Pokud použijete jako naše čtenářka bezlepkové sušenky, získáte nepečený lahodný cheesecake, na kterém si mohou pochutnat i ti, kteří se lepku vyhýbají. Ke křehkému sušenkovému korpusu a jemnému smetanovému krému se skvěle hodí čerstvé ovoce na ozdobu.
Suroviny
Postup
Sušenky pomelte pomocí robotu najemno, k drti přidejte všechno rozpuštěné máslo, promíchejte a prsty vtlačte na dno dortové nádoby (průměr 24 cm).
Vyšlehejte smetanu ke šlehání, přidejte třtinový cukr a krémový sýr. Pomocí šlehací metly spojte v jemnou krémovou hmotu.
Nakonec přidejte želatinový ztužovač, připravený dle návodu – 50 g směsi rozpusťte ve 100 ml vlažné vody, jakmile začne směs tuhnout, přidejte do krému a ještě důkladně promíchejte.
Hotový krém vylejte do dortové formy a dejte ideálně přes noc vychladit do lednice.
Druhý den ozdobte oblíbeným ovocem, například jahodami a borůvkami.
Naporcujte a podávejte.