0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ořechy v pomerančovo-skořicovém kabátku

Ořechy v pomerančovo-skořicovém kabátku

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1597 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 238 g
Tuky 63 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechy v karamelové krustě s pomerančovou příchutí jsou naprosto skvělé  například do jogurtu nebo jen tak samostatně na zobání, když přijde návštěva.

Suroviny

vlašské ořechy 100 g
půlky
třtinový cukr 225 g
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče, naředěná do 150 ml vodou
skořice 1 ČL
mletá

1 Předehřejte troubu na 180 °C, na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete ořechy a dejte je na 15 minut péct.

2 Na plotně v hrnci smíchejte cukr a rozředěnou pomerančovou šťávu a nechte úplně rozpustit. Přiveďte rychle k varu, nemíchejte a nechte teplotu směsi dosáhnout 120 °C.

3 Pak odstavte, přidejte skořici a pečené ořechy a míchejte, až směs zkrémovatí. Po vychladnutí ručně oddělte jednotlivé ořechy a uložte je do vzduchotěsné nádoby. 

NĚCO NAVÍC

Recept máme od Aleny Thomas, autorky blogů Home-made.cz a Delamesitosami.cz. Alena si umí sama vyrobit spoustu věci, od jogurtů přes prací prášek až po pleťový krém. Říká, že výroba domácích produktů je jednodušší a časově méně náročná, než by se mohlo zdát. Zkuste to taky!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak na to: domácí kvašená zelenina
  • Tipy a triky

Jak na to: domácí kvašená zelenina

Japonci jsou národem, kde žijí nejdéle se dožívající lidé. Nikdo neví, čím to přesně je, i když pár teorií už vzniklo. Jedním z aspektů by mohla být kvašená zelenina kimči, kterou Japonci milují. Ať už si připravíte kimči nebo pickles,...

Obchod Apetit