Naprostý originál – chléb zároveň obložený i naplněný.
Suroviny
veka
1
ks
křupavá, lze nahradit bagetou
olivový olej
4
PL
ocet
1
PL
bílý vinný
česnek
2
stroužky
jemně nasekaný
sůl
pepř
rajče
500
g
zralá, ideálně větvičková
kapary
1
PL
olivy černé
2
PL
bez pecek
ančovičky (konzerva)
8
ks
lze vynechat u bezmasé verze
bazalka
1
hrst
čerstvá
Postup
1
Chléb podélně rozpulte, trochu vydlabejte a půlky vydatně pokapejte olivovým olejem. Spodní část pokapejte octem a posypte česnekem. Obě strany osolte a opepřete.
2
Rajčata posekejte nahrubo a rozložte je na spodní polovinu spolu s kapary a olivami. Poklaďte ančovičkami a lístky bazalky. Vše lehce stlačte.
3
Náplň překryjte druhou částí bagety; klidně na ni silněji přitlačte.
4
Pevně obalte fólií či pergamenovým papírem a zatižte alespoň na půl hodiny. Pan bagnat snese bez újmy až čtyřhodinovou zátěž (v chladu).
5
Chléb rozbalte a nakrájejte ostrým nožem na silné plátky.
Komentáře