Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Osmahnutý pórkový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 462 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 69 g
Tuky 14 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle čínský salát podávejte zatepla, třeba jako přílohu k masu.

Suroviny

pórek 500 g
bílá + světlezelená část
Na zálivku
přírodní
jablečný ocet 2 PL
lze nahradit bílým vinným octem
sójová omáčka 2 PL
sůl
na dochucení
chilli sušené
(drcené) na dochucení

Postup

1

Pórek dobře očistěte, propláchněte, pokrájejte na kolečka a osušte na utěrce. V pánvi rozehřejte olej a za stálého míchání pórek opékejte dvě až tři minuty, až bude hezky potažený olejem.

2

Vsypte do misky a zalijte zálivkou umíchanou z uvedených surovin. Podávejte teplé.

NĚCO NAVÍC: Polovinu pórku můžete nahradit čínským nebo pekingským zelím pokrájeným na nudličky. V obchodech je pod nesprávným názvem ,čínské prodáváno ve skutečnosti zelí pekingské. Opravdové čínské zelí (pak čoi) vzdáleně připomíná mangold a má tužší bílý střed listu, který je však kolem tmavozelený. Dostanete ho v asijských obchodech a k tepelné úpravě je vhodnější.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín