Oukrop znáte možná spíš pod názvem česneková polévka. Recept na modernizovaný oukrop spojuje hned několik variant nejobyčejnější lidové polévky a doplňuje je čerstvými klíčky a výhonky. Česká česnečka v našem pojetí se hodí nejen k boji s nachlazením. Pokud česnek nemůžete či zrovna nechcete jíst, použijte místo něj čerstvě nastrouhaný křen.
Suroviny
Pro 4–5 osob
Suroviny
Pro 4–5 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 2362 kcal
- Bílkoviny 70 g
- Sacharidy 373 g
- Tuky 48 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,5/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/2
K únoru, měsíci neodmyslitelně spjatému s masopustem a řadou zvyků, tradičně patří vepřové maso ve všech podobách, koblihy a palačinky. Ani jedno nebude v novém vydání Apetitu, které vychází už 12. ledna, rozhodně chybět. Pokud vás ovšem na bůček, kolínko či slaninu příliš neužije, nezoufejte. Abychom masovou nálož vyvážili, sepsali jsme pro vás totiž i recepty na 5 neotřelých večeří bez masa. Vytáhli jsme také staré kuchařské sešity a nalezeným pokrmům oblékli modernější kabátek. O své tipy, jak správně sestavit zdravou snídaňovou, obědovou či svačinovou krabičku, se s námi podělila nutriční terapeutka Lada Nosková. Život vám osladíme svůdnými dezerty z bílé čokolády, které jsou jako stvořené na oslavu svátku svatého Valentýna. Pokud by pro vás byly málo vášnivé, vsaďte na recepty z restaurace Brasileiro, které vám do kuchyně zaručeně vnesou pořádně žhavé brazilské rytmy. Apetit, napsáno s chutí.