Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Páj s mletým masem a vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2620 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 57 g
Tuky 191 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dvojitá porce překvapení! Po nakrojení slaného páje objevíte sekanou, která je navíc plněná vejci. Jeden plátek nikdy nestačí.

Související recepty

Suroviny

na vymazání formy
základní těsto
celá dávka
vejce 1 ks
rozšlehané, na potření
Na náplň
nejlépe salsiccia bez střívka
lze nahradi krůtím
libové, na kostky
menší, nadrobno
petrželka 4 PL
nasekaná
šalvěj 1 PL
nasekané
saturejka 2 PL
sušené
pár strouhnutí
pepř
čerstvě mletý
vejce 5 ks
uvařené natvrdo

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200°C. Formu na biskupský chlebíček lehce vymažte sádlem a vyložte přesahujícím pečicím papírem tak, abyste po upečení páj snadno vyndali.

2

Na náplň všechno kromě vajec promíchejte v míse a uložte do chladu.

3

Připravte těsto, oddělte z něj 2/3 a rozválejte. Rozválenou placku vložte do formy a prsty ji vytvarujte po stěnách těsně nad vrch formy, těsto by mělo trochu přesahovat, aby se po naplnění dobře spojilo s ‚pokličkou.

4

Polovinu náplně vložte do formy. Z vajec odřízněte po obou stranách špičku a poklaďte je naležato těsně za sebe na vrstvu masa. Pak na vejce navršte zbytek masové náplně a trochu upěchujte. Z poslední části těsta vyválejte ‚pokličku, dobře ji přitiskněte a vytvořte prsty ozdobný okraj. Do pokličky udělejte mělké zářezy, aby při pečení měla kudy unikat pára. Potřete vejcem.

5

Vložte páj do trouby, po 30 minutách ztlumte troubu na 180°C a pečte ještě hodinu. Nechte vychladnout, pak opatrně pomocí papíru vyjměte a krájejte na porce.Páj jezte buď studený – jako příloha se hodí zelený salát, reliš, čatní nebo nakládaná zelenina. Můžete jej ale i ohřát a podávat třeba s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín