0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Orecchiette s krevetami

Orecchiette s krevetami
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Orecchiette s krevetami

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2466 kcal
Bílkoviny 265 g
Sacharidy 79 g
Tuky 109 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jen pouhých 6 surovin vás dělí od naprosto luxusní večeře. Chcete-li někoho okouzlit a připravit pro něj romantickou večeři, jednoduché a přitom nesmírně efektní jídlo může být vaším esem v rukávu. 

Suroviny

krevety 12 ks
velké, neloupané, syrové
olivový olej 6 PL
těstoviny 150 g
orecchiette
sůl
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
chilli 1 špetka
vločky
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Z krevet kroutivým pohybem odlomte hlavy a zbavte je krunýřů, ocasy ponechte. Krunýře i hlavy dejte stranou. Vyloupané krevety nařízněte na hřbetě a odstraňte tmavé střívko. Potom je omyjte a osušte na papírových utěrkách. 

2

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a uchovejte hrnek vody z vaření. 

3

Mezitím v hlubší pánvi rozehřejte olivový olej na mírném ohni a jemně na něm opékejte krevetí hlavy a krunýře 5 minut. Pak je vyjměte a snažte se přitom v pánvi zanechat co nejvíc oleje.

4

Do oleje vložte česnek a chilli vločky. Jemně opékejte, aby česnek nezhnědl. Přidejte očištěné krevety se špetkou soli a opékejte je dorůžova. Pak do pánve přilijte tolik vody z vaření, aby vznikla omáčka, a promíchejte. Vmíchejte petrželku a podávejte.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit