Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Samosy z trouby

Samosy plné zeleniny se vejdou akorát do dlaně. Mají jediný zápor – ani je nestihnete dát na talíř... Zkrátka jedna po druhé zmizí z plechu, než stihnou úplně vychladnout.  

Vydání: 2019/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 20 minut
+ vaření 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo Indická

Ingredience

    NA NÁPLŇ

    • sůl
    • 200 g brambor, nakrájených na kostičky
    • 100 g růžiček květáku
    • 1 lžíce rostlinného oleje nebo ghí
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, podrcený
    • 1,5cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného
    • 1 lžička kari koření + větší špetka chilli
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 1 lžička garam masala
    • 120 g směsi mraženého hrášku a mrkve

    NA ZELENÉ ČATNÍ

    • 1 svazek koriandru
    • menší hrst lístků máty
    • 1 lžíce limetové šťávy
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1/2 zelené chilli papričky, nakrájené

Příprava jídla

1 Do osolené vody dejte vařit brambory, na posledních 5 minut vaření přihoďte květák. Uvařenou zeleninu slijte.

2 Na větší pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli, česnek, zázvor a koření. Jakmile se všechno rozvoní, vložte do pánve uvařené brambory a květák. Směs můžete trochu rozšťouchat. Přisypte hrášek s mrkví a chvíli opékejte, až změknou a vše se obalí v koření a tuku. Nechte vychladnout.

Připravte těsto, v mouce navíc rozmíchejte kurkumu. Těsto rozválejte a nakrájejte na čtverce. Do středu každého čtverce dejte trochu náplně, překlopte tak, aby vznikl trojúhelník a okraj přitiskněte a ozdobte hrotem vidličky. Samosy vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a posypte černuchou. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova.

4 Přísady na čatní promixujte, osolte, promíchejte a podávejte k hotovým samosám.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní těsto na slaný páj

Páj s mletým masem a vejci

Páje s kuřetem a houbami

Kouzlo a tradice britských masových koláčů

Přidat komentář