného míchání opékejte 5–7 minut tak, aby byla jíška zlatá a vypadala jako písek. Pokud používáte rajský protlak, opékejte ho posledních pár minut spolu s moukou. Potom postupně zašlehejte vývar. Pak přidejte cukr, lžíci smetanového křenu a růžový pepř. V případě, že jste nedali protlak, přidejte i pastu. Zvyšte plamen na střední a vařte dalších 10 minut do zhoustnutí. Před podáváním zakapejte trochou smetanového křenu.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč