0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2852 kcal
Bílkoviny 243 g
Sacharidy 84 g
Tuky 164 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprostý originál – chléb zároveň obložený i naplněný.

Suroviny

veka 1 ks
křupavá, lze nahradit bagetou
olivový olej 4 PL
ocet 1 PL
bílý vinný
česnek 2 stroužky
jemně nasekaný
sůl
pepř
rajče 500 g
zralá, ideálně větvičková
kapary 1 PL
olivy černé 2 PL
bez pecek
ančovičky (konzerva) 8 ks
lze vynechat u bezmasé verze
bazalka 1 hrst
čerstvá

Postup

1

Chléb podélně rozpulte, trochu vydlabejte a půlky vydatně pokapejte olivovým olejem. Spodní část pokapejte octem a posypte česnekem. Obě strany osolte a opepřete.

2

Rajčata posekejte nahrubo a rozložte je na spodní polovinu spolu s kapary a olivami. Poklaďte ančovičkami a lístky bazalky. Vše lehce stlačte.

3

Náplň překryjte druhou částí bagety; klidně na ni silněji přitlačte.

4

Pevně obalte fólií či pergamenovým papírem a zatižte alespoň na půl hodiny. Pan bagnat snese bez újmy až čtyřhodinovou zátěž (v chladu).

5

Chléb rozbalte a nakrájejte ostrým nožem na silné plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.8/04, str.59

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč