Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 20 min
5,0 (1x)
3. 11. 2020
Páje s kuřetem a houbami
Apetit
Páje s kuřetem a houbami
Apetit


Snadné
< 20 min
5,0 (1x)

Křehké těsto, vypečená kůrka a lahodná náplň – lahodné slané páje je nejlepší odpovědí na zkracující se dny a stále chladnější počasí. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 3–4 páje podle velikosti forem

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 3–4 páje podle velikosti forem

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1369 kcal
  • Bílkoviny 92 g
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 66 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(1 hlas)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/11

V listopadu se čím dál dřív stmívá a my se uchylujeme do útulné kuchyně, abychom si uvařili jídla, která nás zahřejí a utěší, kdyby na nás snad padl podzimní smutek. Dopřejte si s námi vydatné páje, v nichž se snoubí křupavé těsto se šťavnatou slanou náplní. Zamilujte si sezonní recepty z dýní, pastináku, cibule, červené řepy či ořechů. Ořechy a oříšky společně s jablky, hruškami a čokoládou hrají hlavní roli i v dezertech, které jsou jako dělané k šálku horkého čaje a posezení s těmi, které máme nejraději. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Britský masový koláč

Zkuste kouzlo britských masových koláčů: od seriozních po kuriozní

Koláčky plněné hovězím, vepřovým nebo skopovým masem namísto ovoce nejsou pro Brity nic zvláštního. Naopak, ve Spojeném království jsou masové koláče snad ještě populárnější než ty sladké a jsou také naprosto nedílnou součástí slavností i tradic. Někdo preferuje klasiku v podobě Shepherd's Pie, někdo si zase rád pochutná na koláči s hlavičkami a ocásky sardelí.