Jablečný salát à la waldorf v bramborách

Jablečný salát à la waldorf v bramborách

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1221 kcal
Bílkoviny 34 g
Cukr 125 g
Tuky 61 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Výborná změna! Spojení nečekaných chutí vás mile překvapí.

Suroviny

brambory 4 ks
olivový olej 1 ČL
krémový sýr 200 g
celer 2 ks
řapík, tence pokrájené
jarní cibulka 1 ks
červená, menší kus, najemno
jablka 1 ks
bez jadérek, na drobno
vlašské ořechy 50 g
nasekané
sůl
pepř
1. Několikrát propíchněte slupku brambor vidličkou a položte je na talíř. Potřete je olivovým olejem a posypte trochou soli, nejlépe mořské. Vařte na nejvyšší výkon v mikrovlnné troubě asi osm minut, aby uprostřed změkly. Zatímco připravujete náplň, nechte je zchladnout. Pokud nemáte mikrovlnku, pečte je v předehřáté troubě asi hodinu až hodinu a čtvrt při 180 °C, v horkovzdušné při 160 °C.

2. Smíchejte krémový sýr, celer, cibuli, jablko a polovinu ořechů, případně dochuťte solí a pepřem. Brambory nařízněte, rozevřete, vložte do nich připravenou směs a posypte zbylými ořechy.

S sebou k obědu

Zbylým salátem můžete naplnit opeče­nou pitu a přidat pár listů salátu

Kouzelná přísada
Hermelín Crème značky Král sýrů dodá salátu výrazné aroma – aby ne, je to tavený hermelín! Prodává třeba Delvita, 22 Kč/140 g. .

Obchod Apetit