Taštičky plněné kimči

Taštičky plněné kimči

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny Velmi snadné 35 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 639 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 6 g
Tuky 48 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobné taštičky ukrývají korejský národní klenot.

Související recepty

Suroviny

vepřové maso 200 g
umleté
150 g
pevné tofu nahrubo podrcené
kimči 100 g
scezené, nadrobno
pažitka 2 PL
nadrobno
jarní cibulka 0.5 ks
nadrobno
sezamový olej 1 PL
pepř
čerstvě mletý
35 ks
kulaté woltonové placičky hotové
mouka na poprášení
60 ml
sójová omáčka
rýžový ocet 2 PL
k namáčení
Na sezamovou sůl
sezamová semínka 1 PL
sůl 2
jemně mletá

1 Na sezamovou sůl opražte v pánvi nasucho na středním ohni sezam (trvá to 2–3 minuty). Nechte mírně zchladnout, 1 lžičku odložte a zbytek smíchejte či najemno roztlučte v hmoždíři se solí.

2 Na náplň smíchejte prvních šest přísad, ochuťte pepřem a 1 lžičkou sezamové soli.

3 Na pracovní plochu položte několik placiček, do středu každé dejte lžičku náplně, okraje placiček potřete trochou vody, placičky přeložte napůl a okraje odkrojte pomocí kruhového vykrajovátka o průměru 7 cm. Okraje taštiček mírně nařaste a jednotlivé kousky položte na plech nebo tác lehce poprášený moukou. (Práci si můžete usnadnit tvořítkem na taštičky.) Zopakujte se zbývajícími placičkami a náplní. Ve vroucí vodě na středním ohni vařte po dávkách taštičky tak, aby byla náplň provařená (2–4 minuty). Sceďte (vylovte) a udržujte teplé.

4 Mezitím smíchejte přísady k namáčení a odložená sezamová semínka. Podávejte k taštičkám, spolu s kimči a sezamovou solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/3

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit