0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1002 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 98 g
Tuky 46 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Samosy plné zeleniny se vejdou akorát do dlaně. Mají jediný zápor – ani je nestihnete dát na talíř... Zkrátka jedna po druhé zmizí z plechu, než stihnou úplně vychladnout.  

Suroviny

základní těsto
poloviční dávka
mletá
sezamová semínka
tmavá semínka, nebo černucha, na posypání
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
Na náplň
sůl
na kostičky
na růžičky
rostlinný olej 1 PL
lze nahradit ghí
cibule 1 ks
malá, nadrobno
česnek 1 stroužek
podrcený
zázvor (čerstvý) 1,5 cm
čerstvý, nastrouhaný
kari koření 1 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
garam masala 1 ČL
mražená zelenina 120 g
směs mraženého hrášku a mrkve
chilli sušené špetka
Na zelené čatní
koriandr čerstvý 1 svazek
máta 1 hrst
limetová šťáva 1 PL
olivový olej 1 PL
chilli paprička ½ ks
zelená, nakrájená nadrobno

1 Do osolené vody dejte vařit brambory, na posledních 5 minut vaření přihoďte květák. Uvařenou zeleninu slijte.

2 Na větší pánvi rozehřejte olej a opékejte cibuli, česnek, zázvor a koření. Jakmile se všechno rozvoní, vložte do pánve uvařené brambory a květák. Směs můžete trochu rozšťouchat. Přisypte hrášek s mrkví a chvíli opékejte, až změknou a vše se obalí v koření a tuku. Nechte vychladnout.

Připravte těsto, v mouce navíc rozmíchejte kurkumu. Těsto rozválejte a nakrájejte na čtverce. Do středu každého čtverce dejte trochu náplně, překlopte tak, aby vznikl trojúhelník a okraj přitiskněte a ozdobte hrotem vidličky. Samosy vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a posypte černuchou. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C dozlatova.

4 Přísady na čatní promixujte, osolte, promíchejte a podávejte k hotovým samosám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč