Opékaný chleba s cottage pomazánkou

Opékaný chleba s cottage pomazánkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 10 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 138 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 3 g
Tuky 6 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S pomazánkou doma vždycky zabodujete!

Suroviny

cottage 1 kelímek
rajčata cherry
pažitka
případně jarní cibulka
sůl
oregano
sušené
polotučný tvaroh nebo lučina
chleba
zelenina
k podávání
pepř

Kelímek sýra cottage přendejte do misky, přimíchejte pokrájená třešňová rajčata, nasekanou pažitku, případně jarní cibulku, osolte, opepřete a přidejte sušené oregano. Zahustit můžete polotučným tvarohem nebo lučinou. Klidně i starší chleba nakrájejte na plátky a nasucho opečte v tousteru. Na horký chléb pak namažte vysokou vrstvu pomazánky, dozdobte zeleninou a podávejte.

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...

Obchod Apetit