0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Páje s kuřetem a houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné Na 3–4 páje podle velikosti forem

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1369 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 76 g
Tuky 66 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké těsto, vypečená kůrka a lahodná náplň – lahodné slané páje je nejlepší odpovědí na zkracující se dny a stále chladnější počasí. 

Suroviny

základní těsto
poloviční dávka
sádlo
na vymazání formy
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
Na náplň
sušené houby 50 g
hřibovité
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuřecí prsa 2 ks
na kousky o velikosti 2 cm
máslo 1 PL
cibule 1 ks
větší, nadrobno
žampiony 250 g
na plátky (pár hezkých plátků na ozdobu)
tymián 3 snítky
odrhnuté lístky
česnek 2 stroužky
podrcené
mouka pšeničná hladká 2 PL
víno bílé 100 ml
pažitka 2 PL
nasekaná
zakysaná smetana 150 g

1 Sušené houby namočte do 200 ml horké vody a nechte 30 minut nasáknout.

2 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm osolené a opepřené kuřecí maso dozlatova. Kuře vyjměte a dejte stranou. Do uvolněné pánve přidejte máslo a opékejte na něm pozvolna cibuli, až začne zlátnout. Přidejte žampiony, lístky tymiánu, nadrcený česnek a opékejte asi 10 minut. Pak vraťte do pánve kuře, přidejte mouku, víno, lesní houby i s tekutinou a provařte, až se tekutina téměř vypaří. Nakonec vmíchejte nasekanou pažitku a zakysanou smetanu. Nechte vychladnout.

3 Připravte těsto a předehřejte troubu na 180°C. Tři čtvrtiny těsta rozválejte, vyložte jím formy vymazané sádlem a naplňte připravenou směsí. Rozválejte zbytek těsta, udělejte z něj pokličky a spojte je s okrajem těsta ve formě. Vytvarujte ozdobný okraj. Potřete vejcem, nahoru dejte pěkný plátek žampionu a udělejte zářezy nožem, aby měla kudy unikat pára. Vložte do trouby a pečte cca 25 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč