Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,3 (24x)
11. 2. 2019
Zapékané obří fazole
Apetit
Zapékané obří fazole
Apetit


Snadné
> 60 min
4,3 (24x)

Původem řecké jídlo, které se obvykle připravuje z obřích bílých fazolí zvaných gigantes a z čerstvých rajčat. My jsme do receptu zvolili černostrakaté, které po uvaření trochu vypadají jako mušle slávky a mají hrubší slupky. A protože čerstvá rajčata nejsou v zimě nic moc, snad vyjma třešňových, sáhli jsme po konzervovaných.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1458 kcal
  • Bílkoviny 40 g
  • Sacharidy 156 g
  • Tuky 62 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. 15 receptů z fazolí: Z levné suroviny připravíte guláše, polévky, saláty i burgery! Jak vařit fazole bez namáčení

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(24 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/2

S únorovým číslem Apetitu vám poslední zimní měsíc uteče jako voda! Příležitostí a důvodů ke zkoušení nových receptů se najde celá řada... S netradičními kousky masa si užijte nezapomenutelný masopust, na Valentýna královsky posnídejte v posteli a masopustní úterý, kterému se v některých zemích přezdívá Pancake day čili palačinkový/lívancový den, si zpříjemněte těmi nejlepšími nápady na palačinky a lívance z celého světa. To však samozřejmě není vše! Vychutnejte si nové recepty s oblíbenými fazolemi, neodolatelné jablečné dezerty či lahodné speciality ze sýra, které vás v zimě zasytí a pohladí po duši. Nezapomeňte také nalistovat další díl naší Cukrárny. Petra Stahlová vás tentokrát naučí opravdovou klasiku – legendární věnečky Paris-Brest. Apetit, napsáno s chutí.