Linguine s krevetami

Linguine s krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Linguine s krevetami

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2271 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 270 g
Tuky 74 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čekáte na večer partu kamarádek? Jednoduchými těstovinami je zaručeně potěšíte!

Suroviny

linguine 320 g
lze nahradit jinými dlouhými těstovinami
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 4 PL
česnek 4 stroužky
3–4 podle chuti, v celku
fenykl 2 ks
nať nasekaná, bulvy nakrájené na tenké nudličky
chilli paprička 2 ks
zbavená semínek a nakrájené nadrobno (1–2 podle chuti)
fenyklová semínka 2 ČL
rajčata cherry 200 g
krevety 250 g
větší, loupané, předvařené
citron 0.5 ks
šťáva
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nasekaná nahrubo
parmazán
hobliny, k podávání

1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente.

2 Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a plátky fenyklu a zvolna opékejte fenykl doměkka a česnek dozlatova cca 10 minut. Během opékání hlídejte, aby se česnek nespálil. Občas promíchejte. Česnek pak vyjměte a vsypte chilli papričku, semínka fenyklu a třešňo- vá rajčátka. Opékejte dalších zhruba 5 minut, aby rajčátka změkla a pustila šťávu. Potom přidejte krevety a opékejte ještě 2–3 minuty. Osolte a opepřete a zakápněte trochou citronové šťávy.

3 Uvařené těstoviny slijte, trochu vody si odložte stranou – pak ji vlijte do pánve, přidejte těstoviny, petrželku, fenyklovou nať a vše promíchejte. Případně ještě dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a podávejte posypané hoblinkami parmazánu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit