Ořechy v pomerančovo-skořicovém kabátku

Ořechy v pomerančovo-skořicovém kabátku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1597 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 238 g
Tuky 63 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé do jogurtu i jen tak na zobání

Související recepty

Suroviny

vlašské ořechy 100 g
půlky
třtinový cukr 225 g
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče, naředěná do 150 ml vodou
skořice 1 ČL

1 Předehřejte troubu na 180 °C, na plech vyložený pečicím papírem rozprostřete ořechy a dejte je na 15 minut péct.

2 Na plotně v hrnci smíchejte cukr a rozředěnou pomerančovou šťávu a nechte úplně rozpustit. Přiveďte rychle k varu, nemíchejte a nechte teplotu směsi dosáhnout 120 °C.

Pak odstavte, přidejte skořici a pečené ořechy a míchejte, až směs zkrémovatí. Po vychladnutí ručně oddělte jednotlivé ořechy a uložte je do vzduchotěsné nádoby. 

NĚCO NAVÍC

Recept máme od Aleny Thomas, autorky blogů Home-made.cz a Delamesitosami.cz. Alena si umí sama vyrobit spoustu věci, od jogurtů přes prací prášek až po pleťový krém. Říká, že výroba domácích produktů je jednodušší a časově méně náročná, než by se mohlo zdát. Zkuste to taky!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit