Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2852 kcal
Bílkoviny 243 g
Sacharidy 84 g
Tuky 164 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprostý originál – chléb zároveň obložený i naplněný.

Suroviny

veka 1 ks
křupavá, lze nahradit bagetou
olivový olej 4 PL
ocet 1 PL
bílý vinný
česnek 2 stroužky
jemně nasekaný
sůl
pepř
rajče 500 g
zralá, ideálně větvičková
kapary 1 PL
bez pecek
ančovičky (konzerva) 8 ks
lze vynechat u bezmasé verze
bazalka 1 hrst
čerstvá

Postup

1

Chléb podélně rozpulte, trochu vydlabejte a půlky vydatně pokapejte olivovým olejem. Spodní část pokapejte octem a posypte česnekem. Obě strany osolte a opepřete.

2

Rajčata posekejte nahrubo a rozložte je na spodní polovinu spolu s kapary a olivami. Poklaďte ančovičkami a lístky bazalky. Vše lehce stlačte.

3

Náplň překryjte druhou částí bagety; klidně na ni silněji přitlačte.

4

Pevně obalte fólií či pergamenovým papírem a zatižte alespoň na půl hodiny. Pan bagnat snese bez újmy až čtyřhodinovou zátěž (v chladu).

5

Chléb rozbalte a nakrájejte ostrým nožem na silné plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

30.08.2007 08:15
Recept se nachází v č.8/04, str.59

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...