Thajský salát s kuřetem a nudlemi

Thajský salát s kuřetem a nudlemi

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1449 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 245 g
Tuky 36 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Asijská lahůdka. Skleněné nudle, kuřecí pošírovaná prsíčka, kešu oříšky, spousta bylinek a zeleniny.

Suroviny

3 ks
pošírovaný kuřecí prsní řízek na kousky
nudle rýžové 200 g
fazolové, tenké, skleněné
limetová šťáva 125 ml
rybí omáčka 1 PL
arašídový olej 1 PL
krupicový cukr 1.5 PL
rajčata cherry 250 g
rozpůlené
cibule červená 0.5 ks
malá, na tenké plátky
okurka 1 ks
malá, na plátky
chilli paprička 1 ks
červená, očištěná, na tenké nudličky, případně zbavená semínek
koriandr 0.5 svazku
nasekaný
kešú 40 g
opražené, nahrubo nasekané

1 Nudle dejte do žáruvzdorné nádoby a zalijte vroucí vodou. Nechte stát osm minut, aby změkly, pak je slijte.

2 Na zálivku šlehejte limetovou šťávu, rybí omáčku, arašídový olej a cukr tak dlouho, aby se cukr rozpustil.

3 Nudle smíchejte s kuřecím masem, třešňovými rajčátky, cibulí, okurkou, chilli papričkou, koriandrem a připravenou zálivkou a posypte ořechy.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit