Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékané fazole
Opékané fazole
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Opékané fazole

4.7/5 Počet hodnocení: 3
Do dvou hodin Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2054 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 124 g
Tuky 121 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opékané naklíčené fazole nás nadchnuly po všech stránkách. Jídlo je nesmírně chutné, příjemně aromatické a nádherně barevné. Zkrátka vše, co máme (nejen) na jaře na talíři rádi. Pozor ale, zatímco naklíčený hrách, cizrnu nebo mungo můžete jíst zasyrova, naklíčené běžné fazole je nutné vždy před konzumací uvařit. 

Související recepty

Suroviny

nebo sádlo
nakrájené nadrobno
česnek 5 stroužků
utřených
sůl 2 ČL
římský kmín ½ PL
mletý
chilli sušené 1 ČL
vločky
kajenský pepř ¼ ČL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý
K podávání
čedar 1 hrnek
strouhaný
oloupané a pokrájené
ředkvičky 5 ks
nakrájené na tenké plátky
klíčky
a mikrogreens dle chuti
nakrájené nadrobno
koriandr čerstvý 1 hrst
nakrájená na klínky
rýže divoká
vařená, k podávání
limetová šťáva
podle chuti

Postup

1

Fazole několikrát propláchněte, vsypte do sklenice nebo jiné nádoby a zalijte vodou tak, aby sahala alespoň 4 cm nad fazole. Nechte stát do druhého dne. Vodu slijte, fazole propláchněte a nechte zakryté stát na lince. Většina začne do druhého dne klíčit, některým to ale může trvat déle. Proplachujte je minimálně 2x za den.

2

Naklíčené fazole dejte do hrnce, přilijte vodu a uvařte doměkka, trvá to hodinu.

3

V pánvi s vyšším okrajem vhodné do trouby opékejte na másle či sádle cibuli. Přidejte česnek, sůl a ještě chvíli opékejte. Vsypte fazole, koření a promíchejte, podlijte vodou nebo vývarem a povařte. Rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.

4

Fazole posypte sýrem a dejte zapéct pod gril. Podávejte se zbylými surovinami a rýží. Dle chuti zakápněte limetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/3

Apetit magazín