0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Linguine s krevetami

Linguine s krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Linguine s krevetami

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2271 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 270 g
Tuky 74 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čekáte na večer partu kamarádek? Jednoduchými těstovinami je zaručeně potěšíte!

Suroviny

linguine 320 g
lze nahradit jinými dlouhými těstovinami
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 4 PL
česnek 4 stroužky
3–4 podle chuti, v celku
nať nasekaná, bulvy nakrájené na tenké nudličky
chilli paprička 2 ks
zbavená semínek a nakrájené nadrobno (1–2 podle chuti)
fenyklová semínka 2 ČL
rajčata cherry 200 g
krevety 250 g
větší, loupané, předvařené
citron ½ ks
šťáva
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nasekaná nahrubo
hobliny, k podávání

1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente.

2 Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a plátky fenyklu a zvolna opékejte fenykl doměkka a česnek dozlatova cca 10 minut. Během opékání hlídejte, aby se česnek nespálil. Občas promíchejte. Česnek pak vyjměte a vsypte chilli papričku, semínka fenyklu a třešňo- vá rajčátka. Opékejte dalších zhruba 5 minut, aby rajčátka změkla a pustila šťávu. Potom přidejte krevety a opékejte ještě 2–3 minuty. Osolte a opepřete a zakápněte trochou citronové šťávy.

3 Uvařené těstoviny slijte, trochu vody si odložte stranou – pak ji vlijte do pánve, přidejte těstoviny, petrželku, fenyklovou nať a vše promíchejte. Případně ještě dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a podávejte posypané hoblinkami parmazánu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč