Populární salát Waldorf, pro který jsou typická jablka a vlašské ořechy, můžete servírovat také v bramborách. Získáte tak originální hlavní chod nebo zajímavou přílohu.
Suroviny
Postup
Několikrát propíchněte slupku brambor vidličkou a položte je na talíř. Potřete je olivovým olejem a posypte trochou soli, nejlépe mořské. Vařte na nejvyšší výkon v mikrovlnné troubě asi osm minut, aby uprostřed změkly. Zatímco připravujete náplň, nechte je zchladnout. Pokud nemáte mikrovlnku, pečte je v předehřáté troubě asi hodinu až hodinu a čtvrt při 180 °C, v horkovzdušné při 160 °C.
Smíchejte krémový sýr, na jemno pokrájený celer, najemno nakrájenou cibuli, jablko a polovinu ořechů, případně dochuťte solí a pepřem. Brambory nařízněte, rozevřete, vložte do nich připravenou směs a posypte zbylými ořechy.
S sebou k obědu
Zbylým salátem můžete naplnit opečenou pitu a přidat pár listů salátu
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jablečné hody: 20 receptů s jablky(20 receptů )
Komentáře