5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Pro zkušené na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1676 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 309 g
Tuky 9 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bochánky pao-c’ se jedí k snídani či jako příloha. Často se plní mletým vepřovým, podobně jako ťiao-c’.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
+ navíc
droždí čerstvé 0.5 kostky
krystalový cukr 1 PL
sůl 0.5 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sezamový olej
trocha
Na náplň
bílá ředkev 1 ks
daikon, na tenounké plátky

1 Do mísy vsypte mouku, udělejte v ní důlek, vlijte do něj 250 ml vlažné vody, vsypte cukr, poprašte hrstkou mouky, rozdrobte droždí. Až droždí vypění, osolte mouku a zadělejte těsto. Je-li moc suché a nedrží, přidejte ještě cca 50 ml vody. Těsto 5–10 minut hněťte; mělo by být pevné, a když do něj píchnete prstem, mělo by se pomalu vracet do původního tvaru. Povrch musí být hladký. Lehounce ho potřete olejem a nechte vykynout na dvojnásobný objem (v teple cca 90 minut, v chladu necelé 3 hodiny).

2 Vykynuté těsto prohněťte a vytvarujte z něj placku, rovnoměrně ji posypte kypřicím práškem a znovu prohněťte. Pokud je těsto moc měkké, přidejte trochu mouky. Rozdělte ho na 12 stejně velkých koulí a každou rozválejte na placku o průměru 15 cm se silnějším středem. (Vlhkou utěrkou přikryjte ty, co s nimi právě nepracujete.)

3 V každé placce udělejte v ruce prohlubeň a dejte do ní lžíci náplně. Okraje těsta poskládejte po obvodu k sobě, přitiskněte a zakruťte ,krček‘. Bochánky položte spojem nahoru na čtverečky pečicího papíru (cca 10 x 10 cm). Nechte v teple hodinu kynout. Pak je položte i s papírem na pařáček (či bambusové síto) tak, aby se nedotýkaly (můžete je vařit po částech).

4 Vařte přiklopené 20 minut nad mírně vroucí vodou. Pak sejměte hrnec i s pařáčkem z ohně a nechte pár minut stát. Poté opatrně odklopte víko a vyjměte bochánky. Sloupněte papír a ještě teplé podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pao-c’ uvařte bez náplně, pak je roztrhněte a naplňte jako sendvič pečeným kachním masem nebo hovězím a zakapejte omáčkou hoisin a posypte jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit