Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ořechy v pomerančovo-skořicovém kabátku

Ořechy v pomerančovo-skořicovém kabátku

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1597 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 238 g
Tuky 63 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechy v karamelové krustě s pomerančovou příchutí jsou naprosto skvělé  například do jogurtu nebo jen tak samostatně na zobání, když přijde návštěva.

Suroviny

půlky
třtinový cukr 225 g
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče, naředěná do 150 ml vodou
mletá

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C, na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete ořechy a dejte je na 15 minut péct.

2

Na plotně v hrnci smíchejte cukr a rozředěnou pomerančovou šťávu a nechte úplně rozpustit. Přiveďte rychle k varu, nemíchejte a nechte teplotu směsi dosáhnout 120 °C.

3

Pak odstavte, přidejte skořici a pečené ořechy a míchejte, až směs zkrémovatí. Po vychladnutí ručně oddělte jednotlivé ořechy a uložte je do vzduchotěsné nádoby.

NĚCO NAVÍC

Recept máme od Aleny Thomas, autorky blogů Home-made.cz a Delamesitosami.cz. Alena si umí sama vyrobit spoustu věci, od jogurtů přes prací prášek až po pleťový krém. Říká, že výroba domácích produktů je jednodušší a časově méně náročná, než by se mohlo zdát. Zkuste to taky!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín