Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 120 min
4,3 (6x)
7. 3. 2024
Opékané fazole
Apetit
Opékané fazole
Apetit


Velmi snadné
< 120 min
4,3 (6x)

Opékané naklíčené fazole nás nadchnuly po všech stránkách. Jídlo je nesmírně chutné, příjemně aromatické a nádherně barevné. Zkrátka vše, co máme (nejen) na jaře na talíři rádi. Pozor ale, zatímco naklíčený hrách, cizrnu nebo mungo můžete jíst zasyrova, naklíčené běžné fazole je nutné vždy před konzumací uvařit. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2–4 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2–4 osoby

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2054 kcal
  • Bílkoviny 89 g
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 121 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/3

Přivítejte s březnovým Apetitem, který vychází už 16. 2. 2023, přicházející jaro. To se do nového vydání promítlo hlavně v podobě vitaminy nabitých klíčků a výhonků, které jsme nejdříve vypěstovali a poté použili do lahodných pokrmů. Nechybí ani další poklad sezony – nádherně zbarvené krvavé pomeranče, které zazáří nejen v salátech a dezertech, ale překvapivě i v majonéze či jako doprovod pečených kachních stehen. Společně se také vrhneme na jarní úklid lednice, ze zbytků džemů, arašídového másla, citronového krému či kondenzovaného mléka upečeme úžasné dezerty. Vzhledem k tomu, že březnové dny bývají ještě chladné, přidáme na zahřátí recepty na čtveřici pozapomenutých českých polévek a indické speciality od Ilony Bansal. Připravili jsme pro vás i ochutnávku z nové knihy z dílny Apetitu, kuchařky Mleté maso. Vyzpovídali jsme také sedm inspirativních žen, kterým se daří měnit tvář české gastronomické scény. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Kopřivová spanakopita

Objevte spanakopitu, koláč, který si Řekové pečou po celé generace – vyzkoušejte ho i vy

Spanakopita: slaný koláč z tenkého těsta, špenátu, fety a bylinek. Upéct jej můžete jako malé plněné šátečky, závin nebo koláč na plech – podle toho, kolik máte času a na co máte zrovna chuť a náladu. Připravíte ji dopředu, bude vám chutnat teplá i studená a servírovat ji můžete nejen jako hlavní chod, ale i jako svačinu nebo neobvyklé pohoštění. Je to zkrátka koláč, který se vám umí přizpůsobit.