Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 20 minut na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1674 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 309 g
Tuky 9 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bochánky pao-c’ se jedí k snídani či jako příloha. Často se plní mletým vepřovým, podobně jako ťiao-c’.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
droždí 1 kostky
čerstvé
krystalový cukr 1 PL
sůl 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
do pečiva
sezamový olej
trocha
Na náplň
černá ředkev 1 ks
daikon, na tenounké plátky

1 Do mísy vsypte mouku, udělejte v ní důlek, vlijte do něj 250 ml vlažné vody, vsypte cukr, poprašte hrstkou mouky, rozdrobte droždí. Až droždí vypění, osolte mouku a zadělejte těsto. Je-li moc suché a nedrží, přidejte ještě cca 50 ml vody. Těsto 5–10 minut hněťte; mělo by být pevné, a když do něj píchnete prstem, mělo by se pomalu vracet do původního tvaru. Povrch musí být hladký. Lehounce ho potřete olejem a nechte vykynout na dvojnásobný objem (v teple cca 90 minut, v chladu necelé 3 hodiny).

2 Vykynuté těsto prohněťte a vytvarujte z něj placku, rovnoměrně ji posypte kypřicím práškem a znovu prohněťte. Pokud je těsto moc měkké, přidejte trochu mouky. Rozdělte ho na 12 stejně velkých koulí a každou rozválejte na placku o průměru 15 cm se silnějším středem. (Vlhkou utěrkou přikryjte ty, co s nimi právě nepracujete.)

3 V každé placce udělejte v ruce prohlubeň a dejte do ní lžíci náplně. Okraje těsta poskládejte po obvodu k sobě, přitiskněte a zakruťte ,krček‘. Bochánky položte spojem nahoru na čtverečky pečicího papíru (cca 10 x 10 cm). Nechte v teple hodinu kynout. Pak je položte i s papírem na pařáček (či bambusové síto) tak, aby se nedotýkaly (můžete je vařit po částech).

4 Vařte přiklopené 20 minut nad mírně vroucí vodou. Pak sejměte hrnec i s pařáčkem z ohně a nechte pár minut stát. Poté opatrně odklopte víko a vyjměte bochánky. Sloupněte papír a ještě teplé podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pao-c’ uvařte bez náplně, pak je roztrhněte a naplňte jako sendvič pečeným kachním masem nebo hovězím a zakapejte omáčkou hoisin a posypte jarní cibulkou.

Apetit magazín

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit