Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2852 kcal
Bílkoviny 243 g
Sacharidy 84 g
Tuky 164 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprostý originál – chléb zároveň obložený i naplněný.

Suroviny

veka 1 ks
křupavá, lze nahradit bagetou
olivový olej 4 PL
ocet 1 PL
bílý vinný
česnek 2 stroužky
jemně nasekaný
sůl
pepř
rajčata 500 g
zralá, ideálně větvičková
kapary 1 PL
olivy černé 2 PL
bez pecek
ančovičky (konzerva) 8 ks
lze vynechat u bezmasé verze
bazalka 1 hrst
čerstvá

1Chléb podélně rozpulte, trochu vydlabejte a půlky vydatně pokapejte olivovým olejem. Spodní část pokapejte octem a posypte česnekem. Obě strany osolte a opepřete.

2Rajčata posekejte nahrubo a rozložte je na spodní polovinu spolu s kapary a olivami. Poklaďte ančovičkami a lístky bazalky. Vše lehce stlačte.

3Náplň překryjte druhou částí bagety; klidně na ni silněji přitlačte.

4Pevně obalte fólií či pergamenovým papírem a zatižte alespoň na půl hodiny. Pan bagnat snese bez újmy až čtyřhodinovou zátěž (v chladu).

5Chléb rozbalte a nakrájejte ostrým nožem na silné plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit