Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 35 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 639 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 6 g
Tuky 48 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobné taštičky ukrývají korejský národní klenot.

Související recepty

Suroviny

umleté
150 g
pevné tofu nahrubo podrcené
kimči 100 g
scezené, nadrobno
pažitka 2 PL
nadrobno
jarní cibulka ½ ks
nadrobno
sezamový olej 1 PL
pepř
čerstvě mletý
35 ks
kulaté woltonové placičky hotové
mouka na poprášení
60 ml
sójová omáčka
rýžový ocet 2 PL
k namáčení
Na sezamovou sůl
sezamová semínka 1 PL
sůl 2
jemně mletá

Postup

1

Na sezamovou sůl opražte v pánvi nasucho na středním ohni sezam (trvá to 2–3 minuty). Nechte mírně zchladnout, 1 lžičku odložte a zbytek smíchejte či najemno roztlučte v hmoždíři se solí.

2

Na náplň smíchejte prvních šest přísad, ochuťte pepřem a 1 lžičkou sezamové soli.

3

Na pracovní plochu položte několik placiček, do středu každé dejte lžičku náplně, okraje placiček potřete trochou vody, placičky přeložte napůl a okraje odkrojte pomocí kruhového vykrajovátka o průměru 7 cm. Okraje taštiček mírně nařaste a jednotlivé kousky položte na plech nebo tác lehce poprášený moukou. (Práci si můžete usnadnit tvořítkem na taštičky.) Zopakujte se zbývajícími placičkami a náplní. Ve vroucí vodě na středním ohni vařte po dávkách taštičky tak, aby byla náplň provařená (2–4 minuty). Sceďte (vylovte) a udržujte teplé.

4

Mezitím smíchejte přísady k namáčení a odložená sezamová semínka. Podávejte k taštičkám, spolu s kimči a sezamovou solí.

[[nid:26184]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...