Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Samosy z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1002 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 98 g
Tuky 46 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Samosy plné zeleniny se vejdou akorát do dlaně. Mají jediný zápor – ani je nestihnete dát na talíř... Zkrátka jedna po druhé zmizí z plechu, než stihnou úplně vychladnout.  

Skryt pre seznam

Suroviny

základní těsto
poloviční dávka
mletá
sezamová semínka
tmavá semínka, nebo černucha, na posypání
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
Na náplň
sůl
na kostičky
na růžičky
rostlinný olej 1 PL
lze nahradit ghí
malá, nadrobno
česnek 1 stroužek
podrcený
zázvor (čerstvý) 1,5 cm
čerstvý, nastrouhaný
kari koření 1 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
garam masala 1 ČL
mražená zelenina 120 g
směs mraženého hrášku a mrkve
chilli sušené špetka
Na zelené čatní
koriandr čerstvý 1 svazek
máta 1 hrst
limetová šťáva 1 PL
olivový olej 1 PL
zelená, nakrájená nadrobno

Postup

1

Do osolené vody dejte vařit brambory, na posledních 5 minut vaření přihoďte květák. Uvařenou zeleninu slijte.

2

Na větší pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli, česnek, zázvor a koření. Jakmile se všechno rozvoní, vložte do pánve uvařené brambory a květák. Směs můžete trochu rozšťouchat. Přisypte hrášek s mrkví a chvíli opékejte, až změknou a vše se obalí v koření a tuku. Nechte vychladnout.

3

Připravte těsto, v mouce navíc rozmíchejte kurkumu. Těsto rozválejte a nakrájejte na čtverce. Do středu každého čtverce dejte trochu náplně, překlopte tak, aby vznikl trojúhelník a okraj přitiskněte a ozdobte hrotem vidličky. Samosy vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a posypte černuchou. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova.

4

Přísady na čatní promixujte, osolte, promíchejte a podávejte k hotovým samosám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...