Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omáčka s růžovým pepřem a křenem

Omáčka s růžovým pepřem a křenem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 576 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 64 g
Tuky 22 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podávejte k hovězímu, jehněčímu nebo ke klobáskám.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nebo vypečený tuk
vývar hovězí 500 ml
rajčatová pasta 1 ČL
nebo protlak
jemný
křen 1 PL
smetanový + trocha navíc k podávání
pepř růžový 1 PL
(prodává např. www.koreni.cz)

Postup

1

Olej zahřejte v hluboké pánvi na nízkém plameni. Vsypte mouku a za občasného míchání opékejte 5-7 minut tak, aby byla jíška zlatá a vypadala jako písek. Pokud používáte rajský protlak, opékejte ho posledních pár minut spolu s moukou. Potom postupně zašlehejte vývar. Pak přidejte cukr, lžíci smetanového křenu a růžový pepř. V případě, že jste nedali protlak, přidejte i pastu. Zvyšte plamen na střední a vařte dalších 10 minut do zhoustnutí. Před podáváním zakapejte trochou smetanového křenu.

Apetit magazín