Ořechy v karamelové krustě s pomerančovou příchutí jsou naprosto skvělé například do jogurtu nebo jen tak samostatně na zobání, když přijde návštěva.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C, na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete ořechy a dejte je na 15 minut péct.
Na plotně v hrnci smíchejte cukr a rozředěnou pomerančovou šťávu a nechte úplně rozpustit. Přiveďte rychle k varu, nemíchejte a nechte teplotu směsi dosáhnout 120 °C.
Pak odstavte, přidejte skořici a pečené ořechy a míchejte, až směs zkrémovatí. Po vychladnutí ručně oddělte jednotlivé ořechy a uložte je do vzduchotěsné nádoby.
NĚCO NAVÍCRecept máme od Aleny Thomas, autorky blogů Home-made.cz a Delamesitosami.cz. Alena si umí sama vyrobit spoustu věci, od jogurtů přes prací prášek až po pleťový krém. Říká, že výroba domácích produktů je jednodušší a časově méně náročná, než by se mohlo zdát. Zkuste to taky!