0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Pro zkušené na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1676 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 309 g
Tuky 9 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bochánky pao-c’ se jedí k snídani či jako příloha. Často se plní mletým vepřovým, podobně jako ťiao-c’.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
+ navíc
droždí čerstvé ½ kostky
krystalový cukr 1 PL
sůl ½ ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sezamový olej
trocha
Na náplň
bílá ředkev 1 ks
daikon, na tenounké plátky

Postup

1

Do mísy vsypte mouku, udělejte v ní důlek, vlijte do něj 250 ml vlažné vody, vsypte cukr, poprašte hrstkou mouky, rozdrobte droždí. Až droždí vypění, osolte mouku a zadělejte těsto. Je-li moc suché a nedrží, přidejte ještě cca 50 ml vody. Těsto 5–10 minut hněťte; mělo by být pevné, a když do něj píchnete prstem, mělo by se pomalu vracet do původního tvaru. Povrch musí být hladký. Lehounce ho potřete olejem a nechte vykynout na dvojnásobný objem (v teple cca 90 minut, v chladu necelé 3 hodiny).

2

Vykynuté těsto prohněťte a vytvarujte z něj placku, rovnoměrně ji posypte kypřicím práškem a znovu prohněťte. Pokud je těsto moc měkké, přidejte trochu mouky. Rozdělte ho na 12 stejně velkých koulí a každou rozválejte na placku o průměru 15 cm se silnějším středem. (Vlhkou utěrkou přikryjte ty, co s nimi právě nepracujete.)

3

V každé placce udělejte v ruce prohlubeň a dejte do ní lžíci náplně. Okraje těsta poskládejte po obvodu k sobě, přitiskněte a zakruťte ,krček‘. Bochánky položte spojem nahoru na čtverečky pečicího papíru (cca 10 x 10 cm). Nechte v teple hodinu kynout. Pak je položte i s papírem na pařáček (či bambusové síto) tak, aby se nedotýkaly (můžete je vařit po částech).

4

Vařte přiklopené 20 minut nad mírně vroucí vodou. Pak sejměte hrnec i s pařáčkem z ohně a nechte pár minut stát. Poté opatrně odklopte víko a vyjměte bochánky. Sloupněte papír a ještě teplé podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pao-c’ uvařte bez náplně, pak je roztrhněte a naplňte jako sendvič pečeným kachním masem nebo hovězím a zakapejte omáčkou hoisin a posypte jarní cibulkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč