0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 635 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 3 g
Tuky 48 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omeleta se zeleninou je skvělá k snídani, obědu i jako lehká večeře.

Suroviny

vejce 2 ks
šunka 100 g
libová
cuketa 1 ks
větší
olivový olej 1 PL
jarní cibulka
petrželka

1 Ve větším hrnku rozmíchejte 2 vejce se lžící studené vody. Nakrájejte na tenké nudličky 100 g libové šunky a třetinu větší cukety. V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, vlijte vajíčka a nechte je rozlít po celé ploše.

2 Jakmile začnou tuhnout – netrvá to déle než 2 minuty – posypte je šunkou a cuketou a prohřejte. Přidejte pokrájenou jarní cibulku, nasekanou petržel, přepulte a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit