Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Linguine s krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2271 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 270 g
Tuky 74 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čekáte na večer partu kamarádek? Jednoduchými těstovinami je zaručeně potěšíte!

Suroviny

linguine 320 g
lze nahradit jinými dlouhými těstovinami
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 4 PL
česnek 4 stroužky
3–4 podle chuti, v celku
nať nasekaná, bulvy nakrájené na tenké nudličky
zbavená semínek a nakrájené nadrobno (1–2 podle chuti)
fenyklová semínka 2 ČL
rajčata cherry 200 g
krevety 250 g
větší, loupané, předvařené
citron ½ ks
šťáva
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nasekaná nahrubo
hobliny, k podávání

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente.

2

Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a plátky fenyklu a zvolna opékejte fenykl doměkka a česnek dozlatova cca 10 minut. Během opékání hlídejte, aby se česnek nespálil. Občas promíchejte. Česnek pak vyjměte a vsypte chilli papričku, semínka fenyklu a třešňo- vá rajčátka. Opékejte dalších zhruba 5 minut, aby rajčátka změkla a pustila šťávu. Potom přidejte krevety a opékejte ještě 2–3 minuty. Osolte a opepřete a zakápněte trochou citronové šťávy.

3

Uvařené těstoviny slijte, trochu vody si odložte stranou – pak ji vlijte do pánve, přidejte těstoviny, petrželku, fenyklovou nať a vše promíchejte. Případně ještě dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a podávejte posypané hoblinkami parmazánu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín