Čekáte na večer partu kamarádek? Jednoduchými těstovinami je zaručeně potěšíte!
Suroviny
1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente.
2 Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a plátky fenyklu a zvolna opékejte fenykl doměkka a česnek dozlatova cca 10 minut. Během opékání hlídejte, aby se česnek nespálil. Občas promíchejte. Česnek pak vyjměte a vsypte chilli papričku, semínka fenyklu a třešňo- vá rajčátka. Opékejte dalších zhruba 5 minut, aby rajčátka změkla a pustila šťávu. Potom přidejte krevety a opékejte ještě 2–3 minuty. Osolte a opepřete a zakápněte trochou citronové šťávy.
3 Uvařené těstoviny slijte, trochu vody si odložte stranou – pak ji vlijte do pánve, přidejte těstoviny, petrželku, fenyklovou nať a vše promíchejte. Případně ještě dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a podávejte posypané hoblinkami parmazánu.