Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosové řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 48
Do hodiny Snadné celý plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6211 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 455 g
Tuky 407 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý recept pro ty, kteří chtějí něco vlastnoručně upéct, ale nevyžívají se ve vyvalování, zdobení, vykrajování…

Suroviny

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C, plech potáhněte pečicím papírem zlehka potřeným máslem. Bílky dejte do mísy a elektrickými metlami vyšlehejte sníh.

2

Pak přidejte cukr a šlehejte tak dlouho, až získáte tuhou, lesklou hmotu, která z misky nevypadne, ani když ji otočíte dnem vzhůru. Opatrně zamíchejte kokos s moukou a těsto rozetřete na plech.

3

Pečte asi 20 minut dozlatova. Ihned po upečení plát převraťte na čistý pečicí papír. Nechte vychladnout.

4

Do ohnivzdorné misky dejte mléko, kakao, žloutky a cukr. Misku postavte na rendlík s vroucí vodou a ve vodní lázni míchejte do zhoustnutí. Po vychladnutí krém zašlehejte do másla.

5

 Korpus rozpulte, spojte krémem a nakrájejte na drobné řezy. Skladujte v chladu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...