0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2852 kcal
Bílkoviny 243 g
Sacharidy 84 g
Tuky 164 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprostý originál – chléb zároveň obložený i naplněný.

Suroviny

veka 1 ks
křupavá, lze nahradit bagetou
olivový olej 4 PL
ocet 1 PL
bílý vinný
česnek 2 stroužky
jemně nasekaný
sůl
pepř
rajče 500 g
zralá, ideálně větvičková
kapary 1 PL
olivy černé 2 PL
bez pecek
ančovičky (konzerva) 8 ks
lze vynechat u bezmasé verze
bazalka 1 hrst
čerstvá

Postup

1

Chléb podélně rozpulte, trochu vydlabejte a půlky vydatně pokapejte olivovým olejem. Spodní část pokapejte octem a posypte česnekem. Obě strany osolte a opepřete.

2

Rajčata posekejte nahrubo a rozložte je na spodní polovinu spolu s kapary a olivami. Poklaďte ančovičkami a lístky bazalky. Vše lehce stlačte.

3

Náplň překryjte druhou částí bagety; klidně na ni silněji přitlačte.

4

Pevně obalte fólií či pergamenovým papírem a zatižte alespoň na půl hodiny. Pan bagnat snese bez újmy až čtyřhodinovou zátěž (v chladu).

5

Chléb rozbalte a nakrájejte ostrým nožem na silné plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit