0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1002 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 98 g
Tuky 46 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Samosy plné zeleniny se vejdou akorát do dlaně. Mají jediný zápor – ani je nestihnete dát na talíř... Zkrátka jedna po druhé zmizí z plechu, než stihnou úplně vychladnout.  

Suroviny

základní těsto
poloviční dávka
kurkuma (mletá) 0.5 ČL
mletá
sezamová semínka
tmavá semínka, nebo černucha, na posypání
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
Na náplň
sůl
brambory 200 g
na kostičky
květák 100 g
na růžičky
rostlinný olej 1 PL
lze nahradit ghí
cibule 1 ks
malá, nadrobno
česnek 1 stroužek
podrcený
zázvor (čerstvý) 1.5 cm
čerstvý, nastrouhaný
kari koření 1 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
garam masala 1 ČL
mražená zelenina 120 g
směs mraženého hrášku a mrkve
chilli sušené špetka
Na zelené čatní
koriandr 1 svazek
máta 1 hrst
limetová šťáva 1 PL
olivový olej 1 PL
chilli paprička 0.5 ks
zelená, nakrájená nadrobno

1 Do osolené vody dejte vařit brambory, na posledních 5 minut vaření přihoďte květák. Uvařenou zeleninu slijte.

2 Na větší pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli, česnek, zázvor a koření. Jakmile se všechno rozvoní, vložte do pánve uvařené brambory a květák. Směs můžete trochu rozšťouchat. Přisypte hrášek s mrkví a chvíli opékejte, až změknou a vše se obalí v koření a tuku. Nechte vychladnout.

Připravte těsto, v mouce navíc rozmíchejte kurkumu. Těsto rozválejte a nakrájejte na čtverce. Do středu každého čtverce dejte trochu náplně, překlopte tak, aby vznikl trojúhelník a okraj přitiskněte a ozdobte hrotem vidličky. Samosy vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a posypte černuchou. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova.

4 Přísady na čatní promixujte, osolte, promíchejte a podávejte k hotovým samosám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit