Drobné taštičky ukrývají korejský národní klenot.
Suroviny
1 Na sezamovou sůl opražte v pánvi nasucho na středním ohni sezam (trvá to 2–3 minuty). Nechte mírně zchladnout, 1 lžičku odložte a zbytek smíchejte či najemno roztlučte v hmoždíři se solí.
2 Na náplň smíchejte prvních šest přísad, ochuťte pepřem a 1 lžičkou sezamové soli.
3 Na pracovní plochu položte několik placiček, do středu každé dejte lžičku náplně, okraje placiček potřete trochou vody, placičky přeložte napůl a okraje odkrojte pomocí kruhového vykrajovátka o průměru 7 cm. Okraje taštiček mírně nařaste a jednotlivé kousky položte na plech nebo tác lehce poprášený moukou. (Práci si můžete usnadnit tvořítkem na taštičky.) Zopakujte se zbývajícími placičkami a náplní. Ve vroucí vodě na středním ohni vařte po dávkách taštičky tak, aby byla náplň provařená (2–4 minuty). Sceďte (vylovte) a udržujte teplé.
4 Mezitím smíchejte přísady k namáčení a odložená sezamová semínka. Podávejte k taštičkám, spolu s kimči a sezamovou solí.