Dokonalý recept pro ty, kteří chtějí něco vlastnoručně upéct, ale nevyžívají se ve vyvalování, zdobení, vykrajování…
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 170 °C, plech potáhněte pečicím papírem zlehka potřeným máslem. Bílky dejte do mísy a elektrickými metlami vyšlehejte sníh.
Pak přidejte cukr a šlehejte tak dlouho, až získáte tuhou, lesklou hmotu, která z misky nevypadne, ani když ji otočíte dnem vzhůru. Opatrně zamíchejte kokos s moukou a těsto rozetřete na plech.
Pečte asi 20 minut dozlatova. Ihned po upečení plát převraťte na čistý pečicí papír. Nechte vychladnout.
Do ohnivzdorné misky dejte mléko, kakao, žloutky a cukr. Misku postavte na rendlík s vroucí vodou a ve vodní lázni míchejte do zhoustnutí. Po vychladnutí krém zašlehejte do másla.
Korpus rozpulte, spojte krémem a nakrájejte na drobné řezy. Skladujte v chladu.