Taštičky plněné kimči

Taštičky plněné kimči

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 35 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 639 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 6 g
Tuky 48 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobné taštičky ukrývají korejský národní klenot.

Suroviny

vepřové maso 200 g
umleté
150 g
pevné tofu nahrubo podrcené
kimči 100 g
scezené, nadrobno
pažitka 2 PL
nadrobno
jarní cibulka 0.5 ks
nadrobno
sezamový olej 1 PL
pepř
čerstvě mletý
35 ks
kulaté woltonové placičky hotové
mouka na poprášení
60 ml
sójová omáčka
rýžový ocet 2 PL
k namáčení
Na sezamovou sůl
sezamová semínka 1 PL
sůl 2
jemně mletá

1 Na sezamovou sůl opražte v pánvi nasucho na středním ohni sezam (trvá to 2–3 minuty). Nechte mírně zchladnout, 1 lžičku odložte a zbytek smíchejte či najemno roztlučte v hmoždíři se solí.

2 Na náplň smíchejte prvních šest přísad, ochuťte pepřem a 1 lžičkou sezamové soli.

3 Na pracovní plochu položte několik placiček, do středu každé dejte lžičku náplně, okraje placiček potřete trochou vody, placičky přeložte napůl a okraje odkrojte pomocí kruhového vykrajovátka o průměru 7 cm. Okraje taštiček mírně nařaste a jednotlivé kousky položte na plech nebo tác lehce poprášený moukou. (Práci si můžete usnadnit tvořítkem na taštičky.) Zopakujte se zbývajícími placičkami a náplní. Ve vroucí vodě na středním ohni vařte po dávkách taštičky tak, aby byla náplň provařená (2–4 minuty). Sceďte (vylovte) a udržujte teplé.

4 Mezitím smíchejte přísady k namáčení a odložená sezamová semínka. Podávejte k taštičkám, spolu s kimči a sezamovou solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit