0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Na 3–4 páje podle velikosti forem

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1369 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 76 g
Tuky 66 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké těsto, vypečená kůrka a lahodná náplň – lahodné slané páje je nejlepší odpovědí na zkracující se dny a stále chladnější počasí. 

Suroviny

základní těsto
poloviční dávka
sádlo
na vymazání formy
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
Na náplň
sušené houby 50 g
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
kuřecí prsa 2 ks
na kousky o velikosti 2cm
máslo 1 PL
cibule 1 ks
větší, nadrobno
žampiony 250 g
na plátky (pár hezkých plátků na ozdobu)
tymián 3 snítky
odrhnuté lístky
česnek 2 stroužky
podrcené
mouka pšeničná hladká 2 PL
víno bílé 100 ml
pažitka 2 PL
nasekaná
zakysaná smetana 150 g

1 Sušené houby namočte do 200 ml horké vody a nechte 30 minut nasáknout.

2 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm osolené a opepřené kuřecí maso dozlatova. Kuře vyjměte a dejte stranou. Do uvolněné pánve přidejte máslo a opékejte na něm pozvolna cibuli, až začne zlátnout. Přidejte žampiony, lístky tymiánu, nadrcený česnek a opékejte asi 10 minut. Pak vraťte do pánve kuře, přidejte mouku, víno, lesní houby i s tekutinou a provařte, až se tekutina téměř vypaří. Nakonec vmíchejte nasekanou pažitku a zakysanou smetanu. Nechte vychladnout.

3 Připravte těsto a předehřejte troubu na 180°C. Tři čtvrtiny těsta rozválejte, vyložte jím formy vymazané sádlem a naplňte připravenou směsí. Rozválejte zbytek těsta, udělejte z něj pokličky a spojte je s okrajem těsta ve formě. Vytvarujte ozdobný okraj. Potřete vejcem, nahoru dejte pěkný plátek žampionu a udělejte zářezy nožem, aby měla kudy unikat pára. Vložte do trouby a pečte cca 25 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit