Opékané naklíčené fazole nás nadchnuly po všech stránkách. Jídlo je nesmírně chutné, příjemně aromatické a nádherně barevné. Zkrátka vše, co máme (nejen) na jaře na talíři rádi. Pozor ale, zatímco naklíčený hrách, cizrnu nebo mungo můžete jíst zasyrova, naklíčené běžné fazole je nutné vždy před konzumací uvařit.
Suroviny
Pro 2–4 osoby
Suroviny
Pro 2–4 osoby
K podávání
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 2054 kcal
- Bílkoviny 89 g
- Sacharidy 124 g
- Tuky 121 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,3/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/3
Přivítejte s březnovým Apetitem, který vychází už 16. 2. 2023, přicházející jaro. To se do nového vydání promítlo hlavně v podobě vitaminy nabitých klíčků a výhonků, které jsme nejdříve vypěstovali a poté použili do lahodných pokrmů. Nechybí ani další poklad sezony – nádherně zbarvené krvavé pomeranče, které zazáří nejen v salátech a dezertech, ale překvapivě i v majonéze či jako doprovod pečených kachních stehen. Společně se také vrhneme na jarní úklid lednice, ze zbytků džemů, arašídového másla, citronového krému či kondenzovaného mléka upečeme úžasné dezerty. Vzhledem k tomu, že březnové dny bývají ještě chladné, přidáme na zahřátí recepty na čtveřici pozapomenutých českých polévek a indické speciality od Ilony Bansal. Připravili jsme pro vás i ochutnávku z nové knihy z dílny Apetitu, kuchařky Mleté maso. Vyzpovídali jsme také sedm inspirativních žen, kterým se daří měnit tvář české gastronomické scény. Apetit, napsáno s chutí.