Suroviny
sušenky
300
g
nejlépe bezlepkové, pohankové hrudky s čokoládou
máslo
100
g
sýr
250
g
Original Philadelphia
smetana
400
g
ke šlehání
třtinový cukr
3
PL
ztužovač
50
g
jahody
mohou být i borůvky, na ozdobu
Sušenky pomeleme pomocí robotu najemno, k drti přidáme všechno rozpuštěné máslo, promícháme a prsty utlačíme na dno dortové nádoby (průměr 24 cm).
Vyšleháme smetanu ke šlehání, přidáme třtinový cukr a Philadelphia sýry. Pomocí šlehací metly spojíme v jemnou krémovou hmotu. Nakonec přidáme želatinový ztužovač, připravený dle návodu - 50g směsi rozpustíme ve 100ml vlažné vody, jakmile začne směs tuhnout, přidáme do krému a ještě důkladně promícháme.
Hotový krém vylejeme do dortové formy a uhladíme. Necháme ztuhnout v lednici přes noc.
Druhý den zdobíme oblíbeným ovocem, například jahodami a borůvkami.
Naporcujeme a popřejeme si dobrou chuť.