Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ořechy v pomerančovo-skořicovém kabátku

Skvělé do jogurtu i jen tak na zobání

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • 100 g půlek vlašských ořechů 
    • 225 g třtinového cukru 
    • vymačkaná šťáva z 1 pomeranče, naředěná do 150 ml vodou 
    • 1 lžička mleté skořice 

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C, na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete ořechy a dejte je na 15 minut péct.

2 Na plotně v hrnci smíchejte cukr a rozředěnou pomerančovou šťávu a nechte úplně rozpustit. Přiveďte rychle k varu, nemíchejte a nechte teplotu směsi dosáhnout 120 °C.

Pak odstavte, přidejte skořici a pečené ořechy a míchejte, až směs zkrémovatí. Po vychladnutí ručně oddělte jednotlivé ořechy a uložte je do vzduchotěsné nádoby. 

NĚCO NAVÍC

Recept máme od Aleny Thomas, autorky blogů Home-made.cz a Delamesitosami.cz. Alena si umí sama vyrobit spoustu věci, od jogurtů přes prací prášek až po pleťový krém. Říká, že výroba domácích produktů je jednodušší a časově méně náročná, než by se mohlo zdát. Zkuste to taky!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí chléb

Domácí levandulová sodovka

Domácí dýňové máslo

REKLAMA

Přidat komentář