0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Pro zkušené na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1676 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 309 g
Tuky 9 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bochánky pao-c’ se jedí k snídani či jako příloha. Často se plní mletým vepřovým, podobně jako ťiao-c’.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
+ navíc
droždí čerstvé 0.5 kostky
krystalový cukr 1 PL
sůl 0.5 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sezamový olej
trocha
Na náplň
bílá ředkev 1 ks
daikon, na tenounké plátky

1 Do mísy vsypte mouku, udělejte v ní důlek, vlijte do něj 250 ml vlažné vody, vsypte cukr, poprašte hrstkou mouky, rozdrobte droždí. Až droždí vypění, osolte mouku a zadělejte těsto. Je-li moc suché a nedrží, přidejte ještě cca 50 ml vody. Těsto 5–10 minut hněťte; mělo by být pevné, a když do něj píchnete prstem, mělo by se pomalu vracet do původního tvaru. Povrch musí být hladký. Lehounce ho potřete olejem a nechte vykynout na dvojnásobný objem (v teple cca 90 minut, v chladu necelé 3 hodiny).

2 Vykynuté těsto prohněťte a vytvarujte z něj placku, rovnoměrně ji posypte kypřicím práškem a znovu prohněťte. Pokud je těsto moc měkké, přidejte trochu mouky. Rozdělte ho na 12 stejně velkých koulí a každou rozválejte na placku o průměru 15 cm se silnějším středem. (Vlhkou utěrkou přikryjte ty, co s nimi právě nepracujete.)

3 V každé placce udělejte v ruce prohlubeň a dejte do ní lžíci náplně. Okraje těsta poskládejte po obvodu k sobě, přitiskněte a zakruťte ,krček‘. Bochánky položte spojem nahoru na čtverečky pečicího papíru (cca 10 x 10 cm). Nechte v teple hodinu kynout. Pak je položte i s papírem na pařáček (či bambusové síto) tak, aby se nedotýkaly (můžete je vařit po částech).

4 Vařte přiklopené 20 minut nad mírně vroucí vodou. Pak sejměte hrnec i s pařáčkem z ohně a nechte pár minut stát. Poté opatrně odklopte víko a vyjměte bochánky. Sloupněte papír a ještě teplé podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pao-c’ uvařte bez náplně, pak je roztrhněte a naplňte jako sendvič pečeným kachním masem nebo hovězím a zakapejte omáčkou hoisin a posypte jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit