Jen pouhých 6 surovin vás dělí od naprosto luxusní večeře. Chcete-li někoho okouzlit a připravit pro něj romantickou večeři, jednoduché a přitom nesmírně efektní jídlo může být vaším esem v rukávu.
Suroviny
Postup
Z krevet kroutivým pohybem odlomte hlavy a zbavte je krunýřů, ocasy ponechte. Krunýře i hlavy dejte stranou. Vyloupané krevety nařízněte na hřbetě a odstraňte tmavé střívko. Potom je omyjte a osušte na papírových utěrkách.
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a uchovejte hrnek vody z vaření.
Mezitím v hlubší pánvi rozehřejte olivový olej na mírném ohni a jemně na něm opékejte krevetí hlavy a krunýře 5 minut. Pak je vyjměte a snažte se přitom v pánvi zanechat co nejvíc oleje.
Do oleje vložte česnek a chilli vločky. Jemně opékejte, aby česnek nezhnědl. Přidejte očištěné krevety se špetkou soli a opékejte je dorůžova. Pak do pánve přilijte tolik vody z vaření, aby vznikla omáčka, a promíchejte. Vmíchejte petrželku a podávejte.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.