Obložte, jak je libo – 22 Kč na porci
Suroviny
vejce
8
ks
oregano
1
ČL
sušené
olivový olej
1
PL
rajčatová passata - pyré
4
PL
hotová
olivy černé
hrst
vypeckované
sýr
80
g
vegetariánský, typu čedar, nastrouhaný
sůl
pepř
Postup
1
Rozpalte gril na maximum. Vejce prošlehejte s oreganem, solí a pepřem. Olej zahřejte ve velké pánvi vhodné i do trouby a vlijte vejce. Pečte na menším plameni asi čtyři minuty; občas promíchejte, až vejce téměř ztuhnou.
2
Vložte pánev na chvíli pod gril, aby omeleta úplně zpevnila. Vyjměte ji zpod grilu a potřete omáčkou, posypte sýrem i olivami. Obloženou omeletu dejte ještě na chvíli zapékat, aby se sýr pěkně roztavil a rozvoněl. Nakrájejte a jezte se zeleným salátem.