0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 662 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 126 g
Tuky 0 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

ovoce 1 kg
banány 300 g
k zahuštění
cukr
podle chuti

Postup

1

Ovoce rozmixujeme a pyré rozprostřeme v tenké vrstvě na plechy vyložené pečícím papírem (cca 3). Před rozprostřením můžeme pyré i lehce povařit, ale není to nutné.

2

Plechy vložíme do trouby a sušíme až je povrch hladký, lesklý, ale ne vlhký. Sušíme cca na 80°C 9 hodin (záleží na tloušťce plátu), nechte vychladnout. Možno sušit také na slunci.

3

Nakonec opatrně stáhneme pečící papír, pláty můžeme dle chuti nakrájet na proužky, čtverečky, překládat a podobně. :)

Ve fólii/vzduchotěsné nádobě vydrží až 3 měsíce

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit