Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do hodiny celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6271 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 431 g
Tuky 405 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Dokonalý recept pro ty, kteří chtějí něco vlastnoručně upéct, ale nevyžívají se ve vyvalování, zdobení, vykrajování…

Suroviny

bílek 8 ks
krupicový cukr 300 g
mouka pšeničná hladká 100 g
kokos 150 g
strouhaný
máslo
na pečící papír
Na krém
mléko 3 PL
kakao 3 PL
holandský typ
žloutek 3 ks
krupicový cukr 3 PL
máslo 250 g
1 Předehřejte troubu na 170 °C, plech potáhněte pečicím papírem zlehka potřeným máslem. Bílky dejte do mísy a elektrickými metlami vyšlehejte sníh. Pak přidejte cukr a šlehejte tak dlouho, až získáte tuhou, lesklou hmotu, která z misky nevypadne, ani když ji otočíte dnem vzhůru. Opatrně zamíchejte kokos s moukou a těsto rozetřete na plech. Pečte asi 20 minut dozlatova. Ihned po upečení plát převraťte na čistý pečicí papír. Nechte vychladnout.

2 Do ohnivzdorné misky dejte mléko, kakao, žloutky a cukr. Misku postavte na rendlík s vroucí vodou a ve vodní lázni míchejte do zhoustnutí. Po vychladnutí krém zašlehejte do másla.

3 Korpus rozpulte, spojte krémem a nakrájejte na drobné řezy. Skladujte v chladu.

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit