Tenhle čínský salát podávejte zatepla, třeba jako přílohu k masu.
Suroviny
pórek
500
g
bílá + světlezelená část
arašídový olej
1
PL
Na zálivku
krupicový cukr
2
PL
přírodní
jablečný ocet
2
PL
lze nahradit bílým vinným octem
sójová omáčka
2
PL
sůl
na dochucení
chilli sušené
(drcené) na dochucení
Postup
1
Pórek dobře očistěte, propláchněte, pokrájejte na kolečka a osušte na utěrce. V pánvi rozehřejte olej a za stálého míchání pórek opékejte dvě až tři minuty, až bude hezky potažený olejem.
2
Vsypte do misky a zalijte zálivkou umíchanou z uvedených surovin. Podávejte teplé.
NĚCO NAVÍC: Polovinu pórku můžete nahradit čínským nebo pekingským zelím pokrájeným na nudličky. V obchodech je pod nesprávným názvem ,čínské prodáváno ve skutečnosti zelí pekingské. Opravdové čínské zelí (pak čoi) vzdáleně připomíná mangold a má tužší bílý střed listu, který je však kolem tmavozelený. Dostanete ho v asijských obchodech a k tepelné úpravě je vhodnější.