Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Páj s mletým masem a vejci

Dvojitá porce překvapení! Po nakrojení slaného páje objevíte sekanou, která je navíc plněná vejci. Jeden plátek nikdy nestačí.

Vydání: 2019/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT1H30M
Pečení 1:30
Maso

Ingredience

    NA NÁPLŇ

    • 300 g klobásek salsiccia, bez střívka
    • 300 g mletého vepřového masa (můžete použít i krůtí)
    • 150 g libového uzeného, na kostky
    • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
    • 4 lžíce nasekané petrželky
    • 1 lžíce nasekaných lístků šalvěje
    • 2 lžičky sušené saturejky
    • pár strouhnutí muškátového oříšku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 5 vajec uvařených natvrdo

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 200°C. Formu na biskupský chlebíček lehce vymažte sádlem a vyložte přesahujícím pečicím papírem tak, abyste po upečení páj snadno vyndali.

2 Na náplň všechno kromě vajec promíchejte v míse a uložte do chladu.

3 Připravte těsto, oddělte z něj 2/3 a rozválejte. Rozválenou placku vložte do formy a prsty ji vytvarujte po stěnách těsně nad vrch formy, těsto by mělo trochu přesahovat, aby se po naplnění dobře spojilo s ‚pokličkou‘.

4 Polovinu náplně vložte do formy. Z vajec odřízněte po obou stranách špičku a poklaďte je naležato těsně za sebe na vrstvu masa. Pak na vejce navršte zbytek masové náplně a trochu upěchujte. Z poslední části těsta vyválejte ‚pokličku‘, dobře ji přitiskněte a vytvořte prsty ozdobný okraj. Do pokličky udělejte mělké zářezy, aby při pečení měla kudy unikat pára. Potřete vejcem.

5 Vložte páj do trouby, po 30 minutách ztlumte troubu na 180°C a pečte ještě hodinu. Nechte vychladnout, pak opatrně pomocí papíru vyjměte a krájejte na porce.Páj jezte buď studený – jako příloha se hodí zelený salát, reliš, čatní nebo nakládaná zelenina. Můžete jej ale i ohřát a podávat třeba s bramborovou kaší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní těsto na slaný páj

Samosy z trouby

Páje s kuřetem a houbami

Přidat komentář