0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Páj s mletým masem a vejci

Páj s mletým masem a vejci

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2620 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 57 g
Tuky 191 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dvojitá porce překvapení! Po nakrojení slaného páje objevíte sekanou, která je navíc plněná vejci. Jeden plátek nikdy nestačí.

Suroviny

sádlo
na vymazání formy
základní těsto
celá dávka
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
Na náplň
klobása 300 g
nejlépe salsiccia bez střívka
vepřové maso mleté 300 g
lze nahradi krůtím
uzené maso 150 g
na kostky
cibule 1 ks
menší, nadrobno
petrželka 4 PL
nasekaná
šalvěj 1 PL
nasekané
saturejka 2 PL
sušené
muškátový oříšek
pár strouhnutí
pepř
čerstvě mletý
vejce 5 ks
uvařené natvrdo

1 Rozehřejte troubu na 200°C. Formu na biskupský chlebíček lehce vymažte sádlem a vyložte přesahujícím pečicím papírem tak, abyste po upečení páj snadno vyndali.

2 Na náplň všechno kromě vajec promíchejte v míse a uložte do chladu.

3 Připravte těsto, oddělte z něj 2/3 a rozválejte. Rozválenou placku vložte do formy a prsty ji vytvarujte po stěnách těsně nad vrch formy, těsto by mělo trochu přesahovat, aby se po naplnění dobře spojilo s ‚pokličkou‘.

4 Polovinu náplně vložte do formy. Z vajec odřízněte po obou stranách špičku a poklaďte je naležato těsně za sebe na vrstvu masa. Pak na vejce navršte zbytek masové náplně a trochu upěchujte. Z poslední části těsta vyválejte ‚pokličku‘, dobře ji přitiskněte a vytvořte prsty ozdobný okraj. Do pokličky udělejte mělké zářezy, aby při pečení měla kudy unikat pára. Potřete vejcem.

5 Vložte páj do trouby, po 30 minutách ztlumte troubu na 180°C a pečte ještě hodinu. Nechte vychladnout, pak opatrně pomocí papíru vyjměte a krájejte na porce.Páj jezte buď studený – jako příloha se hodí zelený salát, reliš, čatní nebo nakládaná zelenina. Můžete jej ale i ohřát a podávat třeba s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit